Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

IJsland in vogelvlucht

  • • Alle hoogtepunten
  • • Korte en compacte rondreis
  • • Verblijf in kleinschalige accommodaties
Duur 8 Dagen

Soort Individuele reizen

Prijs (vanaf) € 1.595

In één week ga je het eiland rond en maak je kennis met bijna alle hoogtepunten van IJsland. De reis is gunstig geprijsd, doordat je veelal verblijft in kamers met gedeelde douche en toilet. Vaak in kleinschalige guesthouses of boerderij accommodatie. Kies welk type huurauto je wilt en rijdt langs gletsjers, het ijsbergenmeer, prachtige fjorden en spectaculaire watervallen. Je eindigt in de hoofdstad Reykjavík, een leuke afsluiting van deze korte maar complete autorondreis. 

Je begint met de bekendste natuurfenomenen van IJsland: de waterval Gullfoss, de spuitende geiser en nationaal park Thingvellir. Langs de zuidkust kun je stoppen bij watervallen. Ook een aanrader is de vogelrots Dyrhólaey, waar onder andere papegaaiduikers nestelen op de kliffen boven het zwarte strand. Door lavavelden en over spoelzandvlaktes rij je naar nationaal park Skaftafell, dat tussen twee tongen van de enorme Vatnajökull-gletsjer ligt. Het volgende hoogtepunt is het mooie Jökulsárlón meer, dat gevuld is met ijsbergen. Bij Mývatn heb je twee dagen de tijd om de vele verschijningsvormen van het IJslandse vulkanisme te bekijken. Je ziet pruttelende zwavelpotjes, warme bronnen, explosiekraters en uitgestrekte lavavelden. Vanuit het noorden reis je ten slotte naar Reykjavík. Als je een 4WD-huurauto hebt, kun je van eind juni tot begin september dwars door IJsland over de Kjölur rijden. Anders rij je over de ringweg via het Reykholtsdal met de waterval Hraunfossar, die bijzonder is omdat talloze kleine watervallen van onder een lavaveld in de lager gelegen rivier stromen. In de hoofdstad Reykjavík kun je winkelen en ’s avonds een hapje eten in een van de trendy restaurants.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Vlucht naar IJsland en naar Reykjavík: Vanaf Schiphol vlieg je naar Keflavík, de internationale luchthaven in het zuidwesten van IJsland. Je huurauto staat klaar op het vliegveld, waarna je het schiereiland Reykjanes oprijdt. Hier kan je een rondrit maken door de zwarte lavavelden en langs de ruige kust. Dit is voor veel toeristen nog een onbekend gebied. Op meerdere plaatsen zijn hete bronnen met borrelende modderpoelen en stomende zwavelbronnen. Op dit schiereiland ligt ook de bekende Blue Lagoon. Vervolgens rijd je naar de hoofdstad Reykjavík, waar je overnacht. 
Dag 2 - Geysir, Gullfoss waterval en zuidkust: Je eerste dagrit volgt IJslands meest populaire excursieroute, de "Golden Circle". Je gaat naar Thingvellir, maar je kunt er ook voor kiezen om dit op dag 7 te doen. Thingvellir Nationaal Park ligt precies op de plaats waar de Europese en Amerikaanse continenten van elkaar afdrijven, waardoor diepe scheuren in het landschap zijn ontstaan die nergens beter te zien zijn dan hier. Na Thingvellir rijd je via de explosiekrater Kerid naar Geysir, het bekende hete bronnen gebied met de geiser Strokkur. Iets verder ligt de Gullfoss, IJslands beroemdste waterval. Daarna gaat de route weer naar de ringweg en langs de dorpjes Hella en Hvolsvöllur. Onderweg heb je uitzicht op IJslands beroemdste vulkaan, de Hekla, die voor het laatst in 2000 tot uitbarsting kwam. Ook kun je de Westmaneilanden voor de kust zien liggen en in het binnenland de Eyjafjallajökull, waar de uitbarstingen in maart en april 2010 plaats hadden. Langs de kust rijd je naar de watervallen Seljalandsfoss en Skógafoss. Bij de ijskap Mýrdalsjökull is er de mogelijkheid om naar de voet van een gletsjertong te rijden. In de omgeving van het dorpje Vík liggen vogelrotsen, waarbij je Dýrholaey zeker niet mag overslaan. Tot begin augustus tref je hier grote aantallen papegaaiduikers aan (van mei tot circa 20 juni is het gebied beperkt geopend i.v.m. het broedseizoen). Je overnacht aan de zuidkust in de omgeving van Vík.
Dag 3 - Nationaal Park Skaftafell en gletsjermeer Jökulsárlón: Na Vík rijd je over een spoelzandvlakte, gevormd door de Katla, een vulkaan die schuil gaat onder de Mýrdalsjökull ijskap. Daarna komt Kirkjubaejarklaustur in zicht en vervolgens de gletsjer Vatnajökull, die maar liefst 8000 km2 groot is! Het Nationaal Park Skaftafell ligt in een bloem- en bosrijk gebied, met o.a. de waterval Svartifoss. Hier zijn veel gemarkeerde wandelingen te maken (1 tot 8 uur) zoals langs de gletsjertongen. Het bezoekerscentrum is zeer de moeite waard. Men heeft er veel informatie over de omgeving en prachtige filmbeelden van IJslands natuurgeweld. Vervolgens rijd je door naar het beroemde gletsjermeer Jökulsárlón. Wanneer je een eerste blik op de ronddobberende ijsbergen werpt begrijp je waarom velen in de ban van het meer zijn. Je kunt hier heerlijk wandelen en al struinend langs de oever van het meer ontdek je steeds nieuwe ijsbergen in de meest wonderlijke vormen. Als alternatief voor de wandeling kun je een mooie boottocht op het meer maken. Let ook op of je geen zeehondjes ziet zwemmen in de smalle doorgang naar zee. De overnachting is in de omgeving van Höfn.
Dag 4 - Door de Oostfjorden naar Mývatn: Via de fjordenroute rijd je richting het noorden. Warm aanbevolen onderweg is een bezoek aan het plaatsje Djúpivogur. In het sfeervolle havencafé kun je heerlijk gebak eten of lunchen. Er is ook een klein museum gevestigd. Je komt vervolgens in de realtief grote plaats Egilsstadir. Hierna rijd je via een prachtig en vrijwel verlaten steenwoestijngebied naar Mývatn. Onderweg heb je lange tijd uitzicht op de Herdubreid, één van IJslands mooiste tafelbergen. Aan het begin van de avond kom je aan in het Mývatn gebied. Je kunt alvast wat van de bezienswaardigheden gaan bekijken, donker wordt het toch bijna niet!. Bijvoorbeeld Námaskard, een gebied met hete pruttelende modderpoelen, gelegen aan de ringweg. Daar vlakbij kan je een bad nemen in het Nature Bath in Mývatn, een mineraalrijk bad net als de Blue Lagoon. Je verblijft twee nachten in de omgeving van Mývatn.
  • Geiser Strokkur
  • Vogeleiland Ingólfshöfdi, IJsland
  • Glaumbaer

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben u helemaal óm en wilt u meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om uw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. U kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben u toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met u op.

Maatwerk offerte 03 8080 258
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Hebt u vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen u graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen:
• vlucht Amsterdam-Keflavík v.v. met Icelandair in de voordeligste vluchtklasse inclusief € 190 luchthavenbelasting, nationale vliegbelasting, bagage en stoelreservering
• overnachtingen in guesthouses, hotels en boerderijen op basis van logies en ontbijt in 2-pers.kamers; 2 nachten met douche en toilet, 6 nachten met gedeelde faciliteiten (zie praktische informatie over deze reis voor een overzicht) 
• 7 etmalen autohuur Hertz incl. onbeperkt aantal kilometers; alle lokale belastingen zoals milieubelasting, airport surcharge en extra bestuurder (zie voorwaarden autohuur op IJsland
• uitgebreide reisinformatie
• reserveringskosten € 37,50 per boeking
• SGR (garantiefonds reizen) bijdrage € 5 per persoon
• bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking 
bijdrage Future For Nature

Niet inbegrepen:
• overige maaltijden (lunches en diners)
• brandstof auto
• toeslag hogere vluchtklasse indien de voordeligste vluchtklasse niet meer beschikbaar is vanaf € 25 p.p.
reis- en annuleringsverzekering
• afkoop eigen risico cascoverzekering voor de huurauto
• eventuele brandstoftoeslag van de luchtvaartmaatschappij

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

03 8080 258

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.