Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 5 Dagen

Wandeltocht Laugavegur

Terug Bekijk samenvatting

Tijdens deze klassieke wandeltocht Laugavegur wandel je in vijf dagen van het kleurrijke Landmannalaugar met zijn schitterende ryholietbergen door ruime valleien naar Thórsmörk.

Dag 1

bus Reykjavík-Landmannalaugar; wandeling naar Hrafntinnusker

Vanaf Reykjavík gaat de bus om 07.00 uur richting het hoogland. We passeren de Hekla vulkaan en andere vulkanen in het Dómadalur gebied. Als we rond de middag aankomen in Landmannalaugar kunnen we eerst lunchen. Daarna trekken we de bergen in. Het pad leidt ons langs kleine kloven, stomende hete bronnen en gele bergruggen. De overnachting is in de Hrafntinnusker hut.

Afstand: 12 kilometer
Wandeltijd: 4-5 uur
Beklimming: 470 meter

Dag 2

wandelen naar Álftavatn, met uitzicht op gletsjers

Van Hrafntinnusker dalen we af in de bergkloven van Jökultungur met honderden stomende warmwaterbronnen en modderpoelen. Daarboven genieten we van fascinerende uitzichten naar het zuiden naar het Álftavatn gebied (Zwanenmeer), en de Mýrdalsjökull en Eyjafjallajökull gletsjers. 'S Middags komen we aan bij de Álftavatn hut waar we overnachten.

Afstand: 12 kilometer
Wandeltijd: 4-5 uur
Afdaling: 490 meter

Dag 3

door zwarte woestijn naar het groene Emstrur gebied; overnachting in Botnarhut

We passeren de voet van de groene vulkaan Stórasúla voordat we naar de zwarte woestijnen van Mælifellssandur gaan. Op weg naar een andere oude en groene vulkaan, de Hattfell, betreden we de Emstrur-regio waar boeren vroeger hun schapen in de zomer lieten grazen. Voordat we bij de Botnar hut aankomen waar we de nacht doorbrengen, bezoeken we het prachtige Markarfljót ravijn dat bijna 200 meter diep is. 

Afstand: 16 kilometer
Wandeltijd: 6-7 uur
Afdaling: 40 meter

Dag 4

tocht naar Thórsmörk waar we overnachten

We gaan op en neer door de kleine valleien en kloven van Emstrur. De grote Mýrdalsjökull-gletsjer ligt slechts een paar kilometer verderop. Onze wandeling eindigt vandaag in de groene valleien van Þórsmörk. Hier zijn arctische berkenbossen en kleurrijke bloemen. Na aankomst in de hutten in Þórsmörk sluiten we dit geweldige avontuur af met een barbecue!

Afstand: 17 kilometer
Wandeltijd: 6-7 uur
Afdaling: 300 meter

Dag 5

’s morgens in Thórsmörk, wandeling naar de top van de Valahnúkur; bus naar Reykjavík

We brengen de ochtend door in Þórsmörk, waar we vele wandelingen kunnen maken. We kunnen bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de grot Sönghellir, de kleine berg Valahnúkur beklimmen en genieten van een prachtig uitzicht voordat je de middagbus naar Reykjavík neemt. Aankomst in Reykjavik BSI busterminal waar de reis om 19:30 eindigt.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.