Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 6 Dagen

Avonturenweek Abisko

Terug Bekijk samenvatting

Je Zweden winterreis begint met een vlucht via Stockholm naar Kiruna, ruim boven de poolcirkel gelegen, in Zweeds Lapland. Vanuit Kiruna reis je met de trein naar het uitgestrekte nationaal park Abisko. Abisko is een uitstekende plek om het noorderlicht te gaan zien. Het is namelijk dé plek in Lapland met de meest heldere nachten. Je brengt een bezoek aan het Aurora Sky station, maakt een sneeuwschoenwandeling en een sneeuwscootertocht. De reis wordt afgesloten met een nachtje slapen in het IJshotel.  

Dag 1

Accommodatie: Camp Ripan (LO)

Vlucht naar Kiruna

Je vliegt vandaag van Amsterdam, via Stockholm, naar Kiruna in Zweeds Lapland. De eerste nacht van je winterreis Zweden verblijf je in de omgeving van Kiruna. Je wordt per transfer vanaf de luchthaven naar je accommodatie gebracht.

Dag 2

Accommodatie: Abisko Mountain Lodge (HP)

Trein naar Abisko, noorderlichtexcursie naar Aurora Sky Station

In de ochtend of middag reis je met de trein naar Abisko waar je de komende drie nachten slaapt in de kleinschalige Abisko Mountain lodge. Abisko is een klein dorp in Zweeds Lapland, omringd door een prachtige natuur met besneeuwde bergen en een uitgestrekt meer. Het is een perfecte uitvalsbasis voor winterse activiteiten als een huskysafari, ijsvissen, ijsklimmen en sneeuwschoenwandelen. In de avond geniet je van het overheerlijke diner in de lodge. Na het diner ga naar het Aurora Sky Station. Met de stoeltjeslift (min. leeftijd 12 jaar) bereik je het station dat hoog boven op de berg ligt en een gids leidt je rond bij de tentoonstelling over het zonnestelsel. Dit is dé perfecte plek om het noorderlicht te kunnen aanschouwen! Ver onder je zie je de lampjes van het dorp Abisko. 

Het is ook mogelijk om vandaag in de ochtend optioneel een huskysafari bij te boeken in Kiruna. Je neem dan in de middag de trein naar Abisko. Tijdens de safari zit je in een slede bij de gids en maak je een prachtige tocht door het besneeuwde landschap rondom Kiruna. Een winter outfit en warme drank zijn inbegrepen.

Dag 3

Accommodatie: Abisko Mountain Lodge (HP)

Sneeuwschoenwandeling (ca. 3 uur)

Vandaag kan je de dag rustig starten want de ochtend heb je vrij te besteden. In de middag ga je onder begeleiding van een gids een sneeuwschoenwandeling maken in het nationaal park. De gids vertelt je over de dieren die hier voorkomen en hoe het leven in het hoge noorden van Zweden is. Een prachtige tocht door een winters decor. In de avond wordt het diner geserveerd in de lodge.

Dag 4

Accommodatie: Abisko Mountain Lodge (HP)

Sneeuwscootersafari (ca. 2 uur)

Vandaag staat de sneeuwscootersafari op het programma, in de ochtend of in de middag. De safari vertrekt vanaf de lodge waar je eerst uitleg krijgt over het besturen van de sneeuwscooter. Samen met de gids ga je vervolgens de wildernis in en naar hoger gelegen gebieden. De perfecte manier om de indrukwekkende natuur rondom Abisko te verkennen. Grote kans dat je rendieren of een eland tegenkomt. Onderweg maak je een stop voor een kampvuur en geniet je van het uitzicht terwijl je opwarmt met een warme drank. De dag sluit je af met een diner in de lodge.

Dag 5

Trein van Abisko naar Kiruna, slapen in het ijshotel

Na het ontbijt is er een einde gekomen aan het verblijf bij de Abisko Mountain Lodge. Je reist vandaag per trein terug naar Kiruna waar je vervolgens per transfer naar hét IJshotel in Jukkasjärvi gebracht wordt. Ieder jaar wordt het IJshotel opnieuw opgebouwd met ijs uit de Torne rivier, een echt meesterwerk. Je kijkt je ogen uit met alle spectaculaire ijssculpturen. De middag heb je vrij te besteden en kan je een activiteit bijboeken zoals langlaufen, sneeuwschoenwandelen of een tocht per sneeuwscooter. Met de skishuttle van het hotel sta je bovendien in een mum van tijd op de skipiste. Vannacht verblijf je in een van de bijzondere sneeuwkamers. Dit wordt een overnachting om nooit te vergeten!

Dag 6

Terugvlucht naar Amsterdam

Je wordt gewekt met een warm drankje, waarna je heerlijk kunt ontspannen in de sauna en genieten van het uitgebreide ontbijtbuffet. Hiermee is een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Met de transfer ga je naar de luchthaven voor de vlucht via Stockholm terug naar Amsterdam.

N.B. De volgende van het programma kan wijzigen.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.