Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 5 Dagen

Spectaculair Oost-Groenland

Terug Bekijk samenvatting

Het oosten van Groenland is maar twee uur vliegen vanaf Reykjavík. Je komt in een afgelegen en lang geïsoleerd gebleven gebied, dat tegenwoordig relatief gemakkelijk toegankelijk is. Na aankomst in Kulusuk word je per boot naar Ammassalik eiland gebracht. Drie nachten verblijf je er in de plaats Tasiilaq. Je maakt kennis met de Inuit cultuur en de prachtige natuur in Oost-Groenland. Bovendien maak je een boottocht tussen ijsbergen, een begeleidde wandeling in de bloemenvallei en een dagtocht per boot naar het Knud Rasmussen fjord met de spectaculaire gletsjer. De laatste nacht verblijf je in het gehucht Kulusuk, waar een wandeling met gids op het programma staat. Kortom kijk je ogen uit in kleurrijke dorpen gelegen tussen steile bergen en aan diepe fjorden met talloze gletsjers en ijsbergen. 

Dag 1

Accommodatie: Hotel Angmagssalik, kamer met d/t (HP)

Vlucht Reykjavík - Kulusuk en helikopter naar Tasiilaq

Na een vlucht van nog geen twee uur land je in Kulusuk. Per boot word je in 40 minuten van Kulusuk naar Tasiilaq gebracht. Dit schilderachtige dorp ligt op het grote eiland Ammassalik en wordt omringd hoge bergen. Er wonen 1.900 mensen in Tasiilaq zelf, in de zes andere kleine nederzettingen op het eiland wonen nog ongeveer 500 mensen. Je bent terechtgekomen in een van de meest geïsoleerde plaatsen ter wereld. Eeuwenoude tradities zijn hier goed bewaard gebleven. 
Vandaag doe je gelijk mee met een excursie per boot naar de ijsbergen. Dit is Groenland! 

Dag 2

Begeleidde wandeling in de bloemenvallei en met gids dorpswandeling

Met een gids en kleine groep maak je een wandeling in de bloemenvallei. Vanuit Tasiilaq loop je over een pad de groene vallei in die tussen de bergen ligt. In totaal ben je ongeveer twee uur op pad langs heuveltoppen, meertjes en misschien wel een waterval. De rust is overweldigend.  In de middag maak je ook met een groepje een begeleidde wandeling in Tasiilaq. Dit zal je de ogen openen voor de leefwijze van de lokale bewoners van Oost-Groenland. De meesten spreken niet zo goed Engels, maar dat betekent niet dat ze niet graag allerlei verhalen willen vertellen en je alles over Groenland willen vertellen. De gids helpt je contact maken. Er is een museum, dat historische voorwerpen en lokaal handwerk tentoonstelt, maar ook de plaatselijke supermarkt, kerk en souvenirwinkel zijn een bezoek waard.

Dag 3

Dagtocht per boot naar de Knud Rasmussengletsjer

Ga aan boord voor deze 7-8 uur durende bootexcursie naar hét ijsfjord van Oost-Groenland. Het gaat noordwaarts door adembenemende landschappen: hoge pieken, talloze ijsbergen en een kleine nederzetting als Tiniteqilaaq. In het Sermilikfjord kijk je je ogen uit bij de Karale gletsjer en Knud Rasmussen gletsjer. De grote ijswand is imponerend hoog en er is alle tijd om hier te dobberen en misschien een stuk ijs te zien afbreken. Je kunt je lunchpakket nuttigen tussen de ijsbergen. Ook op de terugweg geniet je van de mooie omgeving en speur je de horizon af om misschien ook nog een walvis te spotten. 

Dag 4

Boot naar Kulusuk en dorpswandeling

Een boottransfer brengt je naar Kulusuk. Het dorp telt een slordige 225 inwoners en ligt in de arctische toendra, die in de zomer bezaaid is met bloemen. Samen met een kleine groep en onder begeleiding van een gids wandel je door tussen de traditionele groene, rode en gele huizen. Je bezoekt onder meer de kerk en een heel leuk klein museum met voorwerpen van enkele van de eerste bewoners in het gebied. Het moderne leven en de traditionele levensstijl worden tegenwoordig gecombineerd. Veel gezinnen in Kulusuk zijn nog steeds afhankelijk van de jacht en de visserij om in hun levensonderhoud te voorzien. Daarna heb je zelf de tijd om rond te kijken, frisse lucht in te ademen en te genieten van het prachtige uitzicht op de zee en de bergen.

Dag 5

Vlucht Kulusuk - Reykjavík

Na helemaal ondergedompeld te zijn in de Groenlandse cultuur en je nietig te hebben gevoeld in de grootse natuur, is het tijd om afscheid te nemen. Van Kulusuk vlieg terug je naar Reykjavík. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.