Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 6 Dagen

Avonturenweek Abisko

Terug Bekijk samenvatting

Je Zweden winterreis begint met een vlucht via Stockholm naar Kiruna, ruim boven de poolcirkel gelegen, in Zweeds Lapland. Vanuit Kiruna reis je met de trein naar het uitgestrekte nationaal park Abisko. Abisko is een uitstekende plek om het noorderlicht te gaan zien. Het is namelijk dé plek in Lapland met de meest heldere nachten. Je brengt een bezoek aan het Aurora Sky station, maakt een sneeuwschoenwandeling en een sneeuwscootertocht. De reis wordt afgesloten met een nachtje slapen in het IJshotel.  

Dag 1

Accommodatie: Abisko Mountain Lodge (HP)

Vlucht naar Kiruna, naar Abisko

Je vliegt vandaag van Amsterdam, via Stockholm, naar Kiruna in Zweeds Lapland. Na aankomst word je per bustransfer naar Abisko gebracht waar je de komende vier nachten in de Abisko Mountain Lodge slaapt.

Dag 2

Accommodatie: Abisko Mountain Lodge (HP)

Noorderlichtexcursie naar Aurora Sky Station

Abisko is een klein dorp in Zweeds Lapland, omringd door een prachtige natuur met besneeuwde bergen en een uitgestrekt meer. Het is een perfecte uitvalsbasis voor winterse activiteiten als een huskysafari, ijsvissen, ijsklimmen en sneeuwschoenwandelen. In de avond geniet je van het overheerlijke diner in de lodge. Na het diner ga je naar het Aurora Sky Station. Met de stoeltjeslift (min. leeftijd 12 jaar) bereik je het station dat hoog boven op de berg ligt. Dit is dé perfecte plek om het noorderlicht te kunnen aanschouwen! Ver onder je zie je de lampjes van het dorp Abisko. 

Dag 3

Accommodatie: Abisko Mountain Lodge (HP)

Sneeuwschoenwandeling (ca. 3 uur)

Vandaag kan je de dag rustig starten want de ochtend heb je vrij te besteden. In de middag ga je onder begeleiding van een gids een sneeuwschoenwandeling maken in het nationaal park. De gids vertelt je over de dieren die hier voorkomen en hoe het leven in het hoge noorden van Zweden is. Een prachtige tocht door een winters decor. In de avond wordt het diner geserveerd in de lodge.

Dag 4

Accommodatie: Abisko Mountain Lodge (HP)

Sneeuwscootersafari (ca. 2 uur)

Vandaag staat de sneeuwscootersafari op het programma, in de ochtend of in de middag. De safari vertrekt vanaf de lodge waar je eerst uitleg krijgt over het besturen van de sneeuwscooter. Samen met de gids ga je vervolgens de wildernis in en naar hoger gelegen gebieden. De perfecte manier om de indrukwekkende natuur rondom Abisko te verkennen. Grote kans dat je rendieren of een eland tegenkomt. Onderweg maak je een stop voor een kampvuur en geniet je van het uitzicht terwijl je opwarmt met een warme drank. De dag sluit je af met een diner in de lodge.

Dag 5

Accommodatie: Icehotel (LO)

Trein van Abisko naar Kiruna, slapen in het ijshotel

Na het ontbijt is er een einde gekomen aan het verblijf bij de Abisko Mountain Lodge. Je reist vandaag per trein terug naar Kiruna waar je vervolgens per transfer naar hét IJshotel in Jukkasjärvi gebracht wordt. Ieder jaar wordt het IJshotel opnieuw opgebouwd met ijs uit de Torne rivier, een echt meesterwerk. Je kijkt je ogen uit met alle spectaculaire ijssculpturen. De middag heb je vrij te besteden en kan je een activiteit bijboeken zoals langlaufen, huskysafari, sneeuwschoenwandelen of een tocht per sneeuwscooter. Met de skishuttle van het hotel sta je bovendien in een mum van tijd op de skipiste. Vannacht verblijf je in een van de bijzondere sneeuwkamers. Dit wordt een overnachting om nooit te vergeten!

Dag 6

Terugvlucht naar Amsterdam

Je wordt gewekt met een warm drankje, waarna je heerlijk kunt ontspannen in de sauna en genieten van het uitgebreide ontbijtbuffet. Hiermee is een einde gekomen aan deze indrukwekkende reis. Met de transfer ga je naar de luchthaven voor de vlucht via Stockholm terug naar Amsterdam.


N.B. De volgende van het programma kan wijzigen.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.