Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 7 Dagen

Stockholm & Zweeds Lapland

Terug Bekijk samenvatting

Zweedse winterreis met een perfecte combinatie van cultuur in Stockholm en avontuur in Lapland. Je vliegt eerst naar de bruisende Zweedse hoofdstad Stockholm, waar je winkelt in een van de vele gezellige winkelstraten, een museum bezoekt en struint door het middeleeuwse stadsdeel Gamla Stan. Vervolgens reis je per nachttrein naar Zweeds Lapland voor een aantal dagen met winterse activiteiten en een bijzondere overnachting in een zogehete 'birds nest', een kamer hoog in de bomen. 

Dag 1

Accommodatie: Clarion Amaranten (LO) of vergelijkbaar

Vlucht naar Stockholm

Je Zweden winterreis begint met een rechtstreekse vlucht naar Stockholm. Op eigen gelegenheid ga je naar het centrum van Stockholm waar je de komende twee nachten verblijft. Vanaf de luchthaven rijdt de Arlanda Express trein in 18 minuten naar het centrum van de stad.

Dag 2

Accommodatie: Clarion Amaranten (LO) of vergelijkbaar

Vrije dag

De hoofdstad van Zweden ligt op 14 eilanden die met elkaar verbonden zijn door bruggen. In de winter is het een sprookje om door de smalle straatjes van Gamla Stan te wandelen of de stad te bewonderen vanaf het water tijdens een rondvaart. De stad heeft veel te bieden aan cultuur, musea, architectuur en je vindt er vele gezellige restaurants en cafés. Breng een bezoek aan de imposante stadsbibliotheek, slot Drottningholm dat op de Unesco Wereld erfgoedlijst staat of de Östermalm Saluhall (food hall). De Östermalm Saluhall is een overdekte markt uit 1880 waar je geniet van diverse Zweedse delicatessen.

Dag 3

Stockholm en in de avond met de nachttrein naar Vindeln

De ochtend en middag heb je nog om Stockholm verder te ontdekken voordat je in de avond aan boord gaat van de nachttrein naar Vindeln. Tegen 22.00 uur vertrekt de trein vanaf het centraal station van Stockholm. Je slaapt aan boord van de trein in een privé compartiment en de treinreis duurt ca. 9 uur.

Dag 4

Accommodatie: Granö Beckasin - standaard kamer in Eco hotel (HP)

Aankomst bij Grano Beckasin en in de avond een Noorderlicht fototour (ca. 3-4 uur)

Vroeg in de ochtend, om ca. 7 uur, zal de trein aankomen in Vindeln, de eindbestemming van je treinreis. Het ontbijt is niet inbegrepen maar kan je eventueel nog nuttigen in de bistro aan boord van de trein, doorgaans geopend vanaf ca. 6.30 uur. Na aankomst in Vindeln word je per transfer naar Granö Beckasin gebracht waar je de komende drie nachten slaapt. De eerste twee nachten verblijf je in een standaard kamer van het Eco-hotel midden in de natuur. De rest van de ochtend en middag heb je de tijd vrij te besteden. Na het diner ga je samen met de gids op zoek naar het noorderlicht. Je leert tijdens de avond hoe je dit bijzondere fenomeen vast kunt gaan leggen op je camera.

Dag 5

Accommodatie: Granö Beckasin - standaard kamer in Eco hotel (HP)

Huskysafari (ca. 3 uur)

Vandaag staat een tocht met de husky’s op het programma, een van de hoogtepunten van de reis. Na aankomst bij de kennel ontvang je een warme winteroutfit en vertelt de gids alle ins en outs van het besturen van de slede. Samen maak je de slede klaar en span je de enthousiaste husky’s ervoor (2 personen per slede). De een begint als bestuurder en de ander neemt plaats op de slede. De tocht gaat door het winterse landschap en onderweg geniet je van de stilte om je heen. Halverwege maak je een stop voor een kampvuur en een heerlijke lunch. Na deze stop heb je de mogelijkheid om te wisselen van plek. De rest van de dag heb je vrij te besteden. Het diner wordt geserveerd in het restaurant.

Dag 6

Accommodatie: Granö Beckasin - birds nest (HP)

Sneeuwscootertocht (ca. 3 uur, ca. 15 km)

De omgeving van Granö Beckasin ga je vandaag per sneeuwscooter ontdekken. Samen met de gids ga je op zoek naar sporen van wildleven en de beste plekken op de rivier om je geluk te beproeven bij het ijsvissen. De gids vertelt verhalen over de omgeving en het leven in Zweeds Lapland. Al snel is het rijden op de sneeuwscooter eigen geworden en geniet je van de snelheid en van de mooie uitzichten. Met 2 personen zit je op de sneeuwscooter en halverwege kan je wisselen van plek. De rest van de dag heb je vrij te besteden en het diner wordt geserveerd in het restaurant. De laatste nacht van deze reis slaap je in een bijzondere kamer hoog in de bomen en met een prachtig uitzicht op de rivier. De kamers worden ook wel ‘birds nest’ genoemd en dé plek om deze reis mee af te sluiten.

Dag 7

Vlucht via Stockholm naar Amsterdam

Na het ontbijt word je naar de luchthaven van Umeå gebracht voor de terugvlucht via Stockholm naar Amsterdam.   


N.B. de volgorde van de excursies kan wijzigen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.