Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 31 Dagen

Natuur & Wildlife

Terug Bekijk samenvatting

Viltgroene, glooiende heuvellandschappen, ruige bergketens, gletsjers, bossen en vulkanen. Nieuw-Zeeland blijft zo'n fantastische natuurbestemming. Honderden wandelroutes nemen je mee naar allerlei soorten plekken, van de toegankelijke stranden en begin van de Heavy Track bij Karamea tot diep in het Whirinaki Rainforest. Fauna is in Nieuw-Zeeland ook goed vertegenwoordigd. Zo kom je albatrossen, zeeleeuwen en pinguïns tegen op het schiereiland Otago, en ontelbaar veel vogelsoorten in de nationale parken en met name op Stewart Island. We hebben zeven bijzondere natuurexcursies voor je opgenomen in het programma, je reist in een rustig tempo en overnacht in prettige accommodaties.

Aankomst Auckland

Vandaag kom je aan in de grootste stad van Nieuw-Zeeland. Afhankelijk van de aankomsttijd kun je vandaag nog het centrum gaan bekijken en wandelen door Queen Street (de voornaamste winkelstraat van Auckland), de studentenbuurt rond Highstreet of door de levendige haven. De haven ligt vol met grote en kleine zeilboten, die de bijnaam van de stad “City of Sails” eer aandoen. In deze stad mag een boottocht op de Pride of Auckland dan ook eigenlijk niet ontbreken. Of zeil actief mee op een oud racejacht! 

Excursietip:
All Blacks Experience

Excursie naar het Waitakere Ranges Regional Park

Vandaag staat er een dagexcursie naar het Waitakere Ranges Regional Park voor je op de planning. Het park is slechts op een kleine afstand gelegen van Auckland en je vindt er prachtige regenwoud vegetatie. Onder begeleiding van een gids leer je meer over de flora en fauna over het gebied. Je wandelt langs reusachtige boomvarens en spectaculaire watervallen. Aan de kust vind je zwarte stranden waar je ook een wandeling maakt. Een picknick lunch tijdens de tour is inbegrepen. Uiteindelijk eindigt de tour op een locatie waar je 1.000 jaar oude kauribomen tegenkomt en wat rijk is aan verschillende vogelsoorten.

Van Auckland naar Rotorua

Vandaag rijd je van Auckland naar Rotorua in ongeveer drie uur. Onderweg kun je een stop maken bij Matamata, waar de Hobbiton filmset is te vinden. Je zou ook een 'scenic route' kunnen nemen vanuit Auckland, waarbij je via de Bay of Plenty richting Rotorua rijdt. In dit geval doe je er ongeveer 3,5 uur over.

Excursietip:
* Hobbiton vanuit Matamata

Wandeltour door het Whirinaki Rainforest vanuit Rotorua

Vandaag ga je, onder begeleiding van een lokale gids, een volle dag wandelen in de ongerepte wildernis van het prachtige Whirinaki Rainforest. Deze wandeling wordt beschouwd als een van de mooiste dagwandelingen door het regenwoud in Nieuw-Zeeland. Een natuurgids neemt je mee naar het hart van het regenwoud, waar torenhoge, 700 tot 800 jaar oude rimu-, totara-, Matai- en kahikate-bomen tot wel 65 meter hoogte reiken. Met ontzag voor deze woudreuzen wandel je onder het bladerdak tussen allerlei inheemse planten en vogels in een spectaculair landschap vol snelstromende rivieren en watervallen. De totale wandeltijd is ongeveer vier uur voor een afstand van zo'n tien kilometer.

Ontdek het thermale wereld rondom Rotorua

De omgeving van Rotorua kent een onherbergzaam landschap met hete bronnen en borrelende modderpoelen. Bezoek zeker een van de parken ten zuiden van Rotorua, zoals Wai-O-Tapu en Waimangu. Voor wandelingen kun je terecht in Te Urewera National Park of The Redwoods (Whakarewarewa Forest). Rotorua is ook het centrum van de Maori-cultuur en dus bij uitstek geschikt om 's avonds deel te nemen aan een traditionele hangi.

Excursietip:
Mitai Maori Village

Naar Tongariro National Park

Vandaag rijd je naar de omgeving van Tongariro National Park. Je verblijft op vijftien minuten rijden van het park. Dit prachtige park is ideaal voor korte wandelingen, maar staat vooral bekend om de Tongariro Alpine Crossing. Een bezoek aan dit park mag je dan ook niet missen. Je ontwaakt in een rustgevende omgeving die ook heel geschikt is om te fietsen.

Ga wandelen in Tongariro National Park

Als het weer het toelaat, adviseren we je de populairste dagwandeling van Nieuw-Zeeland te maken: de Tongariro Alpine Crossing. De tocht voert dwars door een landschap van zwart zand en vulkanen naar een aantal turquoise meertjes. Ook in de omgeving van Whakapapa Village zijn meerdere korte wandelingen mogelijk. Hou je van fietsen, dan is de Old Coach Road Cycle Trail een mooie mountainbikeroute. 

Excursietip: 
Tongariro Alpine Crossing

Rit naar Paraparaumu en per ferry naar Kapiti Island

Vanuit het Tongariro National Park vertrek je naar Paraparaumu, waar de taxiboot vertrekt naar Kapiti Island, een van de hoogst aangeschreven natuurgebieden van Nieuw-Zeeland. Paraparaumu is gelegen op ongeveer 3,5 uur rij afstand en door middel van een korte overtocht kom je aan op het eiland.

Behalve veel inheemse vogelsoorten, zoals de Kokako, Saddleback, Bellbird en Tui, leeft hier ook de zeldzame grijze kiwi. Gedurende de tour naar Kapiti Island ga je onder begeleiding van een gids kiwi's spotten. Verder zijn alle maaltijden en verblijf in een comfortabele en luxe tent ook inbegrepen.

Naar Wellington

Met de taxiboot vaar je terug naar het vasteland, waarna je verder rijdt naar Wellington voor een overnachting. Er is veel te doen in Wellington. Ontdek tijdens een tour de culinaire heerlijkheden van de stad, bezoek natuur- en vogelreservaat Zealandia aan de rand van de stad of maak een tour door de Weta Cave Workshop, waar onder andere veel attributen van de Lord of the Rings-films terug te vinden zijn.

Excursietip: 
Zealandia natuurreservaat

Interislander ferry van Wellington naar Picton, rit naar Murchison

Vandaag staat de ferryovertocht naar het Zuidereiland op het programma. Hierbij mag de auto meegenomen worden op de ferry. Eenmaal aangekomen in Picton rijd je verder naar Murchison, gelegen nabij het Nelson Lakes National Park.

Rit van Murchison naar Karamea

Langs de indrukwekkende Buller Gorge en snelstromende rivieren bereik je de zeehondenkolonie bij Cape Foulwind. Vanaf Westport is het een prachtige en bochtige route over de Karamea Bluffs; een afgelegen, stille en ruige uithoek van het Zuidereiland! Karamea is je eindbestemming voor vandaag: een klein dorpje waar de tijd heeft stil gestaan.

Tour naar de Honeycomb Caves en Moria Gate Arch

Karamea grenst aan het Kahurangi National Park. Ongeveer drie kwartier rijden, over een gravelweg dwars door de bossen vind je de Oparara Basin met haar bijzondere kalkstenen bogen; de Moria Gate Arch en de gigantisch grote Oparara Arch. Alleen onder begeleiding van een gids mag je afdalen in de Honeycomb Caves, waar botten van de uitgestorven Moa gevonden zijn die je ook kunt bewonderen. Vandaag staat deze bijzondere 6-uur durende tour voor je geboekt, waarbij je start met en korte wandeling langs eeuwenoude bomen en over een hangbrug.  

Karamea

Karamea is niet het eindpunt aan deze route aan de westkust. Daarvoor moet je nog een half uurtje noordelijker rijden. De weg er naar toe, omzoomt door Nikau palmen, brengt je dan ook bij het begin- of eindpunt van de Heaphy Track, gelegen in het Kahurangi National Park. Ook weer zo'n bijzondere omgeving. Vandaag zou je een klein deel hiervan kunnen wandelen of fietsen. 

Van Karamea naar Okarito

Via een prachtige, slingerende bergweg tussen de zee en de Zuidelijke Alpen rij je naar Okarito, gelegen nabij de Franz Josef gletsjer. Onderweg kom je langs Punakaiki, waar je een bezoekje kunt brengen aan de welbekende Pancake Rocks. Ook kom je langs Hokitika, de "stad van het groene goud”. Hier wordt Ponamu (Greenstone) in de rivieren gevonden.

Kajaktrip vanuit Okarito

Vandaag staat er een 2-uur durende kajaktrip voor je op de planning over de Okarito Lagune. In deze omgeving leven meer dan 70 vogelsoorten, dus de kans is groot dat je verschillende soorten vogels kan spotten tijdens de trip. Je kajakt over het open water en over de rivieren diep in het regenwoud. Bij helder weer kun je tevens genieten van prachtige uitzichten op Mount Cook en de Zuiderlijke Alpen.

Van Okarito naar Wanaka

Op weg naar Wanaka passeer je Fox Glacier. Neem zeker de afslag naar Lake Matheson. Een wandeling door de bossen om het meer brengt je bij een uitzichtpunt. Op een heldere dag zie je hier hoe onder andere de top van Mount Cook in het water  wordt weerspiegeld. In de middag rijd je langs uitgestrekte bergmeren naar Wanaka.

Ga wandelen in Mount Aspiring National Park

Wanaka is een rustig plaatsje aan het enorme Lake Wanaka. Dit is een met gletsjerwater gevuld gletsjerdal. De schitterende omgeving leent zich voor mooie wandelingen, bezoekjes aan wijngaarden en leuke combinatie-excursies, zoals wandelen en jetboaten. Voor liefhebbers van wandelen in de ongerepte natuur kunnen we een excursie naar Mount Aspiring National Park aanbevelen. De ‘Siberia Wilderness Adventure’ is een combinatie van een vlucht, wandeling en jetboat-tocht.

Excursietip: 
* Fly/walk/jetboat in Mt Aspiring vanuit Makarora
* lake Wanaka cruise & Mou Waho
* Matukituki river experience

Naar Te Anau

Een mooie route van ruim drie uur brengt je in Te Anau, de uitvalsbasis voor het grootste nationale park van Nieuw-Zeeland: Fiordland. Interessant is een excursie naar de Glowworm Caves aan de andere kant van het meer. De grotten liggen aan de voet van de Murchison Mountains en zijn per boot te bereiken.

Te Anau / Fiordland National Park

Vandaag mag een bootexcursie in de Milford of Doubtful Sound eigenlijk niet ontbreken. De meeste mensen bezoeken de Milford Sound, omdat deze makkelijker én op eigen gelegenheid te bereiken is. De Doubtful Sound is daarentegen wat lastiger en alleen met een dagexcursie te bereiken. Daardoor is het er wel rustiger. Beide fjorden hebben steile wanden, hoge bergpieken, veel watervallen en een prachtig wildleven, waaronder dolfijnen en zeehonden.

Excursietip:
Doubtful Sound-dagexcursie of Milford Sound Cruise
Milford Sound Overnight Cruise of Doubtful Sound Overnight Cruise 
Milford Sound cruise & wandelingen

Dag 20

Accommodatie: Loch Vista - Kea Double Room (LO)

Fiordland National Park

Je hebt nog een extra vrije dag te besteden in en rondom het Fiordland National Park. Trek bijvoorbeeld je wandelschoenen aan en ga een gedeelte wandelen van de prachtige Kepler Track of Routeburn Track.

Excursietip: 
* Dagwandeling Routeburn Track

Rit naar Bluff en met ferry naar Stewart Island

Je rijdt naar de haven van Bluff, waar je de ferry neemt die je in een uur naar Stewart Island brengt. De oversteek over de Foveaux Strait kan behoorlijk ruig zijn. In de haven van Halfmoon Bay wordt je opgewacht en naar je overnachtingsadres gebracht.

Halve dagtour naar vogelreservaat Ulva Island vanuit Stewart Island

Een excursie van een halve dag neemt je mee van Stewart Island naar Ulva Island, een vogelreservaat in de Paterson Inlet. Een ervaren gids laat je een kijkje nemen in de natuurhistorie van dit eiland. Je gaat op zoek naar allerlei vogelsoorten en unieke flora. Vogels die je hopelijk zult tegenkomen zijn onder andere de Stewart Island Weka, Tomtit, Rifleman, Tui, Fantail en Bellbird.

Ferry naar Bluff en rit naar Curio Bay in Catlins

In de ochtend neemt de ferry je mee terug naar Bluff, waar je de auto weer ophaalt en naar de Catlins rijdt. De Catlins is een mooie, heuvelachtige omgeving met uitgestrekte merengebieden, bossen en stranden. In Curio Bay verblijf je in een huisje direct aan het strand en met uitzicht over Porpoise Bay. Neem hier ook zeker een kijkje bij het versteende bos dat dateert uit het Jura-tijdperk. Dit is een bekende plek voor deze omgeving.

Ontdek watervallen en rotsformaties in de Catlins

Het spectaculaire landschap van de Catlins heeft veel gezichten. Bezoek Nugget Point met een spectaculair uitzicht op de door golven geërodeerde rotsen "The Nuggets". Ongeveer zeventien kilometer ten zuiden van Owaka vind je het Purakaunui Falls Scenic Reserve met een twintig meter hoge waterval in een dicht beukenbos. Een ander interessant natuurfenomeen zijn de dertig meter hoge Cathedrale Caves.

Naar de Otago Peninsula bij Dunedin

Je vervolgt je weg naar Dunedin, een gezellige universiteitsstad. Het historische centrum heeft prachtige gebouwen, waaronder het Octagon en het oude treinstation, vanwaar je ook een tocht naar het binnenland kunt maken. De stad heeft Schotse invloeden en dat zie je niet alleen terug in de architectuur, maar ook in Nieuw-Zeelands enige whiskydistilleerderij. 

Vrije dag Otago Peninsula

De Otago Peninsula is dé wildlife-bestemming van Nieuw-Zeeland. Voor vandaag staat er een wildlife tour op de planning, waarbij je een deel van het schiereiland gaat ontdekken. Hier kun je albatrossen, zeeleeuwen en pinguïns zien. Bij het Royal Albatross Centre neemt een plaatselijke gids je mee voor een tour van een uur naar de broedplaats van deze reusachtige vogels. Dit is de enige organisatie die toegang heeft tot dit privélandgoed, waardoor dit een kleinschalige en daardoor bijzondere excursie is. De excursie duurt in totaal ongeveer zes uur.

Naar Mount Cook regio

Je verlaat de omgeving van Dunedin in noordelijke richting langs de kust. Een leuke stop is het stadje Oamaru met zijn mooie 19e-eeuwse architectuur en heel bijzondere inwoners: pinguïns. De kolonie blauwe pinguïns kun je ook bij daglicht zien. Dan verlaat je de kust en rij je naar het binnenland. Je eindbestemming ligt dicht bij Mount Cook National Park.

Bezoek het Mount Cook National Park

Vandaag heb je de hele dag de tijd om via een mooie tocht langs Lake Pukaki naar Mount Cook National Park te rijden. Daar kun je mooie wandelingen maken, maar ook een boottocht naar de Tasman Glacier of een rit met een ‘Argo’ (een grote quad met acht wielen) naar de Tasman Vallei.

Excursietip: 
* Mount Cook Gletsjercruise
* Tasman Glacier Helihike

Van Mount Cook naar Christchurch

Op weg naar Christchurch kom je langs de Rakaia Gorge. Eenmaal in Christchurch zul je zien hoe hier na de aardbeving voortdurend wordt gewerkt aan de opbouw van het centrum. In het nieuwe, kleurrijke 'container city' vind je winkeltjes en koffiebars. Ook in de wijken eromheen zijn kleine centra met gezellige bars en restaurants opgebloeid.

Natuur & wildlife cruise vanuit Akaroa

Vlakbij Christchurch vind je de Banks Peninsula. De Banks Peninsula is een prachtig schiereiland met een diversiteit aan landschappen. Onderweg kom je langs schitterende baaien en knusse dorpjes zoals Laverick's Bay, Okains Bay, Pigeon Bay en Le Bons Bay. Ook staat er een natuur en wildlife cruise van twee uur voor je op de planning (vanuit Akaroa), waarbij je o.a. de Hectordolfijn, pinguïns en andere zeevogels kunt spotten.

Dag 31

Vertrek uit Nieuw-Zeeland

Vandaag eindigt je reis en vlieg je vanaf Christchurch terug naar Amsterdam.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.