Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Praktische reisinformatie

Shortbreak Wilderness Hotel Juutua

Terug

Accommodatie
Je verblijft in het Wilderness hotel Juutua. Het hotel ligt direct aan de oever van de rivier de Juutua en in het centrum van Sámi Village Inari 50 kilometer ten noorden van Ivalo en 350 km boven de poolcirkel. Het zeer gewaardeerde gastronomische restaurant Aanaar, gelegen in het hoofdgebouw van het hotel biedt door de panoramische ramen een adembenemend uitzicht over de rivier de Juutua. Na een dag vol winteractiviteiten is het heerlijk ontspannen in de Koski sauna. Dit nieuwe gebouw ligt direct aan de oever van de rivier de Juutua en biedt twee sauna's, elk met toegang tot het terras en een eigen jacuzzi. Vraag de receptie naar de kosten en mogelijkheden.

Arctic kamer
De Arctic kamer is een premium en ruime kamer met een modern tintje. Deze kamers liggen in een apart gebouw op korte afstand van de receptie en het restaurant. Ze zijn voorzien van een tweepersoonsbed of twee aparte bedden. 

Juutua Suite
Ontdek de charme van Juutua Suites, ideaal gelegen langs de rivier de Juutua, naast het hoofdgebouw. Dompel jezelf onder in de Arctische natuur, met ramen op het noorden die een fantastisch uitzicht bieden op de nachtelijke hemel en het potentiële noorderlicht. Uitgerust met hoogwaardige materialen en een eigen balkon of patio, samen met voorzieningen zoals een eigen sauna, koelkast, thee- en koffiewaterkoker. 

Aurora Cabin
Heel speciaal is om een nacht te verblijven in een Aurora Cabin. Het dak heeft verwarming dus als er sneeuw is gevallen kan het je het met een druk op de knop laten smelten. Als je geluk hebt kan je dus vanuit je bed het noorderlicht kijken! Wil je de laatste nacht van je verblijf in een Aurora Cabin verblijven dan kan dat tegen een toeslag van €175,- per persoon. Deze Aurora Cabin staat op het terrein van het nabijgelegen Wilderness Hotel Inari. Het vervoer er naar toe wordt uiteraard geregeld.

Maaltijden
Deze reis is op basis van volpension, dus alle maaltijden zijn inbegrepen van het diner/snack op dag 1 t/m het ontbijt op dag 5. Drankjes zijn niet bij de prijs inbegrepen. De goede maaltijden worden in buffetvorm aangeboden en zijn zeer uitgebreid. Tijdens één van de avonden is een gastronomisch 5-gangen diner in het gerenommeerde restaurant Aanaar inbegrepen.

Reisleiding
De activiteiten staan onder leiding van een lokale Engelssprekende gids en worden in kleine groepen uitgevoerd. De volgorde van het programma kan veranderen.

Vervoer
Finnair vliegt vanaf Amsterdam, Düsseldorf of Brussel en je vliegt in 2,5 uur naar Helsinki. Vervolgens duurt de doorvlucht naar Ivalo 1,5 uur. Denk aan het tijdsverschil, je bent niet de eerste die de vlucht mist omdat de tijd niet is verzet. Terug heb je ook een overstap in Helsinki. 

Kleding
Bij aanvang van de eerste activiteit krijg je een thermo-overall en winterlaarzen. Deze mag je het gehele verblijf gebruiken. De thermo-overall is heerlijk warm en speciaal gemaakt en geschikt voor de soms extreme. Je draagt hem over je gewone kleding en hij beschermt extra bij stevige kou. Het is dus niet nodig om een complete wintersportuitrusting aan te schaffen of zelf mee te nemen.

Eigen risico sneeuwscootersafari
Voor de sneeuwscootersafari heb je een eigen risico van €1.000,- per schadegeval als je door een ongeval schade aan de sneeuwscooter veroorzaakt. Als de bestuurder een sneeuwscooterverzekering afsluit, is het eigen risico gedekt. Deze verzekering moet je al in Nederland afsluiten, want dat kan niet ter plekke.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.