Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 9 Dagen

Basecamp reis Scoresbysund & Oost-Groenland

Terug Bekijk samenvatting

Altijd al op een sportieve en actieve manier één van de meest spectaculaire ijslandschappen in het arctische gebied willen verkennen? Bij deze reis ga je op ontdekkingstocht door Oost-Groenland en de Scoresby Sund! In dit verbluffende landschap van torenhoge ijsbergen krijg je de kans te kayakken op plekken waar het schip niet kan komen. Wandelaars maken stevige wandelingen in het landschap en fotografen krijgen tips en adviezen om deze dramatische omgeving vast te leggen op foto's. Daarbij is hier in het begin van de herfst de kans groot om het noorderlicht te zien. Wanneer je liever niet aan de activiteiten deelneemt wordt er een zodiac cruise voor je georganiseerd waarbij je in de zodiac langs de kust vaart en hier kunt genieten van wandelingen.  

Dag 1

Op weg naar het noorden van IJsland, vertrek uit Akureyri

De reis begint 's ochtends, waar we je op aanvraag per gecharterde bus van het stadhuis van Reykjavik (het ontmoetingspunt) naar het schip in Akureyri (het inschepingspunt) brengen. Je komt in de namiddag aan na een zes uur durende rit door het noorden van IJsland.

LET OP: Deze transfer moet vooraf worden geboekt en betaald, de kosten bedragen € 190 per persoon voor een retour. Je kunt ook viegen van Reykjavik naar Akureyri, de prijzen kunnen we op aanvraag verstrekken. In de vroege avond vertrekt het schip uit de haven van Akureyri, noordwaarts varend in de richting van de Straat Denemarken.

Dag 2

Varen naar Oost-Groenland

Terwijl we naar het noorden varen is de kans groot dat we noordse stormvogels, drieteenmeeuwen, jan-van-genten en zeekoeten zien. Daarna steken we de poolcirkel over en zien we mogelijk walvissen. Tegen de avond komen de eerste ijsbergen in zicht bij het naderen van de oostkust van Groenland, nabij Brewster.

Dag 3

Inuit-buurt van weleer

Vandaag bereiken we Scoresbysund, varend langs de vergletsjerde Volquart Boons Kyst. We kunnen ook genieten van een Zodiac cruise langs een van de gletsjer fronten, samen met een bezoek aan de basalt kolommen en ijs formaties van Vikingebugt. Het doel van de namiddag is een bezoek aan Danmark Island, waar de overblijfselen te vinden zijn van een Inuit-nederzetting die ongeveer 200 jaar geleden werd verlaten. De ronde stenen tentringen duiden op de zomerhuizen, terwijl de winterhuizen dichter bij een kleine kaap te zien zijn. De plaatsen zijn goed bewaard gebleven, met gemakkelijk herkenbare ingangen, beerbestendige vleescaches en grafplaatsen. s Avonds varen we verder door de bergachtige fjorden naar het westen.

Dag 4

Kleuren van de kaap

Het doel is een Zodiac cruise in de buurt van Røde Ø, een van 's werelds meest bejubelde ijsberg bezienswaardigheden: Het sobere blauw-wit van de ijsbergen steekt scherp af tegen de broedende rode achtergrond van de sedimenthellingen. Het middagplan is om door de noordelijke delen van Røde Fjord te varen, met de kans om muskusossen en warme herfstbladeren te zien.

Dag 5

Enorme bergen, poolhazen

In de ochtend komen we kolossale ijsbergen tegen, sommige meer dan 100 meter hoog en meer dan een kilometer lang. De meeste staan aan de grond, want de fjord is maar 400 meter diep. Daarna landen we in de buurt van Sydkap, met een prachtig uitzicht op Hall Bredning en een goede kans om poolhazen te zien.

Dag 6

Nederzetting bij Scoresbysund

Vandaag maken we een toendra-landing op Liverpool Land, in Hurry Inlet. De middagstop is Ittoqqortoormiit, de grootste nederzetting in Scoresbysund met ongeveer vijfhonderd inwoners. In het postkantoor kan je postzegels kopen voor ansichtkaarten, of gewoon wat rondwandelen om de sledehonden en de drogende huiden van zeehonden en muskusossen te bekijken. In de namiddag varen we naar het zuiden, langs de schilderachtige landschappen van de Blosseville kust.

Dag 7

Afgelegen kustlijn

Turner Sound en Rømer Fjord bieden je de mogelijkheid om ver landinwaarts te varen, omdat ze geen gletsjerfront hebben en niet verstopt zijn met ijs. Op deze locatie krijg je misschien de kans om narwallen te spotten.

Dag 8

Zeeleven onder het noorderlicht

Een dag op zee geeft ons de kans om walvissen en zeevogels te spotten - en 's nachts, het magische noorderlicht.

Dag 9

Einde van de reis in Akureyri

Aan elk avontuur, hoe groots ook, komt uiteindelijk een einde. We ontschepen in Akureyri, waar we je op aanvraag per gecharterde bus  (een rit van zes uur die je vooraf moet reserveren) naar het stadhuis van Reykjavik brengen.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.