Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Praktische reisinformatie

Avonturenweek Himmerki Lodge

Terug

Accommodatie
De lodge ligt verscholen in de bossen, op ca. 6 km van de plaats Posio. Een weg door het bos komt uit op het Kitka meer. De huisjes en het hoofdgebouw met restaurant liggen aan dit meer. Ooit heeft een dominee bij zijn bezoek aan deze plek uitgeroepen: “wat een hemelse plek”. In het Fins betekent Himmerki ''hemelse plaats' en wij kunnen dit alleen maar beamen. Vanuit de lodge heb je weidse uitzichten over het grote meer. Himmerki grenst aan twee Nationale Parken, waaronder Riisitunturi. Direct achter de huisjes ligt een netwerk van 70 kilometer langlauf loipes. Ter plaatse kan je langlaufski’s gebruiken (gratis) en sneeuwschoenen huren (€ 10 per dag). Een kleine skipiste met slechts één lift ligt op vier kilometer van de lodge.

In het hoofdgebouw is de receptie en het restaurant met open haard. Hier worden in de avond ook de maaltijden in buffet stijl geserveerd. De huisjes liggen tussen de bomen vlak bij het meer. In de winter zijn er slechts elf vakantiehuisjes die verhuurd worden. 

Grey log cabins:
Traditionele en sfeervolle blokhut geschikt voor twee personen. Er is een zeer kleine badkamer met douche- en toiletruimte in één en een privé sauna. In de woon- slaapkamer staan twee bedden en een zitbankje. Er is een kleine keuken met vaatwasser en barretje.

Saunalodge: 2- 4 personen
Dit vakantiehuisje is traditioneel en sfeervol ingericht en geheel gelijkvloers. Je komt binnen in de gezellige woonkamer met twee zitbanken, open keuken en houtkachel. Eén van de banken is een sofabed met onderschuifbed. Er is een aparte slaapkamer voor twee personen en badkamer met sauna en toilet  (deze badkamer en sauna en toilet zijn alleen bereikbaar via de slaapkamer).

Lakeview villa’s geschikt voor 2- 6 personen
Deze volledig ingerichte villa’s zijn van alle gemakken voorzien. Je hebt een fantastisch uitzicht over het bevroren meer. Op de benedenverdieping is de woonkamer met een gezellige zithoek met houtkachel, eethoek en ruime keuken met koffiezetapparaat (filterkoffie), waterkoker en koelkast, magnetron en oven. Tevens is op de benedenverdieping één slaapkamer met twee aparte bedden en een badkamer met douche en privé sauna en toilet. Er is een tweede toilet in de hal bij de entree. Vanuit de woonkamer heb je toegang tot het balkon met fantastisch uitzicht over het meer. Op de bovenverdieping is nog een tweede, kleine slaapkamer met twee aparte bedden, door het schuine dak kunnen deze bedden niet naast elkaar staan. Op de open vide staat een slaapbank en tv. Indien je met 5 of 6 personen in deze villa verblijft, wordt van deze slaapbank een tweepersoons slaapbank gemaakt. 

Swan suite:  8-pers. villa
Dit grote huis is vooral geschikt voor grotere gezelschappen, er kunnen totaal 8 personen verblijven. Beneden is er een grote woonkamer met houtkachel, keuken, eethoek en ruime zithoek. Op de benedenverdieping is tevens de badkamer met sauna en het toilet en één slaapkamer. Op de eerste verdieping zijn nog drie slaapkamers en een klein balkon, tevens is er boven nog een tweede toilet.

Het verblijf is inclusief eindschoonmaak, beddengoed en handdoeken. Indien je extra en nieuwe handdoeken wilt kan je dit vragen bij de receptie.

Maaltijden
Bij deze reis zijn alle maaltijden van het diner/snack op dag 1 t/m het ontbijt op de laatste dag inbegrepen. Drankjes zijn niet bij de prijs inbegrepen. Het ontbijt en diner worden in het restaurant van Himmerki geserveerd. De lunch is of een picknick lunch tijdens de activiteiten, maar wordt ook op bepaalde dagen in de lodge genuttigd. 

Reisleiding en activiteiten
De activiteiten staan onder leiding van een lokale Engelssprekende gids en worden in kleine groepen uitgevoerd. De volgorde van het programma kan veranderen. 

Kleding
Bij aanvang van de eerste activiteiten ontvang je een thermo overall, handschoenen en winterlaarzen. Je mag deze de hele week gratis gebruiken. De thermo overall is warm en geschikt voor de activiteiten en safari's. Je trekt het aan over je eigen kleding en het beschermt extra bij stevige kou. Het is dus niet nodig om een complete wintersportuitrusting of skipak aan te schaffen of mee te nemen. Wel adviseren wij om goede thermokleding en wollen sokken mee te nemen en ook een goede winterjas, handschoenen en muts en sjaal voor de avonden dat je niet je thermo overall aan hebt. Heb je vragen over kleding en buitensportmaterialen, bel ons dan even. 

Vervoer
Je vertrekt vanaf Schiphol en je bent in 2,5 uur in Helsinki en vervolgens in ruim 1 uur in Kuusamo, in het midden van Finland. Terug is er ook een overstap in Helsinki.
Vanaf de luchthaven is er een transfer naar de accommodatie en de laatste dag word je weer teruggebracht naar de luchthaven en vlieg je terug naar Amsterdam. Eventuele transfers naar de activiteiten zijn eveneens inbegrepen.

Eigen risico sneeuwscootersafari
Voor de sneeuwscootersafari heb je een eigen risico per schadegeval van € 900, indien je door een ongeval schade aan de sneeuwscooter veroorzaakt. Wanneer je een sneeuwscooterverzekering afsluit is het eigen risico gedekt. Je dient deze verzekering al in Nederland af te sluiten, dit kan niet ter plaatse.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.