Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 5 Dagen

Vakantiehuisje in Zuid IJsland

Terug Bekijk samenvatting

Deze reis is ideaal voor reizigers die graag hun eigen gang gaan tijdens de vakantie in IJsland, maar ook voor gezinnen. Je verblijft in een comfortabel vakantiehuisje ongeveer zeventig kilometer buiten Reykjavík. Vanuit de hotpot kun je met een beetje geluk ’s avonds bij helder weer het noorderlicht zien.   

Dag 1 (ca. 120 km)

Vlucht Amsterdam - Keflavik, auto ophalen en naar het vakantiehuisje

Vanaf Schiphol vlieg je in drie uur naar Keflavík, de internationale luchthaven in het zuidwesten van IJsland, waar je in de middag arriveert. Je huurauto staat klaar op het vliegveld en na de nodige formaliteiten kun je op weg gaan naar het eerste overnachtingadres. Het is handig om onderweg wat inkopen te doen. Tussen het vliegveld Keflavík en Reykjavík is o.a. een Bonus supermarkt en verderop op je route ligt de plaats Selfoss. Dit is een klein dorp met direct aan de weg een hele grote supermarkt, waar werkelijk van alles te koop is. Je bent hier in de buurt van je eerste overnachting en je verblijft hier drie nachten.

Dag 2 (ca. 170 km)

Geysir, Gullfoss en Thingvellir

Vandaag kun je enkele echte hoogtepunten bezoeken: het hete bronnen gebied Geysir met twee spuitende geisers en de gouden waterval Gullfoss. Je komt ogen tekort. Thingvellir is een voor de IJslanders belangrijke historische plek die je niet mag overslaan. Ook geologisch is deze plek uitermate interessant; hier drijven het Amerikaanse en Europese continent uit elkaar, wat goed te zien is aan de grote scheuren in het landschap.

Dag 3 (ca. 200 km)

Bezoek zuidkust

De tocht van vandaag voert ons naar het zuiden van IJsland. Eerst langs de watervallen Seljalandsfoss en Skogafoss. In de winter kunnen de watervallen deels bevroren zijn, wat een prachtig gezicht is. Je kunt bijna niet stoppen met foto’s maken! Onderweg heb je zicht op één van de gletsjers van IJsland, de Myrdalsjökull. Bij helder weer kun je ook nog een glimp opvangen van IJslands beroemdste vulkaan Hekla, die voor het laatst uitgebarsten is in 2000. Je rijdt door naar Vík, bekend om zijn zwarte stranden en prachtige basaltformaties.

Dag 4 (ca. 150 km)

Naar Reykjavik, eventueel bezoek Blue Lagoon; overnachting in Reykjavík

Je rijdt naar Reykjavik, de hoofdstad van IJsland, waar je nog een middag de tijd hebt om winkels of een museum te bezoeken. Je kunt ook nog een bezoek brengen aan de Blue Lagoon, gelegen op ca. 45 minuten rijden van Reykjavik.

Dag 5 (ca. 55 km)

Auto inleveren op de luchthaven, vroege vlucht naar Amsterdam

De vakantie in IJsland zit er helaas op. Je neemt afscheid van Reykjavik en rijdt met je auto naar het vliegveld. Je levert de auto in en vliegt terug naar Nederland.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.