Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw opgeslagen reizen

Trips

Dagprogramma 28 Dagen

Verrassend & voordelig Nieuw-Zeeland

Terug Bekijk samenvatting

Deze reis neemt je mee langs vele hoogtepunten: van de gletsjers en Milford Sound op het Zuidereiland naar het Tongariro National Park en tropische kust bij Tutukaka op het Noordereiland. We hebben gekozen voor een verrassende mix van aantrekkelijk geprijsde en leuke accommodaties, van eenvoudige studio’s tot midden in de natuur gelegen cabins. Bijzonder zijn de overnachting in een boomhut en het huisje op Rabbit Island. Je hebt altijd een comfortabele 2-persoonskamer met eigen douche en toilet.

Dag 1

Accommodatie: Orari B&B - Room 1 (LO)

Aankomst in Christchurch

Vandaag kom je aan in Christchurch, de tweede stad van Nieuw-Zeeland, waar nog steeds hard gewerkt wordt aan de wederopbouw na de verschrikkelijke aardbeving enkele jaren geleden. In de gezellige buitenwijk Riccarton vind je veel bars en restaurants. Het groene hart van de 'Garden City', Hagley Park, ligt op een half uurtje wandelen. Hierna loop je zo door naar het centrum met het vernieuwde Cathedral Square.

Dag 2 (ca. 325 km)

Accommodatie: Aoraki Court Motel - Executive Spa/Shower Studio (LG)

Van Christchurch naar regio Mount Cook

Vandaag rijd je naar Mount Cook National Park. Onderweg passeer je typisch Nieuw-Zeelandse dorpen als Geraldine en Fairlie, evenals de Church of the Good Shepherd aan de oevers van Lake Tekapo. Rij de bergweg op naar het St. John's observatory. 's Avonds de plek om sterren te kijken, maar overdag heb je vanaf hier een fantastisch uitzicht over de bergen en valleien in de omgeving. Tevens een leuke plek voor koffie of een broodje. 

Dag 3

Accommodatie: Aoraki Court Motel - Executive Spa/Shower Studio (LG)

Mount Cook National Park

Een korte wandeling naar Kea Point biedt prachtige uitzichten op de vele gletsjers die dit gebied domineren. Een andere mooie wandeling die je kunt maken is die naar Hooker Valley. Over diverse hangbruggen voert deze wandeling je naar de terminus van de Hooker Glacier en naar de voet van Mount Cook. 

Excursietip:
* Mount Cook Glacier Helihike
* Mount Cook gletsjercruise

Dag 4 (ca. 320 km)

Accommodatie: Captain Eady's Lookout - Upstairs Queen Room (LO)

Van regio Mount Cook naar Dunedin

Onderweg naar zijn er diverse leuke stops die je kunt maken. Voor Dunedin passeer je Oamaru, een dorpje met 19e-eeuwse huizen dat ook bekendstaat om de twee soorten pinguïns die hier leven. De kolonie blauwe pinguïns is zowel bij daglicht als ’s avonds te zien. Je overnacht op de Otago Peninsula.

Dag 5

Accommodatie: Captain Eady's Lookout - Upstairs Queen Room (LO)

Dunedin en Otago Peninsula

Verken vandaag naast Dunedin, de “Wildlife Capital of New-Zealand“ genoemd, ook de rest van het schiereiland Otago, waar je albatrossen, zeeleeuwen en pinguïns kunt zien. Het historische centrum van Dunedin heeft prachtige gebouwen, waaronder het Octagon en het oude treinstation, vanwaar je ook een tocht naar het binnenland kunt maken. 

Dag 6 (ca. 290 km)

Accommodatie: Te Anau Lakeview Kiwi Holiday Park - Standard Studio Motel (LG)

Van Dunedin naar Te Anau

Vandaag is je reisdoel te Anau, de uitvalsbasis voor je bezoek aan het bijzondere Fiordland National Park. Je kunt de reguliere en rechtstreekse route nemen, maar bijvoorbeeld ook via de Southern Scenic Route rijden en The Catlins bezoeken, je bent dan een volledige dag onderweg. 

Dag 7

Accommodatie: Te Anau Lakeview Kiwi Holiday Park - Standard Studio Motel (LG)

Bezoek de Milford of Doubtful Sound in het fjordengebied

Vandaag mag een bootexcursie in de Milford of Doubtful Sound niet ontbreken. De meeste mensen bezoeken de Milford Sound, omdat deze makkelijker én op eigen gelegenheid te bereiken is. De Doubtful Sound is wat lastiger en alleen met een dagexcursie te bereiken, maar daardoor wel rustiger. Beide fjorden hebben steile wanden, hoge bergpieken, veel watervallen en een prachtig wildleven met onder andere dolfijnen en zeehonden.

Dag 8 (ca. 170 km)

Accommodatie: Kamana Lakehouse - Kamana king room (LG)

Van Te Anau naar Queenstown

Een mooie route brengt je in Queenstown, dé outdoorhoofdstad van Nieuw-Zeeland en prachtig gelegen aan Lake Wakatipu en op de achtergrond The Remarkables. 

Dag 9

Accommodatie: Kamana Lakehouse - Kamana king room (LG)

Ontdek de outdoorhoofdstad van Nieuw-Zeeland - Queenstown

In Queenstown is het hele jaar door van alles te doen op het gebied van buitensport. De keuze is enorm: bungyjumpen, wildwaterraften, ‘Ziptrekken’ boven de boomtoppen of een jetboat-tocht vanuit Glenorchy. Rustigere mogelijkheden zijn wijnexcursies, een boottocht over het meer, een terrasje pikken in het gezellige centrum of met de gondel naar het Skyline-restaurant.

Dag 10 (ca. 350 km)

Accommodatie: Rainforest Retreat & Holiday Park - Studio motel double room (LG)

Via Wanaka naar de gletsjers bij Franz Josef

De route naar Wanaka en vervolgens Franz Josef is een van de mooiste van deze reis. De weg slingert langs bergen, meren en de kust. 

Dag 11 (ca. 220 km)

Accommodatie: Havenz Punakaiki - Treehouse Nikau/Rimu double room (LG)

Via Hokitika naar Punakaiki

Via het Greenstone-plaatsje Hokitika rij je verder naar Punakaiki. De rit is niet al te lang dus besteed je ochtend nog bij Franz Josef.  Er zijn verschillende mogelijkheden om dit indrukwekkende gletsjergebied te ontdekken en allemaal vereisen ze een andere lichamelijke conditie. Bezoek in Punakaiki de bekende Pancake Rocks. Tussen deze bizarre, op een stapel pannenkoeken lijkende rotsformaties wordt het zeewater met grote kracht door de ‘blowholes’ omhoog gespoten.

Dag 12 (ca. 265 km)

Accommodatie: Rabbit Island Huts - Ensuite Double Hut (LG)

Van Punakaiki naar Mapua in regio van Abel Tasman

Je rijdt verder noordwaarts langs de kust, naar de zeehondenkolonie bij “Cape Foulwind”. Een pad over de kliffen leidt naar het uitzichtpunt op de kolonie. Vanaf hier rij je via het binnenland richting het noorden van het Zuidereiland. 

Dag 13

Accommodatie: Rabbit Island Huts - Ensuite Double Hut (LG)

Optioneel gaan wandelen of kajakken in Abel Tasman National Park

Vandaag heb je een vrije dag om Abel Tasman National Park te verkennen. In dit park kun je verschillende delen van de Abel Tasman Coastal Track lopen, waar je dan met een watertaxi wordt afgezet. Onderweg kom je langs allerlei verlaten strandjes en baaien en door dichtbegroeide regenwouden. Soms loop je over een hangbrug, maar het pad volgt over het algemeen de kust.

Dag 14 (ca. 300 km)

Accommodatie: The Hamptons B&B - Double Room (LO)

Naar Kaikoura

Vandaag rijd je naar de oostkust van het Zuidereiland. Rijd via Blenheim, het centrum van een van de belangrijkste wijngebieden van Nieuw-Zeeland, naar Kaikoura. Voor een lunch onder het genot van een goede wijn ben je hier absoluut op het juiste adres. Je rijdt vlak langs de onbeschutte, rotsachtige kust. Kaikoura ligt aan het begin van een klein schiereiland dat beschutting biedt aan vissersboten. Je bent nu aangekomen in de walvishoofdstad van Nieuw-Zeeland.

Dag 15

Accommodatie: The Hamptons B&B - Double Room (LO)

Ga op een walvissafari op zoek naar de potvissen bij Kaikoura

Kaikoura ligt ingeklemd tussen de hoog oprijzende Kaikoura Range en de ruige oceaan. Hier komen reusachtige walvissen en veel Dusky-dolfijnen voor. Een boottocht op zoek naar deze giganten van de zee is echt een must. Tijdens deze tocht zul je hoogstwaarschijnlijk ook robben, zeehonden, veel zeevogels en dolfijnen zien. Je kunt hier ook zwemmen tussen de dolfijnen - een onvergetelijke ervaring.

Dag 16 (ca. 160 km)

Accommodatie: Travelodge Wellington - Double Room (LG)

Van Kaikoura naar Picton en met ferry naar Wellington

De ferry brengt je in ongeveer drieënhalf uur van Picton naar Wellington. Wellington is een prachtige stad en de culturele hoofdstad van Nieuw-Zeeland. Aan de boulevard ligt het nationale museum Te Papa Tongarewa. Voor een prachtig uitzicht over de stad en de omliggende baaien neem je vanuit het centrum het rode kabeltreintje omhoog naar Mount Victoria. Het gebied rond Courtney Place is dé plek om 's avonds uit eten te gaan en het uitgaansleven in te duiken. 

Dag 17 (ca. 315 km)

Accommodatie: The Park Hotel Ruapehu - Standard Room (LG)

Wellington naar Tongariro National Park

De rit van Wellington naar National Park voert je door het dorre binnenland van het Noordereiland. Onderweg zie je de met sneeuw bedekte toppen van het nationale park al liggen. 

Dag 18

Accommodatie: The Park Hotel Ruapehu - Standard Room (LG)

Wandel de Tongariro Alpine Crossing

De Tongariro Alpine Crossing mag niet ontbreken in je reis. Dit is een pittige, maar prachtige dagwandeling door een bizar vulkaanlandschap en langs verschillende vulkanen en azuurblauwe kratermeren. Rond de top van Mount Tongariro heb je schitterende uitzichten over het centrale deel van het Noordereiland. Je begint in een vlak, maar ruig vulkaanachtig gebied. Na de top daal je af door grasvelden en kom je uit in een dichtbebost woud. Een must voor iedere wandelaar!

Dag 19 (ca. 180 km)

Accommodatie: Blossom Cottage - Orchard Studio (LO)

Van Tongariro National Park naar Rotorua

Via Lake Taupo en het gelijknamige Taup rijdt je verder noordwaarts naar Rotorua. Maak onderweg zeker een stop bij de Huka Falls en optioneel bij Craters of the Moon. 

Dag 20

Accommodatie: Blossom Cottage - Orchard Studio (LO)

Omgeving Rotorua

Rotorua is het centrum van een gebied vol geothermische activiteit. Dit fenomeen kun je op verschillende plekken in de stad bewonderen. Bovendien liggen een paar kilometer ten zuiden van de stad twee mooie thermale parken: Waimangu Volcanic Valley en het wat kleinschaligere Wai-O-Tapu. Een traditionele ‘hangi’ meemaken hoort eigenlijk wel bij je bezoek aan Nieuw-Zeeland. Daarnaast biedt de omgeving veel mogelijkheden om te wandelen, raften en fietsen.

Excursietip:
Mitai Maori Village
Maori home hosted dinner

Dag 21 (ca. 125 km)

Accommodatie: The Church - Garden Cottage (LG)

Van Rotorua naar de Coromandel

Vandaag een rit naar het schiereiland Coromandel. Dit is een geliefde vakantiebestemming van de Nieuw-Zeelanders zelf vanwege het heerlijke klimaat en de prachtige natuur met reusachtige boomvarens. Coromandel heeft prachtige klifkusten, stille baaien en witte zandstranden. Dit is een heerlijk gebied om te wandelen en er zijn wandelroutes met verschillende lengtes. Een van de mooiste stranden aan de oostkust ligt bij Hahei. Een wandeling van een half uur brengt je bij Cathedral Cove. Een andere mogelijkheid is om te gaan kajakken langs de witte kliffen. Op het strand van Hot Water Beach kun je bij eb je eigen warmwaterbad graven. Volop keuze dus!

Dag 22

Accommodatie: The Church - Garden Cottage (LG)

Bezoek Cathedral Cove en Hotwater Beach op de Coromandel

Vandaag is een mooie dag om je wandelschoenen aan te trekken of rond te rijden over het heuvelachtige schiereiland. Er zijn twaalf tracks, die in wandeltijd variëren van twintig minuten tot drie uur. Op het noordelijkste puntje van het schiereiland vind je een ongerepte schoonheid bij het plaatsje Port Jackson en Fletcher Bay. Deze baai aan het einde van de weg is ook het beginpunt van de Coromandel Walkway, een wandeling van drie uur naar Stony Bay.

Dag 23 (ca. 400 km)

Accommodatie: Paihia Pacific Resort Hotel - Standard Room (LG)

Naar Paihia in Bay of Islands

Vandaag een lange rit, maar wel naar het adembenemende Bay of Islands, met een heerlijk subtropisch klimaat. Als je via de westkust rijdt, kom je door het Waipoua Forest met zijn gigantische kauribomen. Je overnacht in het gezellige Paihia, een goede plek om te relaxen op een van de vele strandjes. Ook voor natuur en cultuur ben je hier aan het juiste adres.

Dag 24

Accommodatie: Paihia Pacific Resort Hotel - Standard Room (LG)

Tour langs de baaien in de subtropische regio van de Bay of Islands

De Bay of Islands is een van de populairste reisbestemmingen van Nieuw-Zeeland met meer dan 140 eilandjes en heel veel kleine dorpjes. Je vindt er allerlei activiteiten, zoals kajakken, een boottocht naar of rondvlucht boven de eilanden en duiken. De Bay of Islands is ook de thuisbasis van Waitangi, de geboorteplaats van Nieuw-Zeeland. Cape Reinga in het topje van Nieuw-Zeeland is met zijn herkenbare witte vuurtoren een leuk doel voor vandaag. Als je meegaat met een excursie, bezoek je ook het schitterende '90 Mile Beach'. Voor een mooi uitzicht over de Bay of Islands ga je naar Flagstaff Hill, ten noorden van het historische plaatsje Russell. Daarnaast zijn er veel afwisselende wandelingen te maken in deze regio.

Dag 25 (ca. 95 km)

Accommodatie: Lodge 9 - Standard Room (LO)

Rit naar Tutukaka Coast

Vanuit de Bay of Islands rijd je naar de rustige Tutukaka kust. De kleine haven van Tutukaka is het centrale punt van deze veelzijdige kust, die zich kenmerkt met rotskusten, witte zandstranden en het befaamde Poor Knights Marine Reserve voor de deur. Maak een mooie wandeling langs de kust of struin door de haven waar je enkele restaurants, winkeltjes en een cafeetje vindt.

Dag 26

Accommodatie: Lodge 9 - Standard Room (LO)

Ga een dag snorkelen bij de Poor Knight Islands

Een vrije dag in Tutukaka. Dit is dé plek om te gaan snorkelen bij de Poor Knight Islands. Een dag op zee, waarbij je naast snorkelen ook kunt kajakken en zwemmen. Je ontdekt diverse grotten, geniet van heerlijk eten en komt alles te weten over de geschiedenis van de eilanden.

Excursietip:
snorkelen bij de Poor Knight Islands

Dag 27 (ca. 140 km)

Accommodatie: Warkworth Lodge - Blue Villa double room (LG)

Van Tutukaka naar Warkworth en Matakana

Vandaag ga weer terug naar het zuiden, naar Matakana en je overnacht in Warkworth. Maak onderweg een stop bij Whangarei Heads voor een mooie wandeling langs het strand en geniet bij aankomst in Matakana van het goede leven. In en rondom Matakana draait alles om lokale produkten en je vindt er talloze wijngaarden. Wandel op zaterdagochtend over de befaamde 'farmers markets' waar je verse producten uit de regio kunt kopen of bezoek één van de vele baaien en strandjes van de oostkust. Een heerlijke plek op een uur van Auckland om even na te genieten van alles wat je hebt gezien en gedaan op reis door Nieuw-Zeeland.

Dag 28 (ca. 90 km)

Vertrek uit Auckland

Vandaag vertrek je naar de luchthaven van Auckland en ga je het prachtige Nieuw-Zeeland helaas weer verlaten.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.