Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 13 Dagen

Op en top Noorwegen

Terug Bekijk samenvatting

Deze Noorwegen rondreis staat in het teken van de indrukwekkende natuur die het zuidelijke deel van Noorwegen te bieden heeft: de hoogvlakte Hardangervidda, het fjordengebied en het hooggebergte van nationaal park Jotunheimen. De reis is zo opgebouwd dat je meerdere nachten op één plek verblijft in een comfortabel huisje of appartement. Daarmee is het ook een zeer kindvriendelijke reis. Je hebt genoeg tijd om de omgeving te ontdekken. De overtochten tussen Kiel en Oslo zijn op de heen- en terugreis inbegrepen.

Dag 1

Accommodatie: binnen- of buitenhut aan boord van de ferry van Color Line (LG)

Ferryovertocht van Kiel naar Oslo

Je Noorwegen vakantie begint met een overtocht van Kiel, in het noorden van Duitsland, naar Oslo met de cruiseferry van Color Line. De boot vertrekt om 14.00 uur en je overnacht aan boord.

Dag 2 (ca. 210 km)

Accommodatie: huisje Vierli Hyttegrend (LG)

Aankomst in Oslo en rit naar Rauland

Rond 10.00 uur komt de ferry aan in Oslo. Na aankomst ga je op weg naar Rauland, aan de zuidkant van het nationaal park Hardangervidda. Je slaapt drie nachten in een huisje in de omgeving van Rauland. 

Dag 3

Accommodatie: huisje Vierli Hyttegrend (LG)

Omgeving Rauland

Rauland wordt omgeven door een prachtige natuur en geniet je van het mooie vergezicht vanaf je huisje. Je kijkt uit op het nationaal park Hardangervidda, een van de grootste bergplateaus van Europa. In de directe omgeving van je huisje vind je een speeltuin en een kleine kinderboerderij. In een van de vele bergmeertjes maak je een boottochtje of je maakt een wandeling op een van de vele gemarkeerde wandelpaden. In de zomermaanden worden er op het uitgestrekte bergmeer Møsvatn boottochten georganiseerd naar de rand van de Hardangervidda. 

Dag 4

Accommodatie: huisje Vierli Hyttegrend (LG)

kabelbaan Krossobanen, wandelen op de Hardangervidda en de Gaustatoppen

Ten noordoosten van Rauland ligt de plaats Rjukan in het smalle Vestfjorddalen en is omgeven door steile bergen. In de voormalige waterkrachtcentrale Vemork vind je een interessant museum met onder andere een tentoonstelling over de rol van de centrale in de Tweede Wereldoorlog. Net buiten Rjukan vind je de kabelbaan Krossobanen waarmee je een rit maakt naar de top van de berg Gvepseborg (890 meter). Je vindt hier een tof klimpark en het startpunt voor wandelingen op de Hardangervidda. Op deze hoogvlakte geniet je van mooie vergezichten. Ook dichtbij Rjukan vind je de hoogste berg van de regio Telemark, de Gaustatoppen. Het is een van de mooiste bergen van Noorwegen met een hoogte van 1.883 meter. Maak een wandeling naar de top en bij helder weer kan je ontzettend ver weg kijken. Het is ook mogelijk om met een kleine lift in de berg de top te bereiken.

Dag 5 (ca. 270 km)

Accommodatie: appartement Myrkdalen Fjellandsby (LG)

Rit naar Myrkdalen

De rit van vandaag gaat naar Myrkdalen. Via de Haukelifjell rijd je naar Røldal waar je zeker even moet stoppen bij het staafkerkje. Vervolgens rijd je door een smalle vallei en de dubbele waterval Låtefossen naar het Hardangerfjord. Langs het fjord passeer je veel fruitboomgaarden waar vaak vers fruit langs de weg verkocht wordt. Via de lange hangbrug over het Hardangerfjord rijd je verder naar Myrkdalen waar je de komende vier nachten in een appartement van Myrkdalen Fjellandsby verblijft.

Dag 6

Accommodatie: appartement Myrkdalen Fjellandsby (LG)

'Noorwegen in een notendop'

Myrkdalen ligt zeer centraal in het fjordengebied en ideaal om diverse leuke uitstapjes te maken. Zo is het een aanrader om de excursie ‘Noorwegen in een notendop’ te maken. Je rijdt naar Voss waar je op de trein stapt naar het bergstation Myrdal voor de overstap op de Flåmsbanen naar Flåm. De Flåmsbanen is één van de steilste spoorlijnen van Europa. Over een route van 20 km wordt een hoogteverschil van 864 meter overbrugd. Het plaatsje Flåm ligt aan het Aurlandsfjord waar je vervolgens aan boord gaat van een boot die door het Aurlandsfjord en Nærøyfjord vaart naar Gudvangen. Je wordt vanuit Gudvangen per bus terug gebracht naar Voss. 

Dag 7

Accommodatie: appartement Myrkdalen Fjellandsby (LG)

Activiteiten in de omgeving van Myrkdalen ondernemen

Het bergdorpje Myrkdalen wordt omgeven door groene bergen. In de zomermaanden is de skilift geopend en maak je mooie wandelingen in de bergen en eet je in het café een echte Noorse wafel als beloning. Houd je van paarden? Maak dan zeker een begeleide paardrijtocht door de vallei. Het is ook mogelijk om met de hele familie te gaan raften of te gaan klauteren in een klimpark. In de omgeving van Voss doen veel mensen aan skydiven. In Voss vind je dan ook een windtunnel waar je kunt ervaren hoe het skydiven voelt en kunt oefenen.

Dag 8

Accommodatie: appartement Myrkdalen Fjellandsby (LG)

Dagtocht naar het Sognefjord en omgeving

Op korte rijafstand van Myrkdalen ligt het Sognefjord. Via een mooie route over de bergpas Vikafjell bereik je het plaatsje Vik aan het Sognefjord. Bezoek in Vik de staafkerk en het stenen kerkje. Het Sognefjord is het langste fjord van Noorwegen met een lengte van 206 kilometer landinwaarts. Vanaf Balestrand vertakt het fjord in allerlei richtingen en deze zijarmen staan bekend om hun grote schoonheid. Een boottocht door het prachtige Fjærlandfjord maak je vanaf Balestrand. Andere zijarmen zijn het Lustrafjord in het noorden en het Nærøyfjord in het zuiden. Langs de noordkant van het fjord maak je een mooie tocht langs dorpjes en fruitboomgaarden.

Dag 9 (ca. 210 km)

Accommodatie: appartement Gjestegaarden (LG)

Rit naar Beitostølen

Vandaag ga je op weg naar het bergdorp Beitostølen voor de laatste overnachtingen van deze Noorwegen rondreis. Vanaf juni kan je vanaf Aurland de hooglandroute Aurlandsvegen rijden, een prachtige route waar in het begin van de zomer nog sneeuw langs de weg kan liggen. Een alternatieve route is de 24 kilometerlange Lærdaltunnel. Verder langs de E6 passeer je diverse staafkerken, vooral de kerk in Borgund wordt veel bezocht en is een plaatje. Je slaapt drie nachten in een appartement van Gjestegaarden in het centrum van Beitostølen.

Dag 10

Accommodatie: appartement Gjestegaarden (LG)

Wandelen in nationaal park Jotunheimen

Beitostølen wordt ook wel de poort naar het Jotunheimen gebergte genoemd en in de zomer worden er diverse activiteiten georganiseerd. Ca. elf km ten noorden van het dorp ligt het startpunt voor een wandeling naar de top van berg Bitihorn. Op de top heb je een panoramisch uitzicht op het Jotunheimen gebergte. Wandelingen in het nationaal park Jotunheimen starten vaak vanuit Gjendesheim. Een aanrader is een dagwandeling over de bergrug Besseggen die je combineert met een boottocht terug naar Gjendesheim over het Gjende meer of andersom. Een uitdagende wandeling waarbij je geen hoogtevrees moet hebben.

Dag 11

Accommodatie: appartement Gjestegaarden (LG)

Wandelen in nationaal park Jotunheimen of omgeving Beitostølen

Bij het VVV-kantoor in het centrum van Beitostølen, naast het Bergo Hotel, zijn wandelkaarten verkrijgbaar voor meer wandelingen in het nationaal park Jotunheimen en de directe omgeving van Beitostølen. Een mooie tocht met de auto maak je over de hoogvlakte Valdresfly of in de zomermaanden de Slettefjellsvegen, met onderweg diverse uitkijkpunten. Vanaf de weg over de Valdresflye starten ook diverse wandelingen.

Dag 12 (ca. 220 km)

Accommodatie: binnen- of buitenhut aan boord van de ferry van Color Line (LG)

Ferryovertocht van Oslo naar Kiel

In de ochtend ga je al vroeg op pad naar de haven in Oslo voor de ferryovertocht naar Kiel. De boot vertrekt om 14.00 uur en je overnacht aan boord van de ferry. 

Dag 13

Aankomst Kiel, terugreis naar huis

De boot komt om ca. 10.00 uur aan in Kiel waarna je de weg door Duitsland vervolgt naar huis.


N.B. In het voor- en naseizoen, grofweg buiten de maanden juni, juli en augustus, kan het weer van invloed zijn op de bereikbaarheid van bepaalde attracties en op de reisduur van bepaalde trajecten. In dat geval kan het voorkomen dat reizigers bovengenoemd dagprogramma enigszins moeten aanpassen. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.