Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Shortbreak Ilulissat

  • • Comfortabel hotel
  • • 4 excursies en 2 diners inbegrepen
  • • Ijsbergen in de Diskobaai
Duur 4 Dagen

Soort Individuele reizen

Prijs (vanaf) € 2.740

IJsbergen in de midzomernacht zon

Zelfs als je tijdens eerdere reizen al veel ijsbergen hebt gezien, heb je ze nog niet gezien zoals in Ilulissat. De ijsbergen in het Ilulissat Icefjord zijn uniek en het gebied is door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Reusachtige ijzige wolkenkrabbers die zelfs de grootste schepen in de schaduw stellen drijven in het fjord, waarbij alle hoeken en gaten opgevuld worden met kleine en grote brokken ijs. De energieke dans van ijsbergen in de Diskobaai is fascinerend. Je maakt verschillende excursies om dit spectaculaire fenomeen zelf te ervaren. 

De ijsbergen zijn afkomstig van de Kangia-gletsjer, de productiefste gletsjer ter wereld. De stilte rondom de ijsbergen wordt alleen onderbroken als er een stuk ijs afbreekt. Tijdens een wandeling door Ilulissat met een bezoek aan de supermarkt of visafslag ontdek je hoe het is om hier te leven. In Ilulissat wonen bijna meer sledehonden dan mensen. ’s Zomers liggen de honden aangelijnd bij de gekleurde huizen en ’s winters worden ze voor de hondenslede gespannen. Het gejoel van de honden in de verte is regelmatig te horen. Dan besef je op wat voor een bijzondere plek je bent. We hebben vier excursies voor je geregeld zoals een tocht per boot naar de reusachtige Eqi gletsjer, boottocht naar de ijsbergen en een begeleide wandeling naar de nederzetting Sermermiut. De Diskobaai is ook ook een favoriete voederplaats voor trekkende walvissen en daarom hebben we ook een walvisexcursie voor je inbegrepen. 

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Vlucht naar Ilulissat: Je vlucht vertrekt vanaf de luchthaven van Keflavík en na vier uur kom je aan in Ilulissat. Als je aankomt vliegen is het uitzicht al fantastisch. De grote ijsbergen en het ruige landschap is een mooie eerste kennismaking. Je checkt in bij het 4 sterren hotel Arctic. Dit hotel ligt aan het ijsfjord en heeft een geweldig uitzicht. De ijsbergenstad Ilulissat is de twee na grootste stad van Groenland met ongeveer 4.500 inwoners. Bovendien wonen er bijna net zo veel sledehonden als mensen. De magnifieke ligging aan de Diskobaai en het IJsfjord, waar dagelijks ijsbergen afkalven van Groenlands meest productieve gletsjer, maken dit een onvergetelijke plek.
Dag 2 - Informatiebijeenkomst, wandeling naar Sermermiut en boottocht naar het ijsfjord: De dag start met een begeleide wandeling naar de verlaten Inuit-nederzetting van Sermermiut, 1,5 kilometer ten zuiden van Ilulissat. In Sermermiut kun je nog steeds overblijfselen zien uit de verschillende Inuit-culturen die hier woonden. Je hebt hier een fantastisch uitzicht over het ijsfjord en de natuur. Sermermiut ligt prachtig aan de monding van het ijsfjord. Vanwege de goede visomstandigheden is Sermermiut al duizenden jaren een favoriete nederzetting in het gebied. De laatste bewoners verhuisden naar Ilulissat ongeveer rond 1850. Je maakt een prachtige wandeling langs het fjord en ziet de ijsbergen in alle soorten en maten. 's Middags kan je zelf doorbrengen in Ilulissat. Loop een rondje en zie ook de cultuur van Groenland nog erg authentiek maar ook modern. We raden een bezoek aan, aan het oude deel van de stad, de haven, de open vis- en vleesmarkt, de oude kerk en het museum. Na het diner ga je per boot naar de ijsbergen aan de monding van het ijsfjord. Dit is een indrukwekkend gezicht! De middernachtzon werpt een oranje / zachtroze gloed op het landschap. Enorm fotogeniek.
Dag 3 - Boottocht naar de Eqi gletsjer: Je krijgt vandaag de imposante natuur te zien bij Eqi. Je vergaapt je bij de Eqi gletsjer aan een ijswand van vijf kilometer, waar regelmatig stukken vanaf breken. Wat een spektakel en wat voel je je klein. Er is nog kans op een bonus tijdens het varen op deze dag, want misschien worden er walvissen gespot. In deze wateren leven er genoeg. De boottocht duurt 2-5 uur per enkele reis, dit is afhankelijk van de boot die dag en het weer. Je blijft circa twee uur liggen tegenover de gletsjer. Deze avond is het afscheidsdiner in Ilulissat, waarmee je de reis afsluit.
Dag 4 - Walvisexcursie en vlucht naar IJsland: De reis sluiten we af met een walvisexcursie. Er leven wel 15 verschillende soorten walvissen in de wateren bij Groenland. De walvissen zwemmen de hele zomer in de Disko baai. Soms komen ze dichtbij de Ilulissat, soms zijn ze in het ijsfjord of meer naar het noorden. We staan constant in radio contact met de vissers en zo weten we welke kant we op moeten om ze te spotten. Het is tijd om afscheid te nemen van deze fantastische plek. Je hebt een transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Keflavík op IJsland.  

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben u helemaal óm en wilt u meteen deze reis boeken? Gebruik dan onderstaande opties om uw variant te selecteren en klik op 'Boek'. U kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben u toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met u op.

Maatwerk offerte 03 8080 258
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Hebt u vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen u graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

In Hotel Arctic kan je kiezen voor een superior kamer, die ruimer is en uitzicht heeft op het IJsfjord. 

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen:
• vlucht Keflavík-Ilulissat v.v.
• luchthavenbelasting
• transfers
• 3 nachten in hotel Arctic, Ilulissat in 2-pers.kamer met douche en toilet inclusief ontbijt
• 2 diners
• wandeling Sermermiut
• midzomernachtzon boottocht
• dagexcursie naar de Eqi gletsjer inclusief lunch
• walvisexcursie
• informatiebijeenkomst
• gidsservice
• informatiepakket
bijdrage Future For Nature

Niet inbegrepen:
• vlucht Amsterdam-Reykjavík v.v.
• luchthavenbelasting van vlucht Amsterdam-Reykjavik v.v.
• persoonlijke uitgaven
• overige maaltijden
• drankjes
• evt. overige entreegelden en optionele excursies
• reis- en annuleringsverzekering
• reserveringskosten € 37,50 per boeking
• SGR (garantiefonds reizen) bijdrage € 5 per persoon
• bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Wil je deze reis boeken?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om de boeking af te ronden.

03 8080 258

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.