Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 5 Dagen

Shortbreak Faeröer

Terug Bekijk samenvatting

Je vliegt naar de Faeröer eilanden en verblijft tijdens deze vakantie in Tórshavn, de hoofdstad van de Faeröer eilanden en de kleinste hoofdstad ter wereld,  centraal gelegen voor deze reis. Gekleurde huizen liggen rond de havens en tegen de heuvels. Heerlijk om hier te wandelen en de lokale cultuur op te snuiven.

Vlucht van Amsterdam naar de Faeröer eilanden

Vanaf Amsterdam vlieg je via Kopenhagen naar Vágar, de luchthaven van de Faeröer eilanden. Je wordt opgehaald en van de luchthaven naar je hotel in Tórshavn gebracht op het eiland Streymoy. Onderweg krijg je een eerste indruk van de Faeröer, met kleurrijke dorpen, ruige kust en fraaie bergen. 

Dagexcursie bezoek aan Noord Eysturoy

Tórshavn is de hoofdstad van de Faeröer eilanden. De stad is gelegen op het eiland Streymoy en er wonen ongeveer 20.000 mensen. Het is leuk om hier rond te lopen en de cultuur op te snuiven. Er is een mooie haven die, vooral op de dagen dat de Smyril Line aankomt of vertrekt, druk is. De haven vormt een kleurrijk schouwspel. Ook zie je vaak de roeisloepen die aan het oefenen zijn voor de aankomende wedstrijden. Vanaf de kade zijn mooie foto’s te maken met de stad op de achtergrond.
In het oude centrum, Tinganes, staan veel 17e-en 18e-eeuwse pakhuizen. Deze rood geschilderde gebouwen zijn gerestaureerd en worden tegenwoordig gebruikt door verschillende regerings- en overheidsdiensten. Het voormalige fort Skansin ligt ten oosten van de haven. Het fort kijkt over de gehele omgeving uit. Er staat een vuurtoren, een Brits kanon uit de Tweede Wereldoorlog en enkele historische Deense kanonnen.
Je kunt ook enkele musea bezoeken zoals het Nationaal Kunstmuseum, Nationaal historisch museum, het openlucht museum en het Natuurhistorisch museum.

Vandaag is je eerste dagexcursie naar Noord Eysturoy.

Noord Eysturoy 08.00-15.00 uur

We rijden langs het oude walvissenstation Áir naar de plaatsjes Gjógv en Funning. Je hebt prachtig uitzicht over de mooie rotsformatie “de reus en de heks” en hier kun je ook de hoogste berg van de Faeröer eilanden zien. Ook brengen we een bezoek aan Saksun, een klein dorpje omgeven door hoge bergen.

Ochtend ter vrije besteding en in de middag excursie Vestmanna vogelkliffen

De ochtend is ter vrije besteding en je hebt tijd om Tórshavn te ontdekken. In de middag ga je een excursie maken naar de Vestmanna kliffen.

Excursie Vestmanna vogelrotsen 12.30-17.30 uur
Via de bergweg rijden we naar Vestmanna waar de boot al wacht. Met de boot vaar je langs de prachtige kliffen waar vogels nestelen en broeden, en door grotten. Op de terugweg naar Tórshavn rijden we langs resten van een viking nederzetting in Kvívík. 

Dagexcursie Sandoy en Kirkjubør

Excursie Sandoy en Kirkjubøur 08.30-18.00 uur
Per bus en ferry ga je naar het eiland Sandoy, waar je nog steeds de traditionele Faeröerse cultuur kunt ervaren. Je bezoekt dorpjes en geniet van de natuur. Op de terugweg nemen we een kijkje bij de huisjes met grasdaken aan de kust bij Kirkjubour. Historisch gezien is het bijzonder interessant omdat het één van de eerste bewoonde plaatsen van de Faeröer eilanden is. Er staan verschillende oude gebouwtjes, waaronder een niet-afgebouwde kathedraal, de St. Olavs kerk uit 1111.

Dag 5

Terugvlucht naar Amsterdam

Per bus word je weer naar de luchthaven Vagar gebracht. Een korte reis naar de Faeröer eilanden is weer ten einde. Vlucht van de Faeröer naar Amsterdam.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.