Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 4 Dagen

In 3 dagen over de Routeburn Track vanuit Queenstown

Terug Bekijk samenvatting

Een van de populairste 'Great Walks' van Nieuw-Zeeland is deze Routeburn Track. Verspreid over drie dagen wandel je de 32 kilometer lange route die Mount Aspiring National Park verbindt met Fiordland National Park. Na een korte rit vanuit het gezellige, drukke Queenstown bevind je je al in het omliggende berggebied, waar je de komende dagen zult verblijven. De track loopt langs de hoge bergruggen van de Zuidelijke Alpen met uitzicht op uitgestrekte valleien. Sinds 1880 hebben mensen de Routeburn Track bedwongen. Dit begon ooit met een tocht te paard naar Routeburn Flats, om van daaruit te voet verder te gaan tot Harris Saddle. Tegenwoordig heeft deze populaire route al duizenden bezoekers geïnspireerd om dit unieke plekje te komen ervaren. Je overnacht in hutten op de track. Deze zijn voorzien van een eenvoudige kookgelegenheid, verwarming, toiletten, koud stromend water, verlichting (opgewekt door zonne-energie) en stapelbedden met een matras. Van eind oktober tot eind april is er een ranger van het DOC (Department of Conservation) aanwezig bij de hut. Er zijn geen douches en je zult behalve een slaapzak ook je eigen kookgerei zoals potten, pannen, borden en bestek moeten meenemen.

Dag 1

Queenstown

Vandaag hebben we een overnachting voor je geregeld in Queenstown. Daar kun je nog wat laatste boodschappen doen voordat je morgenvroeg wordt opgehaald. Je krijgt dan een transfer naar het begin van de track.

Dag 2

Start Routeburn Track, hike van Routeburn Shelter naar Routeburn Falls-hut (8.8 km)

Het begin van de wandeling voert door de smalle vallei waar de groene Routeburn River zich doorheen worstelt. Na ongeveer twee uur lopen kom je uit bij de Routeburn Flats. Dit is een prima plek voor een pauze. Vanaf hier begint het echte werk en klim je in ongeveer 2 uur verder naar de Routeburn Falls-hut, je overnachtingsplek voor vandaag. De hut biedt prachtige uitzichten over de Routeburn Flats en de omringende bergen.

Dag 3

Hike van Routeburn Falls-hut naar Lake Mackenzie-hut (11.3 km)

Je klimt gestaag verder de bergen in en komt onderweg Lake Harris tegen. Dit deel van de route staat erom bekend dat er nog tot laat in het seizoen sneeuw kan liggen. De opzichter van de hut zal je hierover informeren. Vlak na Lake Harris bereik je het hoogste punt van de Routeburn Track: Harris Saddle op 1.255 meter. Dit is ook de plek waar je vanuit Mt. Aspiring National Park Fiordland National Park in loopt. Vanaf hier begin je aan een fikse afdaling. Je eindigt de dag bij Lake Mackenzie en de gelijknamige hut. Ook deze hut staat weer op een droomlocatie en biedt in de avond volop de mogelijkheid om de omgeving te verkennen door middel van een korte wandeling.

Dag 4

Lake Mackenzie-hut naar Divide (12 km) einde track per transfer naar Queenstown

Vanaf Lake Mackenzie is het (bijna) alleen nog maar naar beneden lopen. Het grootste deel van de tocht voert door de bossen met af en toe een uitzicht op de Hollyford-vallei. Je passeert de 147 meter hoge Earland Falls en kunt onderweg de Key Summit beklimmen. Bij The Divide eindigt de Routeburn Track. Vanaf hier reis je terug naar Queenstown.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe