Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 5 Dagen

Winter in Ilulissat

Terug Bekijk samenvatting

Ilulissat, ook wel de ijsbergenhoofdstad van de wereld genoemd, is een even fascinerende als prettige plaats om te vertoeven. Je maakt er bovendien spectaculaire excursies, waaronder de hondensledetocht! Maar ook een eenvoudige wandeling door de plaats zelf en langs het IJsfjord is al een avontuur op zich. Bij aankomst word je welkom geheten door een gids die je wegwijs maakt en je op weg helpt. Je gaat nog drie keer met een gids op pad en de eerste avond is er ook een welkomstdiner. Je waant je niet alleen in een wereld, je bént in een andere wereld.

Dag 1

Accommodatie: Hotel Arctic (HP)

Vlucht Kopenhagen - Nuuk- Ilulissat, informatiebijeenkomst en stadswandeling

Na de vlucht ga je per shuttlebus naar het hotel. Onderweg zie je al snel de gekleurde huizen van Ilulissat, die afsteken tegen de omringende ruige bergen. In het hotel is een bijeenkomst waar de gids je informeert over de stad, allerlei nuttige zaken en de excursies. Je kunt je verheugen op de komende dagen vol sneeuw en ijs, de hondensledetocht en het moderne én authentieke Ilulissat. Een wandeling met diezelfde gids door Ilulissat, maakt het beeld compleet. Zo krijg je alle informatie om je Groenland vakantie de komende dagen goed te benutten. De eerste avond is het diner in het hotel inbegrepen.

Dag 2

Accommodatie: Hotel Arctic (LO)

Boottocht langs de ijsbergen en noorderlichtexcursie

De Diskobaai is één van de populairste plekken van Groenland. Dat komt vooral door de enorme ijsbergen die er ronddrijven. Er staat een boottocht op het programma. Die natuurlijk afhankelijk is van het ijs en het weer, maar bijna altijd geniet je van de majestueuze ijsbergen en het mooie licht. Tijdens deze boottocht voel je je klein en nietig in de grootse en overweldigende natuur. De boottocht duurt 2,5 uur. Trek warme kleding aan! Overigens kan je ook een warm, traditioneel pak huren. 
In de avond staat er nog een excursie op het programma, om de prachtige poolnacht te ervaren. Je wordt in het hotel opgehaald en naar de donkerste plek bij Ilulissat gebracht. Als de lucht helder is heb je de kans om de aurora borealis te zien. (Niet in april, dan zijn de avonden te licht en wordt deze excursie niet meer gemaakt). De gids kan van alles vertellen over dit fenomeen en je krijgt allerlei tips en trucs om de beste foto's te maken. De excursie duurt circa 1,5 uur en er is koffie en thee inbegrepen.

Dag 3

Accommodatie: Hotel Arctic (LO)

Hondensledetocht

Wat is meer typisch Groenlands dan een hondensledetocht? Je gaat op pad in de traditie van de Inuit. De slede wordt ook nu nog gebruikt, maar wel op zijn Groenlands, met een waaier aan sledehonden ervoor. Deze wat wildere husky's luisteren alleen naar hun eigenaar, die als musher de slede bestuurt. Tijdens de tocht van ongeveer 1,5 uur zit je met twee personen op de slede. De rit vindt plaats in de buurt van Ilulissat op een vlakte, waar toch de nodige hobbels en bobbels in zitten. Een onvergetelijke ervaring.
De rest van de dag kun je bijvoorbeeld een wandeling maken naar de Sermermiut vallei die 1,5 kilometer ten zuiden van Ilulissat ligt. In deze vallei leefden 4.000 jaar lang verschillende Inuit culturen in een nederzetting. Een hoogtepunt is het uitzichtpunt, met zicht op het IJsfjord. Je ziet zee, bergen en ijsbergen. 
Er is vandaag zeker nog tijd over om zelf ook in Ilulissat rond te kijken, naar het museum te gaan en misschien alvast wat souvenirs te kopen

Dag 4

Accommodatie: Hotel Arctic (LO)

Dag in Ilulissat

Deze dag in Ilulissat kun je naar eigen inzicht invullen. Geniet om je gemak van de mooie omgeving en struin rond in het stadje, waarbij ook een aan de plaatselijke supermarkt aan te bevelen is. Het geeft inzicht in het leven van de inwoners van Ilulissat. Zeker een bezoek waard is Kangiata Illorsua, het Ilulissat Icefjord Centre. Hier in het bezoekerscentrum kun je bij de tentoonstelling The Tale of Ice meer leren over de de geschiedenis van ijs, over de cultuur in en rond het IJsfjord en over de klimaatveranderingen die duidelijk zichtbaar en voelbaar zijn. Het plaatselijke museum in het oude woonhuis van Knud Rasmussen, Groenlands beroemdste ontdekkingsreiziger uit het begin van de vorige eeuw.
Voor het diner zijn er, naast het restaurant in het hotel, meerdere restaurants in Ilulissat waar je uit kunt kiezen en waar je verrassend goed kunt eten.

Dag 5

Accommodatie: Hotel Arctic (LO)

Vlucht Ilulissat - Nuuk- Kopenhagen

Aan de vakantie naar Groenland komt vandaag een einde. Na het ontbijt word je naar de luchthaven gebracht voor de vlucht via Nuuk naar Kopenhagen.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.