Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 5 Dagen

Land of Northern Lights

Terug Bekijk samenvatting

Tijdens deze bijzondere, korte groepsreis in IJsland ga je op pad met een internationaal gezelschap en een Engelssprekende gids. Je maakt een ontdekkingstocht in het zuidwestelijke deel van IJsland. Je ziet de hoofdstad Reykjavík, de geiser, indrukwekkende watervallen, hete bronnen en een zwart strand. Baden in de Blue Lagoon is inbegrepen en twee avonden staan in het teken van noorderlicht. Voor de overnachtingen kun je kiezen voor een standaard accommodatie of voor meer comfort. 

Dag 1 (ca. 50 km)

Aankomst in IJsland en naar Reykjavík

Vanaf Schiphol vlieg je ’s middags naar Keflavík in het zuidwesten van IJsland. Per Flybus ga je naar Reykjavík. De Flybus staat op de grote parkeerplaats voor de aankomsthal. Vandaag is er geen reisleiding. Je hebt een vrije avond in Reykjavik. Kijk rond in het oude centrum van Reykjavík: langs de vijver Tjörnin, het stadhuis, de haven en de winkelstraat Laugavegur. Hier vind je veel winkels en restaurants. 

Dag 2 (ca. 220 km)

Reykjavík, bezoek Blue Lagoon en schiereiland Reykjanes, rit naar Hella

Je ontmoet je gids en groep om 09.00 uur en start de reis met een rondrit door de stad Reykjavík. Zo krijg je veel informatie en een beter beeld van de stad. Dan maken we een rit over het schiereiland Reykjanes waar de luchthaven Keflavík ook ligt. Het is een vaak vergeten gebied. Geheel ten onrechte, zoals je zelf zult zien aan de ruige kust met onstuimige golven, de donker lava met mos begroeid en de verbazingwekkende hete bronnen gebieden. Natuurlijk staat hier ook een bezoek aan de Blue Lagoon gepland, waar je kunt badderen in het blauwwitte water dat altijd rond de 38 graden is. De entree is inbegrepen tevens het gebruik van een handdoek. Aan het einde van de dag rijden we naar de accommodatie aan de zuidkust, waar we twee nachten verblijven. 's Avonds krijgen we informatie over het noorderlicht en gaan we ons geluk beproeven. 

Dag 3 (ca. 200 km)

Langs de zuidkust van IJsland, optioneel gletsjerwandeling

Vandaag staat een rit langs de zuidkust op het programma met afwisselende natuur. Je rijdt naar het gebied dat gedomineerd wordt door de Mýrdalsjökull ijskap, waar in 2010 de Eyjafjalljökull is uitgebarsten. We zien de gletsjertongen bij helder weer goed liggen. De Seljalandsfoss is een hoge waterval en de Skogafoss is nog hoger en groter, het water valt 60 meter naar beneden. Bij Skogar staat ook een volksmuseum dat een goed beeld geeft van het leven van de IJslanders aan het begin van de vorige eeuw, o.a. staan er de typische turfhuisjes met grasdaken van vroeger. Na al die indrukken heb je in de middag een keuze. Optioneel is de excursie van drie uur waarbij je 1,5 tot 2 uur op de gletsjer wandelt onder begeleiding van een gids en met speciale uitrusting waaronder stijgijzers. De kosten zijn € 120 per persoon. Als je deze dag geen gletsjerwandeling boekt dan gaat de bus verder naar het zwarte strand en de rotsen en kliffen bij Reynisfjara. 
De tweede avond aan de zuidkust is er weer een presentatie over het noorderlicht. De omgeving is donker dus het wordt veel patrouilleren buiten en rond kijken. Het spotten van noorderlicht vereist geduld en warme kleding!

Dag 4 (ca. 210 km)

Gouden cirkel: Thingvellir, Geysir en Gullfoss

Vandaag maak je kennis met iets heel IJslands: het IJslandse paard. Dit kleine sterke ras is door de Vikingen ooit naar IJsland gebracht. Je krijgt uitleg over het belang van dit paard voor de bevolking, vroeger en nu. De volgende stop is bij Geysir. Hier zie je de vulkanisch activiteit bij de borrelende bronnen maar ook de spuitende geiser, Strokkur. Deze spuit gemiddeld om de acht minuten. Het is de kunst op het goede moment een foto te nemen. Vlakbij ligt de Gullfoss, de gouden waterval die in twee trappen naar beneden valt. Dit is de bekendste van IJsland. Op weg naar Reykjavík brengen we een bezoek aan Nationaal Park Thingvellir. Dit park is geologisch en historisch erg interessant. Hier is de breuklijn tussen het Europese en Amerikaanse continent zichtbaar. Ten slotte word je naar je accommodatie gebracht en neem je afscheid van de reisleiding. Wie wil kan nog een noorderlichtcruise boeken om nog een keer te speuren naar de Aurora Borealis.

Dag 5 (ca. 50 km)

Vlucht naar Amsterdam

In de vroege ochtend ga je op eigen gelegenheid per Flybus naar de luchthaven Keflavík. In drie uur tijd vlieg je terug naar Amsterdam.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.