Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 12 Dagen

Verrassend & voordelig Namibië

Terug Bekijk samenvatting

Deze reis neemt je mee langs heel veel hoogtepunten en laat je overnachten in een verrassende mix van aantrekkelijk geprijsde en bijzondere accommodaties. Wij hebben gekozen voor leuke guesthouses en boerderijtjes, een kamp bij de Namib-woestijn en midden in de natuur gelegen tenten en huisjes. Een verblijf in Etosha National Park is een bijzondere belevenis, net als het zien van de woestijnolifanten in de drooggevallen Huab-rivier in Damaraland. Tijdens deze mooie reis heb je altijd een comfortabele 2-persoonskamer met eigen douche en toilet.

Dag 1 (ca. 45 km)

Accommodatie: Vondelhof Guesthouse - standard room (LO)

Van Windhoek luchthaven naar Windhoek centrum

Je reis begint in de vriendelijke hoofdstad. Het guesthouse waar je overnacht ligt centraal. Op slechts vijf minuten loopafstand vind je het veelzijdige centrum met parken, musea, restaurants, de veel gefotografeerde Christuskerk en een van de oudste gebouwen van Windhoek: het fort 'Alte Feste'.

Dag 2 (ca. 306 km)

Accommodatie: Desert Camp of Quiver Camp - standard chalet (LO)

Van Windhoek naar Sesriem/Sossusvlei

Na het ontbijt bezoekt onze lokale vertegenwoordiging jullie eerst in de accommodatie en spreken jullie gezamenlijk de hele reis door aan de hand van een kaart. Daarna rij je naar de hoogste zandduinen ter wereld rondom de beroemde Sossusvlei in het westen van het land. Het kamp waar je overnacht ligt onder eeuwenoude camelthorn-bomen. Deze plek biedt je 360 graden uitzicht over het omliggende woestijnlandschap, waar vanaf de lodge ook een mooi wandelpad doorheen loopt.

Excursietips:
• Desert Walking Trail
• Namib woestijn bij nacht

Dag 3 (ca. 90 km)

Accommodatie: Namib Desert Lodge - standard room (LO)

Sesriem regio

Vandaag sta je vroeg op, zodat je bij zonsopgang kunt genieten van het steeds veranderende kleurenspel rondom de zandduinen. Het kamp ligt op maar vijf kilometer van het toegangshek van Namib Naukluft Park. Dan is het nog zo'n 65 kilometer rijden naar de Sossusvlei. Je wordt dan al omringd door prachtige duingebergten. De zoutvlakte van de Deathvlei is ook een bezienswaardigheid op zich. Je kunt het ook vanuit de lucht bewonderen. Na dit spektakel is het nog maar een korte rit naar Solitaire, waar je verblijft in de Solitaire Guestfarm. Dit is echt een paradijs voor natuurliefhebbers. Behalve diverse wandelroutes in de omgeving zijn er ook allerlei andere activiteiten mogelijk. Een unieke ervaring!

Excursietip:
• Als een vogel boven de Sossusvlei

Dag 4 (ca. 268 km)

Accommodatie: Veronika B&B - standard room (LO)

Van Solitaire naar Swakopmund

Na een spectaculaire rit door de woestijn en honderden kilometers lang alleen maar zandvlakten, rotsen en desolate vergezichten rij je kleurrijk Swakopmund binnen. Hier verblijf je twee nachten in een bed & breakfast op loopafstand van de zee. 

Dag 5

Accommodatie: Veronika B&B - standard room (LO)

Vrije dag Swakopmund

Swakopmund heeft een uitgesproken Duits karakter. Je kunt er in een typisch ‘Brauhaus’ een lekkere schnitzel of sachertorte eten. Liefhebbers van verse vis kunnen ’s avonds heerlijk dineren met uitzicht op zee bij bijvoorbeeld restaurant ‘The Tug’. Daarnaast ben je in dit stadje aan het juiste adres voor allerlei activiteiten. Een interessante aanrader is de Living Desert Adventures-excursie, waarbij je diep de woestijn in gaat en geniet van oneindige vergezichten, maar versteld zult staan over wat de woestijn behalve zand nog meer te bieden heeft.

Excursietip:
Living Desert Adventures-excursie

Dag 6 (ca. 300 km)

Accommodatie: Twyfelfontein Lodge - standard room (HP)

Rit naar Damaraland / omgeving Twyfelfontein

Vanuit Swakopmund rij je verder noordwaarts langs de kust. Voordat je het binnenland in gaat, kun je een bezoek brengen aan Cape Cross, waar zich een indrukwekkende kolonie pelsrobben bevindt. Dwars door het leefgebied van de woestijnolifanten reis je verder naar het noorden van Damaraland. De kans om deze bijzondere olifant te spotten is hier relatief groot. Bij Twyfelfontein overnacht je in een kleinschalig kamp tussen de rotsformaties. Het heeft geen restaurant, dus neem je eigen provisie mee om te koken of ontbijt te maken.

Verleng je dagprogramma met een gave trip naar het onbekendere binnenland rondom de Erongo Mountains:
• Absolute Erongo

Dag 7 (ca. 279 km)

Accommodatie: Taleni Etosha Camp - standard tent (LO)

Van Damaraland/Twyfelfontein naar Etosha

Vandaag verlaat je de rotswoestijn van Damaraland en ga je op weg naar het safarihoogtepunt van Namibië: Etosha National Park. Op ongeveer tien kilometer voor de zuidelijke toegangspoort (Andersson/Okaukuejo Gate) verblijf je twee nachten in een kamp. Dit is de meest prijsbewuste plek op korte afstand van Etosha. 

Dag 8

Accommodatie: Taleni Etosha Camp - standard tent (LO)

Vrije dag Etosha National Park

Vandaag rij je (tussen zonsopgang en zonsondergang) gewoon met je eigen auto over de goed bewegwijzerde wegen door het park, op zoek naar het vele wild in dit landschap van reusachtige zoutpannen, struik- en boomsavannes. De open vlaktes maken het makkelijk om in één oogopslag al veel dieren te spotten. Met ongeveer 114 soorten zoogdieren, 110 soorten reptielen, maar liefst 340 vogelsoorten en zelfs één vissoort is Etosha een van de meest fascinerende wildreservaten van Afrika. Na zonsondergang kun je alleen nog met een georganiseerde gamedrive het park in. Dit gebeurt met maximaal 10 personen per safarivoertuig.

Dag 9 (ca. 250 km)

Accommodatie: Namutoni Rest Camp - double room (LO)

Door Etosha National Park naar oostelijk deel

Ook vandaag heb je nog een hele dag de kans om de dieren van Etosha in hun natuurlijke habitat tegen te komen. Je doorkruist nu het park naar het oostelijke deel, waar je vanavond binnen de hekken van het park overnacht in het Namutoni Rest Camp. Dit 'rest camp' is gebouwd rondom een oud Duits fort en heeft daardoor een heel ander karakter dan de andere kampen. Na zonsondergang sluit het hek om het kamp, maar ook dan kun je nog wild spotten. Namutoni kijkt namelijk uit over de King Nahale-waterpoel, waar de dieren tegen de avond komen om te drinken.

Dag 10 (ca. 270 km)

Accommodatie: Waterberg Wilderness Valley Lodge - econo chalet (DBB)

Etosha National Park naar Waterberg Plateau

Je rijdt verder naar het zuiden naar het Waterberg Plateau, een indrukwekkende rotsformatie die 150 meter boven het landschap uitsteekt. De verschillende boomsoorten en savannebosjes maken dit tot een mooie plek in deze typische Afrikaanse savanne.

Verleng je dagprogramma met een bijzondere trip om een kijkje te nemen in het leven van de bosjesmannen:
• Fiume Bush Camp Bushman Experience

Dag 11

Accommodatie: Waterberg Wilderness Valley Lodge - econo chalet (DBB)

Vrije dag Waterberg Plateau

Dit gebied is de thuisbasis van een ongelooflijke variatie aan vrij migrerende wilde dieren, van het majestueuze luipaard en de cheetah tot de sluwe jakhals. Ook vind je hier elanden, kudu's, oryxen, steenbokken, klipspringers en de kleinste antilope ter wereld: de dikdik. De omgeving leent zich goed voor mooie wandelingen. Er zijn negen kortere wandelroutes rondom het Bernabé de lat Bat Rest Camp, waaronder een naar de rand van het plateau bij het punt 'Mountain View'.

Dag 12 (ca. 300 km)

Waterberg Plateau naar Windhoek luchthaven

Via Okahandja, met onder andere een grote houtsnijwerkmarkt, rij je naar de luchthaven van Windhoek. Je avontuur door Namibië is helaas ten einde gekomen.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe