Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw opgeslagen reizen

Trips

Puur Noord en West IJsland

  • • Fjorden en vulkanisme
  • • Inclusief 4WD auto
  • • Minder bekende streken
Duur 8 Dagen

Soort Individuele reizen

Prijs (vanaf) € 1.595

Naar de minder drukke plaatsen van IJsland in de winter, verblijf in hotels en inclusief 4WD huurauto

Deze reis brengt je naar de minder druk bezochte plekken van IJsland in de winter. Je gaat naar het bijzondere schiereiland Snaefellsnes, rijdt door de fjorden in het noorden en ziet het vulkanisme bij het meer van Mývatn. Ook zijn er onderweg meerdere mooie watervallen. Er is genoeg tijd om de ongerepte natuur van het westen en noorden van IJsland te bewonderen. Je overnacht tijdens je vakantie in hotels en uiteraard heb je een 4WD auto tot je beschikking.  

Vanuit Reykjavík ga je meteen de natuur in. Je bezoekt de waterval Hraunfossar, waar het heldere blauwe water in kleine stroompjes uit een lavaveld stroomt en uiteindelijk in een woeste rivier terechtkomt. Op het schiereiland Snaefellsnes zie je de ruige kust met vogelrotsen en mooie stranden. Bij mooi weer heb je constant zicht op de gletsjer Snaefellsjökull. Als je door de noordelijke fjorden rijdt, word je steeds weer verrast door de vergezichten. Je rijdt via het stadje Akureyri, waar je een lekkere kop koffie kunt drinken, naar de Godafoss-waterval. Deze waterval is in de winter vaak bedolven onder de sneeuw en erg indrukwekkend om te zien. Uiteindelijk kom je uit bij Mývatn. In dit gebied zie je de aarde leven. Overal stoomt en sist het en er zijn grote dampende bronnen. Via dezelfde weg rij je weer terug. Zo heb je alle tijd om op de heen- en terugweg verschillende plekken aan te doen. 

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Vlucht naar Keflavík, auto ophalen en rit naar Reykjavík: Vanaf Schiphol vlieg je naar Keflavík, de internationale luchthaven in het zuidwesten van IJsland. Je huurauto staat klaar op het vliegveld, waarna je het schiereiland Reykjanes oprijdt. Hier kan je een rondrit maken door de zwarte lavavelden en langs de ruige kust. Dit is voor veel toeristen nog een onbekend gebied. Op meerdere plaatsen zijn hete bronnen met borrelende modderpoelen en stomende zwavelbronnen. Op dit schiereiland ligt ook de bekende Blue Lagoon. Hier kan je een bad nemen in het blauwwitte water dat afkomstig is van een geothermische centrale. Het water heeft een temperatuur van rond de 37°C, bevat veel zouten en heeft ook een genezende werking. Vervolgens rijd je naar de hoofdstad Reykjavík, waar je overnacht. 
Dag 2 - Reykholtsdal en schiereiland Snaefellsnes: Je eerste dagrit brengt je naar het hete bronnengebied Reykholt waar je de mooie watervallen kunt bekijken. Hier is ook een optionele excursie mogelijk naar de ijstunnel. Je rijdt verder naar het schiereiland Snæfellsnes. Langs de grillige kustlijn liggen veel vissersplaatsjes. Tussen twee van die kustdorpjes kun je een prachtige wandeling maken: van Hellnar loop je naar Arnarstapi, waarbij een klein pad langs de basaltrotsen voert, waar enorm veel zeevogels nestelen. In circa 2-3 uur loop je heen en terug. Geniet van de gletsjer Snaefellsjökull, stop bij Ytri Tunga om te kijken of je er de zeehonden kunt vinden die hier vaak liggen en neem zeker een kijkje bij het fotogenieke kerkje en kleurige lavastrand van Budir.
Dag 3 - Naar de Noordelijke fjorden: Je rijdt vandaag naar het noorden van IJsland. Je rijdt door schitterend en afwisselend landschap, met weidse vergezichten en prachtige bergen, langs de rivieren en uiteindelijk langs de kust. Onderweg kun je stoppen voor een korte wandeling bij de lavavelden en kratertjes bij Bifröst. Ongeveer 10 kilometer na Laugarbakki kun je naar de watervallen in de kleine kloof Kolugljúfur die is uitgeslepen door een rivier. In het noorden rijd je naar je accommodatie aan het Skagafjördur. De omgeving van dit fjord is bekend om de vele IJslandse paarden. Een bijzonder sterk ras van kleine, krachtige paarden.
Dag 4 - Via Akureyri naar omgeving Mývatn: Je rijdt verder naar Akureyri, ook wel de hoofdstad van het noorden genoemd. In deze stad tref je onder meer een aantal musea, een mooie botanische tuin en een heerlijk zwembad. Vergeet ook niet de hooggelegen, avant-gardistische kerk met bijzondere glas-in-loodramen te bezoeken. Je rijdt naar de Godafoss en geniet van de fraaie omgeving met de prachtige waterval en basaltformaties in de zijwanden van het rivierdal. Het is mogelijk om daarvandaan naar Húsavík te gaan. Van 1 maart - 30 november kun je hier een walvisexcursie maken. Vervolgens zak je af naar het vulkanische Mývatn gebied. ’s Middags heb je tijd om een eerste indruk te krijgen. Je overnacht twee nachten in de omgeving van Mývatn.

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben u helemaal óm en wilt u meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om uw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. U kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben u toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met u op.

Maatwerk offerte 03 8080 258
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Hebt u vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen u graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen:
• vlucht Amsterdam-Keflavík v.v. met Icelandair in de voordeligste vluchtklasse, inclusief € 190 luchthavenbelasting, nationale vliegbelasting, bagage en stoelreservering
• overnachtingen in guesthouses, hotels en boerderijen op basis van logies en ontbijt in 2-pers.kamers met douche en toilet (zie praktische informatie over deze reis voor een overzicht)
• 7 etmalen Hertz autohuur incl. onbeperkt aantal kilometers; alle lokale belastingen zoals milieubelasting, CDW en TP verzekering, airport surcharge en extra bestuurder. Ter plaatse heb je geen kosten meer (voorwaarden autohuur op IJsland
• uitgebreide reisinformatie
• bijdrage Future For Nature

Niet inbegrepen:
• overige maaltijden (lunches en diners)
• brandstof auto
• toeslag hogere vluchtklasse indien de voordeligste vluchtklasse niet meer beschikbaar is vanaf € 25 p.p.
• optionele cascoverzekering voor de huurauto
reis- en annuleringsverzekering
• eventuele brandstoftoeslag van de luchtvaartmaatschappij
• reserveringskosten € 37,50 per boeking
• SGR (garantiefonds reizen) bijdrage € 5 per persoon
• bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

03 8080 258

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.