Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Northern lights exploration

  • • Blue Lagoon en Vatnshellir lavagrot inclusief
  • • 6 bezoeken en musea inbegrepen
  • • Noorderlichtprogramma
Duur 8 Dagen

Soort Groepsreizen

Prijs (vanaf) € 2.465

Internationale groepsreis in Zuid- en West-IJsland

Ervaar het beste van IJsland in de winter. Je reist met een internationaal gezelschap en onder leiding van een Engelssprekende of (afhankelijk van de vertrekdatum) een Duitssprekende gids. Zo verken je het westen van IJsland met het schiereiland Snaefellsnes en het Reykholtsdal én de zuidkust tot aan de Vatnajökull gletsjer. Er is veel tijd ingeruimd om meer over het noorderlicht te weten te komen én om dit zogenaamde aurora borealis zelf te spotten. 

In het westen van IJsland begint de internationale groepsreis door IJsland met een beklimming van een kleine krater en een bezoek aan de prachtige watervallen in het Reykholtsdal. Op het schiereiland Snaefellsnes rij je door lavavelden en langs de kust. Je gaat zelfs de lavagrot Vatnshellir bezoeken met een gids. Natuurlijk staan ook de bekende hoogtepunten van de Gouden Cirkel op het programma. Je wandelt over de breuklijn, ziet de spuitende geiser en de prachtige Gullfoss waterval. De route gaat verder langs de zuidkust tot aan het gebied dat gedomineerd wordt door de Vatnajökull gletsjer. Je bezoekt hier het bijzondere ijsbergenmeer en er is tijd voor een wandeling in nationaal park Skaftafell, waar je de gletsjer van heel dichtbij kunt bewonderen. Langs de zwarte stranden en watervallen rij je terug naar Reykjavík. De reis wordt afgesloten met een duik in het blauwwitte warme water van de Blue Lagoon.

Vertrekken met een Duitstalige gids zijn op zondag in 2024 op 6 oktober, 3 november, 1 december en in 2025 op 5 januari, 2 februari, 2 maart en 6 april.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Aankomst in IJsland en naar Reykjavík: Vanaf Schiphol vlieg je ’s middags naar Keflavík in het zuidwesten van IJsland. Per Flybus ga je naar Reykjavík. De Flybus staat op de grote parkeerplaats voor de aankomsthal. Je geeft aan de chauffeur door bij welk hotel je afgezet wilt worden. Vandaag is er geen reisleiding. Je hebt een vrije avond in Reykjavik. Kijk rond in in het oude centrum van Reykjavík: langs de vijver Tjörnin, het stadhuis, de haven en de winkelstraat Laugavegur. Hier vind je leuke winkels en restaurants. 
Dag 2 - Reykjavík en het Reykholtsdal met Hraunfossar waterval: Je ontmoet de gids om 09.00 uur en start de reis met een rondrit door de stad Reykjavík. Daarna rijd je richting Borgarnes. Deze omgeving is bekend als de Saga vallei omdat er veel historische verhalen zijn over dit gebied. Je brengt een bezoek aan de vulkaankrater Grábrók en gaat naar de grootste warmwaterbron Deildartunguhver. Deze bron produceert wel 180 liter water per seconde. Uiteraard staan ook de mooie watervallen Hraunfossar en Barnafoss op het programma. 's Middags wordt er een lezing gehouden over het noorderlicht. Na het diner ga je naar buiten om op zoek te gaan het noorderlicht. 
Dag 3 - Gehele dag op schiereiland Snaefellsnes, tocht in lavagrot: Snaefellsnes is de uiterste westpunt van IJsland. Een ruige bergketen loopt over de lengte van het schiereiland. Door de lavavelden en langs de oceaan rijden we naar Grundarfjördur, een havenplaats met op de achtergrond de veel gefotografeerde berg Kirkjufell. Aan de zuidkant van Snaefellsnes gaan we naar de dorpjes Arnarstapi en Hellnar. Kijk je ogen uit als we daarna in de lavagrot Vatnshellir, gevormd tijdens een eruptie ongeveer 5.000-8.000 jaar geleden, afdalen. De grot is breed, lang en goed bereikbaar. Een gids neemt je, gewapend met helm en zaklamp, mee voor een tocht door de grot. Ook vandaag leer je meer over noorderlicht, bijvoorbeeld hoe je het kunt fotograferen. Na het diner stappen we weer naar buiten en gaan we proberen we het noorderlicht te zien. 
Dag 4 - Gouden cirkel: Thingvellir, Geysir en Gullfoss: Via het Hvalfjördur fjord met mooie vergezichten kom je bij Nationaal Park Thingvellir. Dit park is geologisch en historisch erg interessant. Hier is de breuklijn tussen het Europese en Amerikaanse continent zichtbaar.  De volgende stop is bij Geysir. Hier zie je de vulkanisch activiteit bij de borrelende bronnen maar ook de spuitende geiser, Strokkur. De chef van Restaurant Geysir neemt je meer naar het hete bronnen gebied. Je kunt hier vers, onder de grond gebakken brood, met IJslandse boter, geothermisch gekookte eieren en haring proeven. De route gaat verder naar Gullfoss, de gouden waterval die in twee trappen naar beneden valt. Op weg naar het overnachtingsadres stoppen we bij een manege, waar je informatie krijgt over de bijzondere IJslandse paarden. 's Avonds kun je weer in alle rust van het donker genieten en de lucht afspeuren naar de Aurora Borealis.

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben u helemaal óm en wilt u meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om uw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. U kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben u toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met u op.

Maatwerk offerte 03 8080 258
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Hebt u vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen u graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Vertrekken met een Duitstalige gids zijn op zondag in 2024 op 6 oktober, 3 november, 1 december en in 2025 op 5 januari, 2 februari, 2 maart en 6 april.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen:
• vlucht Amsterdam-Keflavík v.v. met Icelandair in de voordeligste vluchtklasse, inclusief € 195 luchthavenbelasting, nationale vliegbelasting, bagage en stoelreservering
• Flybus tussen luchthaven en hotel v.v. op dag 1 en 8
• alle vervoer ter plaatse volgens programma dag 2 t/m 7 in een bus en onder begeleiding van een Engels- of Duitssprekende gids op dag 2 t/m 7 (bij een kleine groep is de gids ook chauffeur)
• alle overnachtingen in hotels in tweepersoonskamers met faciliteiten op basis van logies en ontbijt
• bezoek aan het Settlement Center in Borgarnes
• lavagrot Vatnshellir
• proeverij van geothermisch bereide producten 
• bezoek aan een geothermische kas
• bezoek aan IJslandse paarden boerderij
• entree Lava Center
• entree Skogar volksmuseum 
• entree Blue Lagoon inclusief handdoek
• workshops noorderlicht
• informatiepakket
• reserveringskosten € 37,50 per boeking
• SGR (garantiefonds reizen) bijdrage € 5 per persoon
• bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
• bijdrage Future For Nature

Niet inbegrepen:
• lunches (m.u.v. dag 3) en diners
• toeslag hogere vluchtklasse indien de voordeligste vluchtklasse niet meer beschikbaar is vanaf € 25 p.p.
• eventuele, overige entreegelden
• eventuele brandstoftoeslag van de luchtvaartmaatschappij
 reis- en annuleringsverzekering

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

03 8080 258

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.