Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 6 Dagen

Langs de zuidkust van IJsland

Terug Bekijk samenvatting

Ga er zelf op uit met een 4WD huurauto om de verschillende facetten van IJsland te leren kennen. Je ziet hoogtepunten zoals geisers, watervallen en lavavelden en bezoekt het ijsbergenmeer. Natuurlijk is er ook tijd om Reykjavík te verkennen. Wie weet spot je ook nog het noorderlicht tijdens jouw IJsland vakantie.Deze reis kun je ook maken met kerst of de jaarwisseling. 

Dag 1 (ca. 60 km)

Vlucht Amsterdam - Keflavík, auto ophalen en via Blue Lagoon (optioneel) naar Reykjavík

Vanaf Schiphol vlieg je naar Keflavík, de internationale luchthaven in het zuidwesten van IJsland. Je huurauto staat klaar op het vliegveld, waarna je het schiereiland Reykjanes oprijdt. Hier kan je een rondrit maken door de zwarte lavavelden en langs de ruige kust. Dit is voor veel toeristen nog een onbekend gebied. Op meerdere plaatsen zijn hete bronnen met borrelende modderpoelen en stomende zwavelbronnen. Op dit schiereiland ligt ook de bekende Blue Lagoon. Hier kan je een bad nemen in het blauwwitte water dat afkomstig is van een geothermische centrale. Het water heeft een temperatuur van rond de 37°C, bevat veel zouten en heeft ook een genezende werking. Vervolgens rijd je naar de hoofdstad Reykjavík, waar je overnacht. 

Dag 2 (ca. 270 km)

Rit langs de zuidkust naar omgeving Kirkjubaejarklaustur/Skaftafell

Tijdens je rit langs de zuidkust van IJsland heb je een mooi uitzicht op IJslands beroemdste vulkaan, de Hekla, die voor het laatst in 2000 tot uitbarsting kwam. Ook kun je de Westmaneilanden voor de kust zien liggen. Na Hvolsvöllur rijd je langs de waterval Seljalandsfoss: in de winter soms bevroren. Na dwars door zwarte zandvlaktes gereden te hebben kun je naar de voet van een gletsjertong rijden. Op de route tot aan het dorpje Vík liggen vervolgens nog een aantal bijzondere rotsen en kapen aan de kust, naast zwart strand. Ander bijzonder landschap is de met mos begroeide eeuwenoude lava, waar je doorheen rijdt. Vervolgens verandert dit bijzondere landschap in een immense spoelzandvlakte, ontstaan door uitbarstingen van vulkanen onder de gletsjer. IJsland heeft zich vandaag van een bijzondere kant laten zien. Je verblijft de komende twee nachten in de omgeving van Kirkjubaejarklaustur/Skaftafell.

Dag 3 (ca. 250 km)

Bezoek Skaftafell en het ijsbergenmeer Jökulsárlón

De hele dag heb je de tijd om het prachtige gebied te verkennen. Natuurlijk rijd je naar het beroemde gletsjermeer Jökulsárlón, waarin tal van ijsbergen in de meest wonderlijke vormen ronddrijven. Optioneel kun je onder leiding van een gids naar een ijsgrot gaan en het blauwe ijs en de bijzondere ijssculpturen bewonderen.

Verder bezoek je het Nationaal Park Skaftafell, gelegen tussen twee gletsjertongen. Hier zijn, indien de weersomstandigheden dit toelaten, een aantal gemarkeerde wandelingen te maken onder andere naar de waterval Svartifoss. 

Dag 4 (ca. 260 km)

Terug langs de zuidkust en watervallen naar omgeving gouden cirkel

Je rijdt dezelfde weg terug richting Skógar. De afgelopen dagen heb je gezien wat het bijzondere zuiden van IJsland te bieden heeft, dus dit is absoluut geen straf. Skógar is vooral bekend om de grote waterval Skógafoss, die 60 meter loodrecht naar beneden valt. Ook hoger in de rivier liggen prachtige watervallen, die te voet makkelijk te bereiken zijn. Via de ringweg rijd je richting het westen en je overnacht in de omgeving van Fludir/Hveragerdi.

Dag 5 (ca. 150 km)

Bezoek Thingvellir en middag vrij te besteden in Reykjavík, rit naar Keflavík

Vandaag ga je naar twee van de beroemdste hoogtepunten van het vulkaaneiland: de geisers en bronnen van Geysir en de waterval Gullfoss. Daarna rijd je naar de historische streek Thingvellir, de vermaarde rechtsprekersvlakte van IJsland. Geologisch gezien is ook deze plek uitermate interessant. Op deze plaats drijven de Amerikaanse en Europese continenten uit elkaar, wat goed te zien is aan de grote scheuren in het landschap. Je rijdt hierna door naar Reykjavik waar je nog een deel van de middag de tijd hebt om de winkels of een museum te bezoeken. Daarna rijd je naar Keflavík voor je laatste overnachting. 

Dag 6 (ca. 5 km)

Naar de luchthaven Keflavík, inleveren auto en vlucht Keflavík - Amsterdam

Jouw rondreis door IJsland zit er op. Je neemt afscheid van dit prachtige land en rijdt met je auto naar de luchthaven. Je levert de auto in op het vliegveld en neemt de terugvlucht naar Nederland.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.