Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Puur IJsland

  • • Verblijf op de westman eilanden
  • • Langere tijd in één huisje
  • • Duurzame accommodaties
Duur 10 Dagen

Soort Individuele reizen

Prijs (vanaf) € 1.855

IJsland rondreis met de huurauto met korte afstanden, verblijf in duurzame hotels en langere tijd in een vakantiehuisje

Een prachtige rondreis langs de zuidkust van IJsland én naar de Westman eilanden. De focus van deze IJsland reis ligt op duurzaam toerisme. Genieten van de natuur dus en er rekening mee houden. Je verblijft in duurzame hotels en een paar nachten in een vakantiehuisje. De rijafstanden zijn kort en er is alleen keuze uit huurauto's waarbij de CO2 uitstoot zo laag mogelijk is. Een bijzondere en vooral heel leuke IJsland rondreis.  

Na een eerste avond in Reykjavík rijd je langs de zuidkust naar de omgeving van Skaftafell. Zie de imponerende gletsjertongen al vanaf de weg. Je maakt een mooie wandeling naar de gletsjertong of de Svartifoss waterval, deze ligt goed verborgen in het Nationaal Park. Eén van de mooiste plekken op IJsland is het ijsbergenmeer. Hier zie je de ijsbergen rond dobberen, tegen elkaar aan botsen en langzaam naar zee gaan. Op het zwarte strand bij zee kan je de ijsbergen van heel dichtbij bekijken. Heel bijzonder en heel IJslands is de eilandengroep Westman eilanden, deze is van vulkanische oorsprong. Je gaat met de ferry, zonder auto naar het het eiland Heimaey waar je twee nachten verblijft. Dit enige bewoonde Westmaneiland werd in 1973 getroffen door een plotselinge vulkaanuitbarsting. Het lava ligt er nog duidelijk zichtbaar en het is fascinerend om te zien hoe de bevolking hier nu leeft. Weer terug aan land ga je naar een vakantiehuisje in de omgeving van de gouden cirkel. Je hebt drie dagen rustig de tijd om de omgeving te verkennen. We raden aan om mooie wandelingen te maken, juist bij de minder bekende plekken zoals het Hengill gebergte, waar de stoom overal uit de grond komt, en Thjorsárdalur met prachtige watervallen, verborgen kloven en diepe dalen. Al met al een rondreis langs vele hoogtepunten en minder bekende plaatsen waarbij verantwoord en bewust reizen centraal staat.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Vlucht naar IJsland, rondrit over Reykjanes en naar Reykjavík: Vanaf Schiphol vlieg je naar Keflavík, de internationale luchthaven in het zuidwesten van IJsland. Je huurauto staat klaar op het vliegveld, waarna je het schiereiland Reykjanes oprijdt. Hier kan je een rondrit maken door de zwarte lavavelden en langs de ruige kust. Dit is voor veel toeristen nog een onbekend gebied. Op meerdere plaatsen zijn hete bronnen met borrelende modderpoelen en stomende zwavelbronnen. Op dit schiereiland ligt ook de bekende Blue Lagoon. Hier kan je een bad nemen in het blauwwitte water dat afkomstig is van een geothermische centrale. Het water heeft een temperatuur van rond de 37°C, bevat veel zouten en heeft ook een genezende werking. Vervolgens rijd je naar de hoofdstad van IJsland Reykjavík, waar je overnacht. Als je een late aankomst hebt op IJsland kun je ook in de omgeving van de luchthaven verblijven zodat je niet zo ver meer hoeft te rijden. 
Dag 2 - Langs de zuidkust naar Skaftafell: Tijdens je rit langs de zuidkust heb je een mooi uitzicht op IJslands beroemdste vulkaan, de Hekla, die voor het laatst in 2000 tot uitbarsting kwam. Je rijdt langs de waterval Seljalandsfoss: met enig geklauter kun je achter de waterval langs lopen. Na dwars door zwarte zandvlaktes gereden te hebben kun je naar de voet van een gletsjertong rijden. Op de route tot aan het dorpje Vík liggen vervolgens nog een aantal vogelrotsen, waarbij je zeker Dýrholaey niet mag overslaan. Tot begin augustus tref je hier grote aantallen papegaaiduikers aan (van mei tot circa 20 juni is het gebied afgesloten i.v.m. het broedseizoen). Na een landschap van met mos begroeide eeuwenoude lava rijd je door een immense spoelzandvlakte, ontstaan door uitbarstingen van vulkanen onder de gletsjer. Je verblijft twee nachten in de omgeving van Skaftafell/Höfn.
Dag 3 - Skaftafell en ijsbergenmeer: Vandaag is er tijd om de omgeving te bekijken. Natuurlijk rijd je naar het beroemde gletsjermeer Jökulsárlón, waarin tal van ijsbergen in de meest wonderlijke vormen ronddrijven. Je kunt hier met een zodiac of amfibievoertuig het water opgaan maar het is ook mogelijk om een kajaktocht maken met een kleine groep over een onbekend en goed verstopt ijsbergenmeer. Een zeer bijzondere ervaring om de ijsbergen van zo dichtbij te bekijken en dit heeft minder impact op het milieu. Een andere optionele excursie is naar het eilandje Ingólfshöfdi, dat het exclusieve domein is van papegaaiduikers en andere zeevogels. Veel mensen vinden de excursie naar Ingólfshöfdi de leukste excursie van IJsland! Als je voldoende tijd hebt, kun je nog een wandeling maken in Nationaal Park Skaftafell. Dit is een ideaal, bloemrijk gebied met veel gemarkeerde paden (wandelingen van 1 tot 8 uur). Je kunt o.a. naar de waterval Svartifoss lopen, de oude boerderij Sel met grasdak of verder omhoog. Er is een mooi uitzicht op de gletsjertongen en op de spoelzandvlaktes aan de zuidkust. Tot slot rijd je weer naar je hotel. 
Dag 4 - Ferry naar de Westman eilanden: Je rijdt dezelfde weg terug langs de zuidkust. Het plaatsje Skógar is vooral bekend om de grote waterval Skógafoss, die 60 meter loodrecht naar beneden valt. Ook hoger in de rivier liggen prachtige watervallen, die te voet makkelijk te bereiken zijn. Er is in Skógar ook een museum, dat een goed beeld geeft van hoe de IJslanders leefden in het begin van de 20e eeuw. Tussen Skogar en Hvolsvöllur ligt het plaatsje Bakki. Hier parkeer je de auto en ga je te voet met de ferry over naar de Westman eilanden. De overtocht duurt ongeveer 35 minuten. Het grootste eiland is Heimaey. Het is ook meteen het enige bewoonde Westmaneiland. De vulkaan, die midden op het eiland staat, heeft een verhaal. De doodgewaande Helgafjell barstte in 1973 totaal onverwacht uit en spuwde een groot deel van de stad onder. De bevolking werd geëvacueerd, gelukkig overleefde iedereen de natuurramp. De lava is vandaag nog altijd duidelijk zichtbaar, fascinerend om te zien hoe de bevolking hier leeft, in harmonie met de natuur. Het eiland is niet heel groot en kan te voet worden bekeken, de uiterste punt is echt wel ver. Het is ook mogelijk om fietsen te huren. 
  • Westman eilanden
  • Seljalandsfoss, IJsland

Kim Haarbrink

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben u helemaal óm en wilt u meteen deze reis boeken? Gebruik dan onderstaande opties om uw variant te selecteren en klik op 'Boek'. U kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben u toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met u op.

Maatwerk offerte 03 8080 258
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Gegarandeerde vertrekdatum.

Hebt u vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen u graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen: 
• vlucht Amsterdam-Keflavík v.v. met Icelandair in de voordeligste vluchtklasse inclusief € 135 luchthavenbelasting, bagage en stoelreservering
• 3 overnachtingen in vakantiehuisjes op basis van logies inclusief beddengoed en schoonmaakkosten
• 6 nachten in hotels en guesthouses op basis van logies en ontbijt in 2-pers.kamer (zie praktische informatie over deze reis voor een overzicht) 
• 8 etmalen autohuur AVIS incl. onbeperkt aantal kilometers; alle lokale belastingen zoals milieubelasting, airport surcharge en extra bestuurders. Ter plaatse heb je geen kosten meer (voorwaarden autohuur op IJsland
• uitgebreid informatiepakket, waaronder een goede wegenkaart (één per auto)
• CO2 compensatie reis inclusief vlucht

Niet inbegrepen: 
• overige maaltijden (3 x ontbijt, lunches en diners)
• brandstof auto
• transfer laatste dag
• toeslag hogere vluchtklasse indien de voordeligste vluchtklasse niet meer beschikbaar is vanaf € 25 p.p. 
• reserveringskosten
• reis-, annulerings en cascoverzekering
• eventuele brandstoftoeslag van de luchtvaartmaatschappij
• SGR (garantiefonds reizen) bijdrage à € 5 per persoon

Wil je deze reis boeken?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om de boeking af te ronden.

03 8080 258

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.