Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 5 Dagen

Shortbreak Faeröer

Terug Bekijk samenvatting

Je vliegt naar de Faeröer eilanden en verblijft tijdens deze vakantie in Tórshavn, de hoofdstad van de Faeröer eilanden en de kleinste hoofdstad ter wereld,  centraal gelegen voor deze reis. Gekleurde huizen liggen rond de havens en tegen de heuvels. Heerlijk om hier te wandelen en de lokale cultuur op te snuiven.

Vlucht van Amsterdam naar de Faeröer eilanden

Vanaf Amsterdam vlieg je via Kopenhagen naar Vágar, de luchthaven van de Faeröer eilanden. Je wordt opgehaald en van de luchthaven naar je hotel in Tórshavn gebracht op het eiland Streymoy. Onderweg krijg je een eerste indruk van de Faeröer, met kleurrijke dorpen, ruige kust en fraaie bergen. 

Dag 2

Accommodatie: Hotel Tórshavn - medium double room/small single room, private facilities (LO)

Dag in Tórshavn

Tórshavn is de hoofdstad van de Faeröer eilanden. De stad is gelegen op het eiland Streymoy en er wonen ongeveer 20.000 mensen. Het is leuk om hier rond te lopen en de cultuur op te snuiven. Er is een mooie haven die, vooral op de dagen dat de Smyril Line aankomt of vertrekt, druk is. De haven vormt een kleurrijk schouwspel. Ook zie je vaak de roeisloepen die aan het oefenen zijn voor de aankomende wedstrijden. Vanaf de kade zijn mooie foto’s te maken met de stad op de achtergrond.
In het oude centrum, Tinganes, staan veel 17e-en 18e-eeuwse pakhuizen. Deze rood geschilderde gebouwen zijn gerestaureerd en worden tegenwoordig gebruikt door verschillende regerings- en overheidsdiensten. Het voormalige fort Skansin ligt ten oosten van de haven. Het fort kijkt over de gehele omgeving uit. Er staat een vuurtoren, een Brits kanon uit de Tweede Wereldoorlog en enkele historische Deense kanonnen. In Tórshavn vind je ook enkele musea, zoals het nationaal kunstmuseum, nationaal historisch museum, het openlucht museum en het natuurhistorisch museum.


Dag 3

Accommodatie: Hotel Tórshavn - medium double room/small single room, private facilities (LO)

Vrije ochtend en naar de Vestmanna vogelkliffen in de middag

De ochtend is ter vrije besteding en heb je tijd om Tórshavn verder te ontdekken. In de middag ga je een excursie maken naar de Vestmanna kliffen.

Excursie Vestmanna vogelrotsen - 12.00-17.00 uur
Via de bergweg word je naar Vestmanna  gebracht en wacht de boot in de haven. Met de boot vaar je langs de prachtige kliffen waar vogels nestelen en broeden, en door grotten. Op de terugweg naar Tórshavn rijd je langs resten van een Viking nederzetting in Kvívík. 

Dag 4

Accommodatie: Hotel Tórshavn - medium double room/small single room, private facilities (LO)

Dagexcursie Sandoy en Kirkjubøur

Vandaag staat de excursie naar het eiland Sandoy en het plaatsje Kirkjubøur

Excursie Sandoy en Kirkjubøur - 10.00-19.30 uur
Per bus en ferry ga je naar het eiland Sandoy, waar je nog steeds de traditionele Faeröerse cultuur kunt ervaren. Je bezoekt dorpjes en geniet van de natuur. Op de terugweg neem je een kijkje bij de huisjes met grasdaken aan de kust bij Kirkjubøur. Historisch gezien is het bijzonder interessant omdat het één van de eerste bewoonde plaatsen van de Faeröer eilanden is. Er staan verschillende oude gebouwtjes, waaronder een niet-afgebouwde kathedraal, de St. Olavs kerk uit 1111.

Dag 5

Terugvlucht naar Amsterdam

Per bus word je weer naar de luchthaven Vagar gebracht. Met een tussenstop vlieg je terug naar Amsterdam.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.