Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Wandelen in Zuid-Groenland

  • • Vervoer per boot
  • • Narsaq en Qaqortoq
  • • Igaliku, de mooiste plaats van Groenland
  • • Veel wandelmogelijkheden
Duur 8 Dagen

Soort Individuele reizen

Prijs (vanaf) € 1.395

Dorpjes, fjorden, ijsbergen en gletsjers in Zuid-Groenland

Een geweldige Groenland reis waarbij je per boot reist en op vier verschillende plekken verblijft. Het zuiden van Groenland is een wandelgebied waarbij je weelderige valleien vol met bloemen doorkruist. Je kunt een echte wandelreis maken van deze week, maar je kunt je tijd ook anders besteden en af en toe een korte wandeling maken. Je komt in een wonderschoon gehucht en in de 'grotere' plaatsen. Proef de cultuur en geschiedenis en geniet van de kleurige huizen tegen de groene achtergrond. Vaak wordt je beloond met spectaculair uitzicht over een ijsfjord met ijsbergen, een machtige gletsjer of waterval. Je verblijft in hotels en guesthouses op basis van logies en ontbijt. 

Vanaf Narsarsuaq vertrek je per boot over het fjord. Je raakt meteen onder de indruk van het gevarieerde Arctische landschap. Tijdens deze reis verblijf je in de plaatsten Narsaq en Qaqortoq. Narsaq ligt tussen weelderige heuvels omringd door water vol ijsbergen en Qaqortoq is een mix van charmante oude koloniale huizen en jonge studenten die een modern leven leiden. De vier dagen vol 'stadsleven' staan in schril contrast met de heerlijke kalmte en het ongestoorde paradijs van het dorp Igaliku. Je bezoekt ook het historische Brattahlid en je maakt een boottocht tussen de verbazingwekkende blauwe ijsbergen van de Qooroq Ice Fjord. 
Hou er rekening mee dat de volgorde van het programma kan veranderen, maar je zult wel alles zien. 

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Aankomst Narsarsuaq, boottransfer en wandeling naar Igaliku: Na de vlucht vanuit Keflavík (IJsland) kom je aan in Narsarsuaq, waar jouw Groenland vakantie start. Je wordt opgewacht bij de luchthaven en wordt per boot naar Itilleq gebracht. Zo heb je gelijk een mooie tocht en zie je het landschap vanaf het water. In Itilleq ga je aan land en wandel je vier kilometer over een onverharde weg van de haven naar het dorp Igaliku. Je loopt over de King's way, zo genoemd naar Koning Frederik 9e, die hier in 1952 op bezoek was. Igaliku is zeer pittoresk, de gekleurde huizen liggen aan een groene baai met weelderig grasland. Aan de andere kant van het fjord torent de Illerfissalik (Burfjeld) berg uit boven een ruig en desolaat landschap. Wat een uitzicht! Je verblijft twee nachten in Igaliku.
Dag 2 - Dag in Igaliku: Igaliku is een kleine nederzetting. Ooit verbleven er Vikingen in dit gebied en in het dorp liggen nog altijd overblijfselen uit de tijd van de Vikingen. Een nieuwe periode van bewoning startte in 1782, toen Anders Olsen zich hier vestigde met zijn Groenlandse vrouw. Zij introduceerden de schapenteelt. In de omgeving van Igaliku kun je fantastische wandelingen maken. Een aanrader is de wandeling van ongeveer 17 kilometer naar het ijsfjord en terug. Aan het einde van de wandeling wordt je beloond met een spectaculair uitzicht over het Qooroq ijsfjord met ijsbergen en een machtige gletsjer. Een andere wandelmogelijkheid is de tocht naar de waterval van 15 km. Deze is uit te breiden de beklimming van de Nuuluk, die 823 meter hoog is, waardoor je in totaal 20-22 km loopt. Er zijn veel meer wandelmogelijkheden, ook kortere tochten. 
Dag 3 - Boottransfer naar Qaqortoq: Je wandelt terug naar de haven van Itilleq, voor de volgende boottransfer. In ongeveer anderhalf uur var je naar Qaqortoq, de volgende plaats waar je twee nachten verblijft. Qaqortoq is de grootste plaats in Zuid-Groenland met 3.300 inwoners.
Dag 4 - Dag in Qaqortoq: Qaqortoq is een interessante plaats om te verblijven. Het is het belangrijkste centrum voor onderwijs in het zuiden en er bevinden zich enkele van de grootste bedrijven. Eén van die bedrijven is Great Greenland, waar zeehondenhuid word bewerkt en verwerkt tot fraaie kleding. Ook in Qaqortoq kun je het dagelijks leven meemaken o.a. in de haven wanneer de vissersboten binnen komen. Bezienswaardigheid is een heuse fontein, op het plein bij de haven. In en rond Qaqortoq vind je bovendien meer dan 30 sculpturen (veelal uitgehouwen in de rotsen), die onderdeel zijn van het project Stone & Man. Wie een excursie wil maken gaat naar de ruïne van de kerk van Hvalsey (2,5 uur, ca € 110 euro p.p.). Het is een half uur varen en je hebt tijd om rond te wandelen. Je leert veel over de geschiedenis van Zuid-Groenland en over de Vikingen.  

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben u helemaal óm en wilt u meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om uw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. U kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben u toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met u op.

Maatwerk offerte 03 8080 258
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Hebt u vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen u graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Vertrekdata: vanaf IJsland zaterdag tussen 6 juli en 24 augustus 2024
Voor en na jouw Groenland reis dien je minimaal één nacht in IJsland te verblijven. Langer kan natuurlijk altijd. Wij stellen graag een complete reis voor je samen. Bel of mail ons voor meer informatie. 

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen:
• 7 overnachtingen in een 2-persoonskamer met douche en toilet of kamers met gedeelde douche en toilet
• boottransfers
• excursie Qooroq Icefjord
• informatiepakket
• bijdrage Future For Nature

Niet inbegrepen:
• vlucht Amsterdam-Keflavik en vlucht Reykjavík-Narsarsuaq v.v. 
• maaltijden
• drankjes
• evt. overige entreegelden en optionele excursies
• reis- en annuleringsverzekering
• reserveringskosten € 37,50 per boeking
• SGR (garantiefonds reizen) bijdrage € 5 per persoon
• bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

03 8080 258

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.