Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw opgeslagen reizen

Trips

Natuurlijk Noorwegen

  • • Rustig reistempo
  • • Slapen in vakantiehuisjes
  • • Fjordengebied en het N.P. Rondane
Duur 17 Dagen

Soort Individuele reizen

Prijs (vanaf) € 1.425

Noorwegen rondreis met eigen auto naar de Noorse fjorden en het nationaal park Rondane

Denk je aan Noorwegen, dan denk je aan de prachtige natuur en de vele fjorden die diep het land binnendringen. Het Sognefjord met haar uitlopers, de ijskap Jostedalsbreen met haar gletsjertongen, het beroemde Geirangerfjord, de boogbruggen van de Atlantische route en het nationaal park Rondane zijn de basis van deze reis. Door het rustige reistempo heb je ruim de tijd om de vele bezienswaardigheden te bezoeken. Je slaapt in huisjes en de ferry naar Bergen en vanaf Oslo hebben we voor je geboekt.

Je Noorwegen rondreis begint met een overtocht van Hirtshals naar Bergen en zit je direct centraal in het fjordengebied. Je eerste accommodatie ligt vlakbij het Aurlandsfjord. Hoog in de bergen geniet je van de rust en maak je mooie wandelingen. Een treinrit met de Flåmsbanen of een boottocht op het fjord behoren ook tot de mogelijkheden. Via de uitlopers van de ijskap Jostedalsbreen reis je naar Stryn. Vanuit Stryn bezoek je het beroemde Geirangerfjord en maak je wandelingen naar de Briksdalsbreen of Kjenndalsbreen. Uitdaging vindt je in de ViaFerrata tocht op de berg Hoven vanuit Loen. Via de haarspeldbochten van de Trollstigen bereik je het noordelijk fjordengebied. Hier heb je voldoende tijd om dagtochten te maken naar de stad Ålesund en de Atlantische route. In Åndalsnes neem je de gondol naar de top van de berg voor een prachtig uitzicht op het Romsdalsfjord. Of wandel je liever naar boven? Voor de laatste overnachtingen van de reis rijd je door het Romsdal naar het nationaal park Rondane. Hier ga je op zoek naar elanden en wandel je over de uitgestrekte vlaktes van Rondane. De reis wordt afgesloten met de overtocht van Oslo naar Kiel.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Ferry van Hirtshals naar Bergen: Je rijdt naar Hirtshals in het noorden van Denemarken waar je aan boord gaat van de ferry van Fjord Line naar Bergen. De boot vertrekt om 20.00 uur en je overnacht aan boord van de ferry.
Dag 2 - Aankomst in Bergen, rit naar het Aurlandsdalen: In de ochtend vaar je langs de kustlijn van het zuiden van Noorwegen, tussen eilandjes door naar Bergen. De ferry komt rond 12.30 uur aan in de haven van Bergen waar je Noorwegen rondreis echt van start gaat. Voordat je de reis naar het Aurlandsdalen gaat beginnen kan je eerst nog een wandeling maken door het centrum van de gezellige havenstad. Via vele tunnels rijd je via Voss en Flåm naar de Aurlandsdalen vallei waar je de komende vier nachten gaat verblijven.
Dag 3 - Aurlandsfjord, Flåm, Nærøyfjord en Undredal: Aurland en Flåm liggen aan het Aurlandsfjord, een zijarm van het Sognefjord. Vanuit Flåm vertrekken boten voor tochten over het Aurlandsfjord en het smalle Nærøyfjord. Hier ligt ook het treinstation van de Fåmsbanen. De Flåmsbanen gaat over een spoorbaantje van 20 km naar het bergstation Myrdal en onderweg wordt een hoogteverschil van 865 meter overwonnen. Het treintje stopt onderweg bij een mooie waterval. Undredal is een dorpje aan het Aurlandsfjord met het kleinste staafkerkje van Noorwegen en is vooral bekend om de witte en bruine geitenkaas. Het dorpje is omgeven door steile bergwanden en je maakt er mooie wandelingen in de directe omgeving. Maak zeker de wandeling van ca. 30 minuten naar het uitkijkpunt Hjødna voor een mooi uitzicht op het dorpje en het fjord.
Dag 4 - Wandelen in de Aurlandsdalen vallei: Je huisje ligt in de Aurlandsdalen vallei, op een hoogte van 820 meter boven de zeespiegel, en is omgeven door een berglandschap waar diverse mooie wandelroutes zijn uitgezet. De vallei staat bekend om de diversiteit met steile bergen, rivieren, meertjes, watervallen en bloemenvelden. Maak een prachtige dagwandeling door de vallei van ca. 25 km richting het Aurlandsfjord en neem de wandelbus terug naar Østerbø. 

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben u helemaal óm en wilt u meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om uw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. U kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben u toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met u op.

Maatwerk offerte 03 8080 258
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Hebt u vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen u graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Vertrek: dagelijks van 15 mei t/m 15 september.

Tip

Prijzen voor overige aantal personen zijn op aanvraag. Vraag onze reisexperts naar de mogelijkheden.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen:
• ferryovertochten Hirtshals-Bergen met Fjord Line en Oslo-Kiel met Color Line inclusief een binnen- of buitenhut en 1 auto (max. 1.95 m hoog en 5 m lang) op basis van logies
• 14 nachten in een huisje op basis van logies
• uitgebreide reisinformatie
• reserveringskosten € 37,50 per boeking
• SGR (garantiefonds reizen) bijdrage € 5 per persoon
• bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
• bijdrage Future For Nature

Niet inbegrepen:
• lokale veerdiensten
• eindschoonmaak van het huisje of appartement (bij 2 pers. NOK 1390, bij 3 pers. NOK 1740 en bij 4 pers. 1840 of zelf doen)
• eindschoonmaak bij Strynsvatn Camping verplicht (bij 2 pers. NOK 350 en bij 3-4 pers. NOK 450) 
• bedlinnen en handdoeken (in totaal NOK 465 p.p. opgeven bij boeking of zelf meenemen); bij Strynsvatn Camping verplicht NOK 130 p.p.
• eventuele toeslagen ferryovertochten afhankelijk van vertrekdatum en beschikbaarheid
• reis- en annuleringsverzekering

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

03 8080 258

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.