Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 8 Dagen

Avonturenweek Kalix Archipel

Terug Bekijk samenvatting

De huisjes van Nordic Lapland Resort liggen zeer idyllisch aan de bevroren zee van de Botnische Golf, op het schiereiland Frevisören. Een ideale plek om helemaal tot rust te komen, te genieten van de weidse uitzichten en winterse activiteiten te ondernemen in kleine groepjes. Tijdens deze avonturenweek zijn er vier activiteiten inbegrepen, waaronder een husky- en sneeuwscootersafari, en is er voldoende ruimte om te ontspannen of een extra activiteit te ondernemen. De reis is ook zeer geschikt voor families.

Dag 1

Accommodatie: Nordic Lapland Resort (VP)

Vlucht naar Luleå en transfer naar de omgeving van Kalix

Vanaf Schiphol vlieg je via Stockholm naar de luchthaven van Luleå. Vanaf de luchthaven wordt je in iets meer dan een uur naar Nordic Lapland Resort gebracht. Je wordt welkom geheten en afhankelijk van de aankomsttijd sluit je aan voor het diner. Vanavond of morgenochtend ontvang je de thermo kleding en warme sneeuwlaarzen die je de gehele week kunt gebruiken.

Accommodatie
De cabins van Nordic Lapland Resort liggen op het schiereilandje Frevisören en op ca. 25 kilometer van de plaats Kalix. Een prachtige ligging in de archipel en met een weids uitzicht over de bevroren zee. In het hoofdgebouw worden de maaltijden geserveerd en is er een bar en een pooltafel.
Northern Lights Cabin (ca. 40 m²): vrijstaande cabin met 1 slaapkamer met 2-pers.bed. Woonkamer met slaapbank (max. 2 personen) en een kitchenette. Ruime badkamer met douche, toilet en sauna. Grote ramen richting het noorden.
Top Cabin (ca. 25 m²): vrijstaande cabin met 1 slaapkamer met 2-pers.bed. Woonkamer met slaapbank (max. 1 persoon) en een kitchenette. Badkamer met douche en toilet. 
Lake Cabin (ca. 55 m²): 2-onder-1-kap cabin met 2 slaapkamers. Slaapkamer met 2-pers.bed en slaapkamer met stapelbed. Woonkamer met slaapbank (max. 2 personen) en een keuken. Badkamer met douche en toilet.    

Dag 2

Accommodatie: Nordic Lapland Resort (VP)

Huskysafari (ca. 2 uur)

Op loopafstand van je cabin ligt de kleinschalige huskyfarm waar de enthousiaste husky's je al op staan te wachten. Na een uitgebreide instructie van de musher span je de honden voor de slede en gaan jullie met 2 personen per slede op pad. Je maakt een prachtige tocht door de archipel over de bevroren zee. Een bijzondere tocht waarbij je geniet van de panoramische uitzichten. Onderweg maak je een stop voor een fika met een warme drank. 

Dag 3

Accommodatie: Nordic Lapland Resort (VP)

Sneeuwschoenwandelen (ca. 3 uur)

Vandaag staat de wandeling op sneeuwschoenen naar de top van de heuvel Gullihatten op het programma. Met een kleine groep van maximaal 8 personen bind je bij de cabins de sneeuwschoenen onder en krijg je de instructie waar je op moet letten tijdens het lopen op de moderne 'tennisrackets'. Het is makkelijker dan je denkt en maakt het lopen op een dik pak sneeuw erg gemakkelijk. Dichtbij de cabins ligt de heuvel Gullihatten waar de top het doel van vandaag zal zijn. Wanneer je de top hebt bereikt geniet je van het uitzicht en wordt er op het kampvuur een heerlijke lunch gemaakt. Op de terugweg naar je cabin loop je door een oud bos waar de takken bedolven zijn onder de sneeuw. Een hele fijne winterse activiteit en de rest van de dag heb je vrij te besteden.

Dag 4

Accommodatie: Nordic Lapland Resort (VP)

Sneeuwscootertocht (ca. 3 uur)

Na het ontbijt ga je een tocht maken met de stoere sneeuwscooter. Afhankelijk van de weersomstandigheden ga je met de sneeuwscooter stroomopwaarts over de Kalix rivier of door de archipel en over de bevroren zee. Een ongekend mooi winters landschap ga je zien tijdens je tocht. Er wordt verschillende keren een stop gemaakt en informatie gedeeld over de omgeving. Ook is er ruimte om mooie foto's te maken. Vergeet dus niet om met een volle batterij van je camera of telefoon op pad te gaan.

Dag 5

Accommodatie: Nordic Lapland Resort (VP)

Noorderlichtexcursie in slede achter sneeuwscooter (ca. 3 uur)

Overdag heb je de vrijheid om de dag naar wens in te vullen. Na het diner ga je met een gids en een groepje van maximaal 8 personen een noorderlichtexcursie maken. Je neemt plaats in de slede achter de sneeuwscooter en maakt een comfortabel ritje van ca. 30 minuten. Houd de hemel al goed in de gaten want het kan zomaar zijn dat je het noorderlicht al aan de hemel ziet dansen. Op de top van de Gullihatten wacht een warme cabin een kampvuur je al op. Het is de perfecte plek om het noorderlicht te zien want je hebt een 360 graden uitzicht en geen lichtvervuiling. 

Dag 6-7

Accommodatie: Nordic Lapland Resort (VP)

Vrije dagen

Tijdens deze avonturenweek heb je twee dagen naar eigen inzicht in te vullen. Ga heerlijk ontspannen bij je huisje of ben je liever actief bezig? Verken de archipel verder op de sneeuwschoenen. Of wat dacht je van een boottocht met de ijsbreker Polar Explorer? Niet ver van het resort ligt de ijsbreker waarmee je een tocht kunt maken door het bevrorenwater van de Botnische Golf. Een bijzondere activiteit tijdens een winterse week in Lapland. Zie je het zitten om tijdens een de tocht een plons te nemen in een ijswak die wordt gemaakt in de zee? Je krijgt uiteraard een pak aan waarmee je blijft drijven in het water. Of ga je liever een bezoek brengen aan de kerstman in Rovaniemi? Ook dat is mogelijk. Informeer bij de receptie voor het huren van een auto waarmee je een dagtocht naar Rovaniemi in Finland kunt maken.

Dag 8

Vlucht terug naar Amsterdam

Na 8 dagen is er een einde gekomen aan de winterweek in de archipel van Kalix. Na het ontbijt wordt je naar de luchthaven van Luleå gebracht voor de terugvlucht via Stockholm naar Amsterdam.


N.B. de volgorde van de activiteiten kan wijzigen.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.