Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 8 Dagen

Tromsø & Lofoten

Terug Bekijk samenvatting

De noorderlichtstad Tromsø combineer je met de uitzonderlijke natuur van de eilandengroep Lofoten. Na een verblijf in Tromsø vaar je met de Hurtigruten langs de Lofoten en Vesterålen naar Svolvær. Per huurauto ga je de Lofoten verkennen. Dit is een unieke reis waarbij je het magische landschap en lichtspel van het hoge Noorden ontdekt.

Dag 1

Accommodatie: Thon Hotel Tromsø (LO) of vergelijkbaar

Vlucht naar Tromsø

Vanaf Schiphol vlieg je via Oslo naar Tromsø. De gehele reis inclusief tussenstop in Oslo neemt minimaal 5 uur in beslag. Vanaf de luchthaven van Tromsø ga je op eigen gelegenheid naar je hotel in Tromsø. Je verblijft twee nachten in het centrum van Tromsø. 

Dag 2

Accommodatie: Thon Hotel Tromsø (LO) of vergelijkbaar

Vrije dag in Tromsø

Vandaag heb je de hele dag om Tromsø te verkennen. Je bent in het noorden van Noorwegen, een multicultureel gebied waar naast Noren, ook Sami, Noorse Finnen en Russen wonen. Tromsø is de grootste stad boven de poolcirkel met ruim 60.000 inwoners. Het is gebouwd op een eiland en is zeer levendig door onder andere de universiteit die hier is gevestigd. Het aanbod van cafés en restaurants is uitgebreid en er zijn veel musea. De moderne IJszeekathedraal ligt aan de overkant van het fjord, dat met een lange brug verbonden is met de stad. Vandaag heb je ook de mogelijkheid om een huskysafari of andere winterse activiteit bij te boeken. Tijdens de safari met de enthousiaste husky's geniet je van de afwisselende omgeving van bossen, uitgestrekte landschappen en zicht op het fjord en Tromsø. 

Dag 3

Accommodatie: Hurtigruten - binnenhut (LO)

Met de Hurtigruten naar de Lofoten

Vandaag heb je nog de hele dag de tijd in Tromsø om de stad te verkennen. Rond middernacht ga je aan boord van je Hurtigruten schip. Je slaapt aan boord.

Dag 4

Accommodatie: Svinøya Rorbuer, rorbu (LO)

Aankomst in Svolvær

Het is aan te raden om vandaag vroeg op te staan want er is veel te zien. Rond 8.00 uur meert het schip aan in Harstad waarna het koers zet naar de eilanden van de Vesterålen. In Stokmarknes is het mogelijk om het Hurtigruten museum te bezoeken. Voordat het schip Svolvær heeft bereikt vaart het door de zee-engte Raftsundet en als je geluk hebt ook nog het Trollfjord in. Je slaapt de komende drie nachten in een zogehete rorbu, vissershuisje, in Svolvær.

Dag 5

Accommodatie: huisje Svinøya Rorbuer (LO)

Huuarauto ophalen en noorderlichtlezing Polarlightcenter

In de ochtend haal je de huurauto op en ga je de komende twee dagen de Lofoten eilanden ontdekken. Je vindt er talloze pittoreske vissersdorpen, witte zandstranden, fjorden en een helderblauwe zee. Bijzonder is de Lofotenveggen (Lofotenmuur), een 160 kilometer lang gebergte met torenhoge pieken en met een reeks vissersdorpjes tegen de kust aan. Rijd met de auto richting het zuiden en sta versteld van de indrukwekkende natuur. In de maanden van februari tot april hangt de kabeljauw hier aan drooghekken. 

Vandaag of morgen ga je een noorderlichtlezing bijwonen in het Polarlightcenter van de Nederlandse Rob en Threes in Laukvik. Tijdens de lezing vertellen Rob en Threes enthousiast over het noorderlicht en misschien zie je die avond het bijzondere licht ook dansen aan de hemel. Wanneer je je aanmeld voor het sms-alert ontvang je tijdens je verblijf op de Lofoten een sms wanneer er die avond noorderlicht verwacht wordt. 

Dag 6

Accommodatie: huisje Svinøya Rorbuer (LO)

Vrije dag op de Lofoten

Op de Lofoten zijn verschillende kunstwerken in de natuur te vinden die onderdeel uitmaken van het project Skulpturlandskap Nordland. Net buiten het kustplaatsje Eggum staat het bijzondere kunstwerk van Markus Raetz, 'het hoofd'. In Bøstad ligt het Lofotr Vikingmuseum dat zeker een bezoek waard is. Je waant je hier terug in de tijd van de Vikingen. Het is ook mogelijk om een winterse activiteit te ondernemen zoals een sneeuwschoenwandeling of een tocht op de langlaufenlatten. Wil je de Lofoten vanaf het water verkennen? Ga dan mee met de Lofoten Nature Safari, een boottocht waarbij je op zoek gaat naar onder andere zeearenden en een stuk door het Trollfjord vaart.

Dag 7 (ca. 170 km)

Accommodatie: Thon Hotel Harstad (LO) of vergelijkbaar

Rit naar Harstad

Voordat je de Lofast route gaat rijden naar Harstad heb je nog ruim de tijd om één van de vele kunstgaleries te bezoeken die te vinden zijn in Svolvær, Kabelvåg en Henningsvær. Het bijzondere licht op de Lofoten is een inspiratiebron geweest voor veel kunstenaars. Je verblijft één nacht in het centrum van Harstad.

Dag 8 (ca. 45 km)

Terugvlucht naar Amsterdam

Na het ontbijt neem je afscheid van de Lofoten en Noorwegen en rijd je met de huurauto naar de luchthaven. Je levert de huurauto in en vliegt terug naar Nederland.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.