Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 23 Dagen

Hoogtepunten van Nieuw-Zeeland

Terug Bekijk samenvatting

Deze drieweekse, kleinschalige en internationale groepsreis neemt je mee langs de hoogtepunten van Nieuw-Zeeland. Ervaar het adembenemende landschap van de met sneeuw bedekte Alpen, wandel door weelderige tropische regenwouden en ontspan op uitgestrekte zandstranden. Je zult ontdekken hoe dit prachtige land is gevormd door vulkanen en zeeën, door de Mãori bevolking en kolonisten. De lokale gids deelt zijn culturele, historische en ecologische expertise terwijl je door Aotearoa reist, 'the land of the long white cloud'.

Dag 1

Accommodatie: M Social (LO)

Aankomst in Auckland

Haere mai - welkom! Vandaag kom je aan in Auckland, waar je wordt opgewacht en naar je accommodatie wordt gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. Breng de tijd op je gemak door met het verkennen van de 'City of Sails'.

Dag 2

Accommodatie: Duke of Marlborough Hotel (LO)

Van Auckland naar de Bay of Islands

De rondreis gaat vandaag van start, waarbij we noordwaarts rijden via de iconische Harbour Bridge van Auckland. We brengen een bezoek aan het Reed Memorial Park en wandelen hier over een verhoogde loopbrug, door een overbrijfsel van de oorspronkelijke kauribossen. Sommige kauribomen zijn wel 500 jaar oud! We bekijken de pittoreske Whangãrei Falls, die meer dan 2 miljoen jaar geleden werden gevormd, voordat we verder gaan naar de Bay of Islands, een prachtige regio met 144 subtropische eilanden verspreid over warme, ondiepe wateren en baaien vol natuurlijke wonderen en zeeleven.

De Bay of Islands wordt beschouwd als de geboorteplaats van Nieuw-Zeeland en is rijk aan zowel Mãori-cultuur als Europese geschiedenis. We worden verwelkomd op de Waitangi Treaty Grounds, waar je het verhaal van Waitangi leert kennen, inclusief de ondertekening van het verdrag tussen Mãori-stammen en Britse kolonisten in 1840, het prachtige ontmoetingshuis, het interactieve en hedendaagse museum en de oorlogskano (waka). 

Vervolgens nemen we de ferry naar het kustplaatsje Russell, waar we de komende twee nachten verblijven.

Dag 3

Accommodatie: Duke of Marlborough Hotel (LO)

Bay of Islands

Vandaag heb je de keuze uit twee excursies:

a) Ontdek het verre noorden van Nieuw-Zeeland - Reis langs het prachtige 90 Mile Beach naar Cape Reinga, het uiterste puntje van Nieuw-Zeeland, waar de Tasmanzee botst met de Stille Oceaan. Deze dagtocht is inclusief picknicklunch.

b) Geniet van een Hole in the Rock cruise. Op weg naar de vuurtoren van Cape Brett vaar je door de beroemde Hole in the Rock en de Grand Cathedral Cave (als de omstandigheden het toelaten). Daarna brengt de boot je terug in Russell, waar je een plaatselijke gids ontmoet en meer gaat ontdekken over het woeste verleden van dit historische stadje.

Dag 4

Accommodatie: M Social (LO)

Rit terug naar Auckland

De rit gaat vandaag terug naar het zuiden en naar Auckland, de grootste en meest kosmopolitische stad van Nieuw-Zeeland. De route voert door landelijke stadjes en langs prachtige stranden. Eenmaal aangekomen in Auckland gaan we een sightseeingtour doen door de 'City of Sails', inclusief panoramische uitzichten vanaf Bastion Point, het trendy Parnell Village, de prachtige baaien aan de waterkant en het levendige Viaduct Harbour-gebied. Ook krijgen we een rondleiding door het Auckland Museum. Dit museum geeft een uitstekende introductie tot het artistieke erfgoed en de culturen van de inheemse volkeren van de Stille Oceaan.

Dag 5

Accommodatie: Oceans Resort (LO)

Van Auckland naar het Coromandel schiereiland

Vandaag rijden we over de Hauraki-vlaktes naar Thames en vervolgens langs de westkant van het Coromandel schiereiland. Deze kustrit is behoorlijk spectaculair en op een heldere dag kun je de SkyTower zien aan de overkant van de Firth of Thames. We brengen een bezoek aan de nabijgelegen Driving Creek Railway, waar we op een smalspoorlijn naar de 'EyeFull'-toren klimmen (120 meter) voor een panoramisch uitzicht over het omringende landschap en terug over de Hauraki Golf. Vervolgens rijden we oostwaarts over het schiereiland door een prachtig landschap om de badplaats Whitianga aan Mercury Bay te bereiken.

Dag 6

Accommodatie: Oceans Resort (LO)

De Coromandel

Witte kliffen, gouden stranden, uitnodigend turquoise water en groene bossen zijn de kleuren van de Coromandel. Het is één van onze favoriete regio's in Nieuw-Zeeland! Terecht beroemd is Hot Water Beach, waar warme bronnen door het zand omhoog borrelen. Als het vloed is, kun je je eigen 'spa'-bad uitgraven voor een duik in het warme water. We maken ook een wandeling langs het prachtige zandstrand van Hahei en genieten van het adembenemende kustlandschap. Ook bezoeken Cooks Beach (vernoemd naar kapitein James Cook die in 1769 met de HMS Endeavour de Mercury Bay binnenvoer), beroemd om zijn lange gouden zandstrand dat nu in de zomermaanden een populair toevluchtsoord voor Kiwi's is.

Vanaf Cooks Beach kun je ervoor kiezen om de korte veerboottocht terug naar Whitianga te nemen en naar de accommodatie te lopen, maar je kunt ook terugreizen met de chauffeur.

Dag 7

Accommodatie: Millennium Hotel of Regal Palms Resort (LO)

Rit naar Rotorua

We nemen vandaag de Pacific Coast Highway door de badplaatsen Whangamatã en Tauaranga in de prachtige Bay of Plenty, voordat we het binnenland ingaan voor een bezoek aan een goed gevormde bushwalk met schilderachtige uitkijkpunten over de Okere Falls. Rotorua is niet alleen het epicentrum van de geothermische activiteit in Nieuw-Zeeland, maar ook van het Mãori-erfgoed. Geen bezoek aan Rotorua zou compleet zijn zonder Te Puia: niet alleen een actieve geothermische plek, maar ook het nationale centrum voor inheemse kunst en ambachten en een Kiwi-beschermingsproject. Bij Te Puia maakt het deel uit van hun cultuur om je te verwelkomen, rond te leiden, te vermaken en te behandelen alsof je deel uitmaakt van de familie.

Dag 8

Accommodatie: Millennium Hotel of Regal Palms Resort (LO)

Rotorua

Vandaag heb je de keuze uit twee excursies:

a) Bezoek de Waimangu vulkanische vallei - dit is de plaats van de uitbarsting van Mt. Tarawera in 1886. De verwoestende uitbarsting begroef lokale Māori dorpen en vernietigde de wereldberoemde 'Pink and White' silicaterrassen, ooit beschouwd als het achtste wereldwonder. Deze catastrofale gebeurtenis veranderde het landschap voorgoed en creëerde de vallei waar je nu doorheen kunt wandelen, langs kokende kraters en juweelkleurige dampende meren. Je maakt een boottocht over Lake Rotomahana naar de plek van de oude silica terrassen, hoort het verhaal van Gids Sophia en ziet hoe de nieuwe silica terrassen zich langzaam vormen.

b) Ervaar het echte Midden-aarde met een bezoek aan de Hobbiton filmset - je bezoekt de prachtige setting van The Shire die te zien was in Peter Jacksons films, The Lord of the Rings-trilogie en The Hobbit-filmserie. Je Hobbiton-gids begeleidt je door het tien hectare grote terrein en vertelt fascinerende details over hoe de filmset is gemaakt. De Hobbitgaten, Green Dragon Inn, The Millhouse en andere bouwwerken die voor de films werden gemaakt, kunnen worden bekeken en je zult zien hoe dit prachtige stukje Waikato boerenland werd omgetoverd tot The Shire uit Midden-aarde.

In de avond bezoeken we Tamaki Māori Village voor Te Pā Tū. De avondervaring en het feest zijn afgestemd op en veranderen met de maramataka (Māori maankalender). Feest met Māori-gezang, traditie en goddelijke seizoensgebonden kai (gerechten) in het bos Pā (dorp) te midden van torenhoge Tawa-bomen, brandende vreugdevuren en een door het bos gevormd amfitheater. Hākari (smullen) begint met bos horotai (hapjes) en culmineert in een overvloedig 4-gangen fusion feestmaal. Hāngī komt aan bod in gevarieerde seizoensmenu's ontworpen door Māori chef-koks die aan tafel worden geserveerd, al fresco als het warm is, of in de wharekai (eetkamer) als het koeler is.

Tijdens de zomermaanden viert Tū Te Rā de oogst en concepten over oude Māori oorlogsvoering en vrede. Tijdens de wintermaanden viert Tū Te Ihi de Matariki sterrenhoop met mystieke rituelen, energie en passie. Transfer naar het hotel is inbegrepen - er zullen andere reizigers aan boord zijn.

Dag 9

Accommodatie: Scenic Hotel Te Pania (LO)

Van Rotorua naar Napier

Voordat we naar Napier rijden, brengen we een bezoek aan de Huka Falls en Lake Taupo. Lake Taupo is meer een binnenzee dan een meer, hoewel het frisse water wemelt van de forellen. Aan de overkant van het meer staan de machtige vulkaantoppen Ruapehu, Ngāuruhoe en Tongariro in het Tongariro National Park.

Vervolgens gaan we naar Napier om een van 's werelds meest complete voorbeelden van Art Deco-architectuur te bekijken. Deze vrolijke badplaats kent een tragisch verleden doordat het vrijwel met de grond gelijk werd gemaakt door de hevige branden die volgden op de verwoestende aardbeving van 1931. Napier werd herbouwd in de moderne stijl van die tijd, die tegenwoordig Art Deco wordt genoemd. In de middag ontdekken we Napier te voet en onder begeleiding van een lokale gids.

De omgeving van Napier is ook een belangrijk wijngebied in Nieuw-Zeeland en daarom genieten we vanavond van een diner in de oudste wijnmakerij van Nieuw-Zeeland, Mission Estate.

Dag 10

Accommodatie: DoubleTree by Hilton (LO)

Naar Wellington, de hoofdstad van Nieuw-Zeeland

We reizen vandaag door de wijn- en boomgaarden van Hawke's Bay en de met struiken begroeide bergketen van de Wairarapa naar de hoofdstad van Nieuw-Zeeland, Wellington. Bekijk bij aankomst de prachtige parlementsgebouwen van Nieuw-Zeeland, waaronder het iconische 'Beehive'-gebouw. Neem vanaf het uitkijkpunt Kelburn de Wellington Cable Car naar het centrum van de stad voordat je Te Papa bezoekt. Dit is een van de spannendste musea ter wereld, met inzichten over Nieuw-Zeeland: de vorming van het land, de geest van de diverse volken, de unieke flora en fauna, landschappen en de kenmerkende volkscultuur.

Dag 11

Accommodatie: Heritage Rutherford Hotel (LO)

Per ferry naar het Zuidereiland en rit naar Nelson

De dag begint met een van de mooiste ferry overtochten ter wereld. De ferry vaart door de wateren van Cook Strait & Queen Charlotte Sound en wordt vaak vergezeld door dolfijnen die op de boeggolven meereizen. In Picton gaan we van boord en reizen we verder naar Blenheim, gelegen in het hart van het Marlborough wijngebied. Wat is een betere manier om te genieten van deze regio die beroemd is om zijn Sauvignon Blanc dan een wijnproeverij in een van de beste wijnmakerijen van Marlborough? 

Uiteindelijk reizen we verder naar de regio Nelson, een hoek van het Zuidereiland dat gezegend is met een zonnig microklimaat en wat tevens ons uitvalsbasis is voor de komende twee nachten.

Dag 12

Accommodatie: Heritage Rutherford Hotel (LO)

Abel Tasman National Park

Paradijs gevonden! Vandaag staat in het teken van het Abel Tasman National Park. Het park is een mozaïek van gouden baaien en turquoise lagunes die in het zuiden worden beschut door beboste bergketens. Er zijn weinig wegen in deze ongerepte wildernis en de meeste tours worden per boot gemaakt.

Je hebt vandaag de keuze uit drie activiteiten (deze vertrekken vanuit Kaiteriteri):

a) voor de 'niet-wandelaars': full park scenic cruise (3-4 uur durende boottocht) - geniet van een ochtendlijke verkenningstocht van het kleinste nationale park van Nieuw-Zeeland. Bekijk de wereldberoemde Split Apple Rock, de Nieuw-Zeelandse pelsrobben, het gouden zand en het turquoise water van Anchorage, Bark Bay, Tonga Quarry, Awaroa en Tōtaranui Beach. Geniet van je vrije tijd in Kaiteriteri en ga eind van de middag weer terug naar Nelson met de transfer.

b) wandeloptie 1: Astrolabe Beaches and Bays (7 kilometer, 2,5 uur) - na de full park scenic cruise ga je van boord bij Apple Tree Bay voor een wandeling naar het prachtige Anchorage Beach. Aan het einde van de middag ga je weer terug naar Nelson per transfer.

c) wandeloptie 2: Forest and Swing-Bridge (10,5 kilometer, 4 uur) - na de full park scenic cruise ga je van boord bij Medlands Beach voor een lonende en gevarieerde wandeling naar Anchorage Beach met de schilderachtige hoogtepunten van de South Head uitkijkpost, de beroemde Falls River draaibrug en Cleopatra's Pool. Aan het einde van de middag ga je weer terug naar Nelson per transfer.

Dag 13

Accommodatie: Scenic Hotel Punakaiki (LO)

Van Nelson naar Punakaiki

Via het Nelson Lakes National park rijden we vandaag naar Punakaiki. Nelson Lakes National park is een betoverend alpenlandschap met ruige bergtoppen, bossen, prachtige gletsjermeren en het begin van de ontzagwekkende Southern Alps. Onderweg maken we een stop bij het schilderachtige dorpje St. Arnaud, gelegen aan de oevers van Lake Rotoiti. Vervolgens slaan we af naar het binnenland om de Buller River Gorge te volgen, een van 's werelds beste maar minst bekende schilderachtige routes. De weg is door 19e eeuwse goudzoekers uit het bos gehouwen en volgt de diepe rivierkloof, waarbij we vaak over enkelbaans bruggen rijden. Wanneer we uit het bos komen, volgen we de weg langs de kustlijn in zuidelijke richting naar de kleine nederzetting Punakaiki. Punakaiki staat bekend om zijn wilde, ruige kustlijn en de beroemde 'Pancake Rocks'. Deze gelaagde kalkstenen stapels zijn een buitengewoon natuurmonument.

Dag 14

Accommodatie: Distinction Hotel Fox Glacier (LO)

Verder naar Fox Glacier

Vandaag reizen we verder zuidwaarts langs de Great Coast Road. Deze route werd onlangs door Lonely Planet uitgeroepen tot een van de tien beste kustroutes ter wereld. We rijden door historische stadjes en bereiken Hokitika met haar galerieën die gespecialiseerd zijn in pounamu (groensteen) sieraden en kunstwerken. Bij de dramatische Hokitika Gorge, waar het blauwgroene water door de ruige rotsen stroomt, kunnen we onze benen strekken. Vervolgens rijden we verder zuidwaarts door bossen en landbouwgrond, met uitzicht op de Alpen in het oosten en de Tasmanzee in het westen, naar Franz Josef en vervolgens naar het kleine afgelegen dorpje Fox. De enorme rivieren van sneeuw en ijs van de Franz Josef en Fox gletsjers stromen van uitgestrekte sneeuwvelden hoog in de Zuidelijke Alpen tot bijna op zeeniveau.

Als het weer het toelaat, is een optionele helikoptervlucht met een sneeuwlanding een geweldige manier om de pure grootsheid van deze gletsjers aan de westkust te ervaren (extra kosten).

Dag 15

Accommodatie: Edgewater Resort (LO)

Rit naar Wanaka

De route gaat vandaag verder naar Wanaka. Houd je camera gereed voor een ochtendwandeling bij Lake Matheson; als de omstandigheden goed zijn, weerspiegelt het meer perfect de prachtige Mount Cook in zijn stille water. Na het bezoek aan Lake Matheson rijden we over de Haast Pass en vervolgens bereiken we het mooie Lake Wanaka en het gelijknamige plaatsje. Het meer weerspiegelt de bergtoppen waar je in de winter uitstekend kunt skiën.

Dag 16

Accommodatie: Edgewater Resort (LO)

Wanaka

Vanochtend heb je de keuze uit twee excursies:

a) ga vandaag mee met een gepassioneerde lokale ecogids - vanuit Wanaka ga je per boot naar een eiland. Het wandelpad leidt vanaf de steiger en klimt gestaag door inheemse vegetatie -vol met zeer vocale vogels- naar de top van het 'eilandgeheim': een meer bovenop het eiland met kleine eilandjes erin! Uniek en zeer fotogeniek, de echo van vogelgezang is hier verbazingwekkend. Wanneer je nog iets verder doorloopt, kom je helemaal boven op het eiland en heb je een prachtig uitzicht van 360 graden over het Wanaka meer, de omliggende bergen en valleien en de Arethusa Pool eronder. Dit is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van het panorama. De loopvogel Buff Weka vergezelt vaak bezoekers op het eiland; deze zeldzame loopvogel is sinds 1920 uitgestorven op het vasteland van Nieuw-Zeeland.

b) beleef Nieuw-Zeelands meest authentieke 4WD-avontuur - verken afgelegen en zelden bereisde wegen van een authentieke Nieuw-Zeelandse High Country boerderij met uitzicht op het sprankelende Lake Wanaka. Omringd door besneeuwde bergtoppen, gletsjers en wilde rivierdalen zie je boerderijdieren zoals herten, runderen en schapen van dichtbij en in hun natuurlijke omgeving. Bezoek historische locaties en ervaar hoe het leven van de eerste boeren in Wanaka was. Met twee optionele wandelingen door ongerepte alpenweiden en eeuwenoude bossen aan het meer biedt deze excursie een uniek inzicht in Wanaka's rijke geschiedenis, erfgoed, hedendaagse boerenleven en adembenemende landschappen.

De middag is vrij te besteden om te ontspannen of te genieten van activiteiten naar keuze.

Dag 17

Accommodatie: Distinction Hotel Luxmore (LO)

Te Anau en Fiordland National Park

We vertrekken uit Wanaka en maken een eerste stop bij de veel gefotografeerde Cardrona Pub alvorens we de Crown Range weg oversteken om het historische Arrowtown the bezoeken. Dit is een prachtig goudkoortsdorp genesteld onder de prachtige bergtoppen die de sprankelende Arrow River omringen. We vervolgen onze reis via de route die tussen de voet van de Remarkables-bergketen en het spectaculaire Lake Wakatipu loopt. We reizen door een door gletsjers gevormde vallei dat nu landbouwgrond is om vervolgens Lake Te Anau te bereiken, het grootste (in volume) zoetwatermeer van het Zuidereiland en de toegangspoort tot het Fiordland National Park.

Dag 18

Accommodatie: Scenic Suites Queenstown (LO)

Bezoek aan Milford Sound en door naar Queenstown

De route van Te Anau naar Milford Sound is een van de mooiste van deze reis. Fiordland National Park, dat deel uitmaakt van het Southwest New Zealand World Heritage Area, is een van de grootste wildernisgebieden van het zuidelijk halfrond. Het landschap is spectaculair met hoge bergen en diepe valleien, uitgesleten door gletsjers uit de ijstijd. De Milford Sound werd door Rudyard Kipling omscheven als het 'achtste wereldwonder' en is bij elk weertype adembenemend. Stap aan boord van een comfortabel schip voor een cruise langs de torenhoge Mitre Peak naar de Tasmanzee. Houd je ogen open voor zeehonden en dolfijnen die vaak in het water van de fjord te zien zijn. Tijdens de cruise in lunch inbegrepen. Na de cruise keren we terug naar Te Anau en reizen we via de Cleddeau Gorge, Homer Tunnel en de mooie Eglinton Valley over de landerijen van Southland en rond het spectaculaire Lake Wakatipu naar Queenstown.

Dag 19

Accommodatie: Scenic Suites Queenstown (LO)

Dag in Queenstown

Omringd door majestueuze bergen en gelegen aan de oevers van het kristalheldere Lake Wakatipu vormt Queenstown de perfect achtergrond voor een bezoek vol avontuur, verkenning of ontspanning. Vandaag heb je een dag ter vrije besteding: avonturiers kunnen ziplinen op Bob's Peak, zich onderdompelen tijdens een Shotover jetboottocht of raften. Andere leuke, maan minder avontuurlijke activiteiten zijn een gondeltocht naar Bob's Peak of een 4WD-safari naar Skippers Canyon. Boetiek wijnboerderijen en plaatselijke tuinen verwelkomen bezoekers en het klassieke stoomschip TSS Earnslaw is een mooie manier om Lake Wakatipu te ontdekken tijdens een cruise naar Walter Peak High Country Farm. 

Dag 20

Accommodatie: Distinction Mackenzie Country Hotel (LO)

Van Queenstown naar Mt. Cook & Twizel

We rijden vandaag verder naar het noorden door de ruige Kawarau Gorge, langs het mooie Lake Dunstan en over het kenmerkende landschap van Central Otago naar de Lindis Pass. Vervolgens dalen we af in het unieke Mackenzie BAsin waar de Southern Alps de horizon domineren. We maken een prachtige rit langs Lake Pukaki naar Mt. Cook Village, de thuisbasis van de hoogste piek van Nieuw-Zeeland, Aoraki/Mt. Cook en overnachten in het stadje Twizel.

Dag 21

Accommodatie: Distinction Hotel (LO)

Van Twizel naar Christchurch

Voordat we vandaag naar Christchurch rijden, maken we eerst een stop bij locals die aan de oevers van Lake Tekapo wonen. Hier leren we de geheimen van het maken van een Pavlova, een echt Kiwi-dessert! Tijdens de ochtendthee genieten we van de smaak van de pavlova en van het uitzicht op dit prachtige meer. Ook nemen we een kijkje bij de Church of the Good Shepherd, een van de meest gefotografeerde plekken van Nieuw-Zeeland. Het is een piepklein kerkje tegen een majestueuze achtergrond van de Southern Alps. 

Vervolgens rijden we over de hoogvlakten en door de kleine plattelandsstadjes Fairlie en Geraldine naar Ashburton. Vanuit hier reizen we over de vruchtbare Canterbury Plains naar Christchurch. Deze stad werd in 2010/2011 getroffen door een reeks verschrikkelijke aardbevingen. Hedendaags vind je er veel stadsvernieuwing en innovatie met erfgoed, cultuur en creativiteit.

Dag 22

Accommodatie: Distinction Hotel (LO)

Dag in Christchurch

Vanochtend sluiten we ons aan bij punterende schippers, getooid met strobootjes en traditionele Edwardiaanse kleding, voor een ontspannende boottocht in platbodems over de rivier de Avon en door de botanische tuinen van Christchurch. Vervolgens genieten we van een reis in stijl aan boord van een prachtig gerestaureerde historische tram door het veranderende gezicht van het stadscentrum van Christchurch. Dit is het laatste deel van de gezamenlijke reis, dus vanavond genieten we van een ontspannen afscheidsdiner in een plaatselijk restaurant.

Dag 23

Vertrek uit Nieuw-Zeeland

Haere rā - afscheid van Nieuw-Zeeland. Na het ontbijt word je naar de luchthaven van Christchurch gebracht voor je terugreis. Als je je verblijf wilt verlengen, kunnen we je ook helpen met aanvullende reisarrangementen. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.