Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

IJsbergen en noorderlicht in de Scoresby Sund

  • • Authentiek Oost-Groenland
  • • Unieke plek
  • • Kans op noorderlicht in het najaar
Duur 9 Dagen

Soort Scheepsreizen

Prijs (vanaf) € 4.250

Oost Groenland en de Aurora Borealis

Ga mee op deze fantastische expeditiecruise naar het mysterieuze Groenland. Het land bestaat voor het grootste deel uit een enorme ijskap die het land met 85% bedekt. Deze ijskap bestaat uit zo'n drie miljoen kubieke kilometer ijs en jaarlijks wordt er een 250 vierkante kilometer aan ijsbergen geproduceerd, waarvan de helft in het oosten. Oost-Groenland is zelfs voor Groenlandse begrippen afgelegen gebied. Het heeft de spectaculairste landschappen die je je kunt voorstellen: dramatische fjorden vol ijs en verbluffende bergpieken, waarvan het grootste deel nog altijd wacht op een eerste beklimming. En omdat de reizen plaatsvinden in september, is de kans dat we het Noorderlicht zien aanwezig!

In Umivik treden we in de voetsporen van Fridtjof Nansen, die in 1888 de Groenlandse IJskap overstak. In Unartoq vinden we warme bronnen en in Isortoq maken we kennis met de traditionele leefwijze van de Inuit. De reis eindigt in Tasiilaq, waar de Inuit eind 19e eeuw voor het eerst kennismaakten met Europeanen.

Plancius en Hondius: de reis met deze schepen duurt 9 dagen en begint en eindigt in Akureyri in het noorden van IJsland. Transfer per bus vanuit Reykjavik naar en van Akureyri kan apart bijgeboekt worden.

Ocean Nova: de reis met de Ocean Nova duurt 10 dagen en begint met een overnachting in Reykjavik. Na de eerste overnachting volgt een vlucht naar Constable Point, waar de bootreis begint en ook weer eindigt. Na de 9e dag volgt een vlucht terug naar Reykjavik en een laatste hotelovernachting in de stad. De vliegreis vanuit Reykjavik naar Constable Point en terug is inbegrepen.

Sea Spirit: de reis met de Sea Spirit duurt 11 dagen en start en begint met een overnachting in Reykjavik. De volgende dag scheept u in in de haven van Reykjavik, waar de bootreis ook weer eindigt.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Overnachting Reykjavik: Hieronder volgt het dagprogramma van de reis met de Ocean Nova die in het naseizoen vier reizen heeft naar dit schitterende gebied. De Plancius en de Hondius bieden een afwijkend reisschema dat wij je op aanvraag graag toesturen. De reis begint met een hotelovernachting in Reykjavik.
Dag 2 - Vliegen naar Constable Point, inscheping: Je vliegt vandaag van Reykjavik naar Constable Point waar je aan boord gaat van de Ocean Nova. HIer volgt een warm welkom en gaat je expeditie beginnen!
Dag 3 - Apelfjord: We cruisen door de adembenemend mooie Aplefjord. Overal waar je kijkt zie je onmetelijke fjorden en ijsvelden. We maken een zodiac cruise door een wirwar van ijsbergen en fjorden in allerlei soorten en maten. De gekste geluiden hoor je om je heen van krakend ijs en stukken ijs die van de gletsjer af breken. Kijk goed om je heen voor wildlife zoals poolvossen en muskusossen die hier vrij rondlopen.
Dag 4 - Brogetdal en Watershausen Glacier: De lieflijke Brogetdal werd oorspronkelijk de "painted valley"genoemd en later is dat vertaald naar "multicolored valley". Je ziet niets anders dan gekleurde bergen en een fascinerende geologie. Later varen we verder naar de zelden bezochte Waltershausen Glacier, een imposant ijsveld aan de kop van de Nordfjord. Dit ijsveld is genoemd naar de duitse expeditiereiziger Baron Wolfgang Sartorius von Waltershausen na zijn mislukte poging in 1869 om via de Noord Pool naar Oost Groenland te varen.

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben u helemaal óm en wilt u meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om uw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. U kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben u toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met u op.

Maatwerk offerte 03 8080 258
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Hebt u vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen u graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Bovenstaand programma is op basis van de reis met de Hondius met vertrek in 2023. De andere schepen hebben een afwijkend programma met een afwijkend aantal dagen. Graag sturen wij je op verzoek het juiste programma toe.

De prijzen van de Sea Spirit zijn gebaseerd op een aanbieding. Hierbij geldt dat deze prijzen € 2.400 per persoon lager zijn dan normaal, geldig voor boekingen tot en met 11 augustus 2023.

Wat is inbegrepen?

inbegrepen:
• expeditiecruise zoals omschreven
• accommodatie aan boord in hut van uw keuze op basis van volpension
• alle excursies en lezingen gedurende de scheepsreis
• informatiepakket
• bijdrage Future For Nature

niet inbegrepen: 
• internationale vluchten
• evt. brandstoftoeslag
• drankjes en overige persoonlijke uitgaven aan boord
• evt. accommodatie voor -en na de cruise
• reis- en annuleringsverzekering
• reserveringskosten € 37,50 per boeking
• SGR (garantiefonds reizen) bijdrage € 5 per persoon
• bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

extra inbegrepen bij de reizen met Sea Spirit (v. 6 sep. '20 en v. 15 sep '20): 1 nacht hotel in Reykjavik, transfer naar het schip. Het schip vertrekt vanuit Reykjavik en komt hier ook weer terug.

extra bij te boeken bij de reis met de Hondius (v. 14 sep. '20) en de Plancius (v. 13 sep. '20): transfer tussen Reykjavik en Akureyri per bus en v.v. (circa 6 uur enkele reis) voor € 80 p.p. enkele reis of € 150 p.p. retour

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

03 8080 258

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.