Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw opgeslagen reizen

Trips

Praktische reisinformatie

Avonturenweek Rovaniemi

Terug

Video impressie
Klik hier voor een inspirerende video van hotel Metsähirvas.  

Accommodatie
Hotel Metsähirvas ligt aan de rivier Kemijoki, op ca. 25 minuten afstand van Rovaniemi in Finland. Het ligt in de bossen waar je voornamelijk met sneeuw bepakte bomen ziet. Het hotel was vroeger een school voor boswachters en is gebouwd in de jaren 30. Het is één van de weinige oude gebouwen in de omgeving die is bewaard gebleven na de oorlog. Het is in 2018 helemaal gerenoveerd en ziet er modern en comfortabel uit maar ademt nog steeds de historie.

Er zijn in totaal 23 kamers in het hotel: 1 x standaard eenpersoonskamer, 11 x standaard tweepersoonskamer, 4 x standaard driepersoonskamer en 7 studio suites. In 2022 zijn er appartementen gebouwd naast het hotel. Deze zijn geschikt voor 4-8 personen.  

De standaard kamers beschikken (ca. 20 m2) allemaal over een eigen badkamer, televisie, gratis Wi-Fi, waterkoker met gratis thee/koffie en kleine koelkast.
De driepersoonskamer heeft als extra bed een sofabed. 

De suites zijn een stuk groter (30-34 m2) en geschikt voor 1-4 personen. Ook deze suites beschikken over een eigen badkamer, televisie, gratis Wi-Fi, waterkoker met gratis thee/koffie, een volledig uitgeruste keuken en een sofa bed.

De nieuwe appartementen zijn geschikt voor 4-8 personen. Alle appartementen hebben 3 slaapkamers, 2 badkamers, een woonkamer, een keuken en een privé sauna. De sofabank is geschikt voor 2 kinderen of 1 volwassene. 

Het hotel heeft drie verdiepingen en er is geen lift aanwezig. 

In het restaurant staat er 's avonds een heerlijke maaltijd klaar. De ingrediënten komen voornamelijk uit de omgeving, zoals rendier, de bessen en paddenstoelen zijn vers geplukt. Uiteraard kan er met diëten rekening gehouden worden. 

Maaltijden
Bij deze reis zijn alle maaltijden inbegrepen van het diner/snack op dag 1 t/m het ontbijt op dag 8 inbegrepen. Drankjes zijn niet bij de prijs inbegrepen.  

Reisleiding
De activiteiten staan onder leiding van een lokale Engelssprekende gids.

Kleding
Bij aanvang van de eerste activiteit krijg je een thermo-overall en winterlaarzen. Deze mag je de hele week gratis gebruiken en bij je houden. De thermo-overall is heerlijk warm en speciaal gemaakt en geschikt voor de soms extreme kou in Lapland. Je draagt hem over je gewone kleding en hij beschermt extra bij stevige kou. Het is dus niet nodig om een complete wintersportuitrusting aan te schaffen of zelf mee te nemen.

Vervoer
Vanaf Schiphol vertrek je met Finnair en vlieg je in 2,5 uur naar Helsinki . Vervolgens duurt de doorvlucht naar Rovaniemi in het noorden van Finland, circa 1,5 uur. Op de terugweg heb je ook een overstap in Helsinki.

Vanaf de luchthaven word je als groep naar de accommodatie gebracht. Soms moet je wachten op de aankomst van andere gasten. Op de laatste dag word je weer als groep teruggebracht naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam. Eventuele transfers naar de activiteiten zijn ook inbegrepen.

Eigen risico sneeuwscootersafari
Voor de sneeuwscootersafari heb je een eigen risico van € 900 per schadegeval als je door een ongeval schade aan de sneeuwscooter veroorzaakt. Als de bestuurder een sneeuwscooterverzekering afsluit, is het eigen risico gedekt. Deze verzekering moet je al in Nederland afsluiten, want dat kan niet ter plekke.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.