Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 8 Dagen

Tromsø & Lofoten

Terug Bekijk samenvatting

Deze reis bied je de mogelijkheid om noorderlichtstad Tromsø te combineren met de uitzonderlijk mooie eilandengroep de Lofoten. Met de Hurtigruten vaar je vanuit Tromsø langs de fjordenkust en de eilanden van de Vesterålen. Per huurauto ga je vervolgens de Lofoten ontdekken. Dit is een unieke reis waarbij je het magische landschap en lichtspel van het Hoge Noorden ontdekt.

Dag 1

Accommodatie: Thon Hotel Polar (LO) of vergelijkbaar

Vlucht naar Tromsø

Vanaf Schiphol vlieg je via Oslo naar Tromsø. De gehele reis inclusief tussenstop in Oslo neemt minimaal 5 uur in beslag. Vanaf de luchthaven van Tromsø ga je op eigen gelegenheid naar je hotel in Tromsø. Je verblijft twee nachten in het centrum van Tromsø. 

Dag 2

Accommodatie: Thon Hotel Polar (LO) of vergelijkbaar

Vrij te besteden dag in Tromsø

Vandaag heb je de dag vrij te besteden in Tromsø. Je bent nu in het noorden van Noorwegen, een multicultureel gebied waar naast Noren, ook Sami, Noorse Finnen en Russen wonen. Tromsø is de grootste stad boven de poolcirkel met ruim 60.000 inwoners. Het is gebouwd op een eiland en is zeer levendig, met name doordat er een universiteit is gevestigd. Het aanbod van cafés en restaurants is uitgebreid en er zijn veel musea. Het Polaria, centrum voor het Arctisch gebied, is verbonden aan de universiteit. In het schitterende gebouw wordt een mooie film over Spitsbergen getoond. De moderne IJszeekathedraal ligt aan de overkant van het fjord, dat met een lange brug verbonden is met de stad. Vandaag heb je ook de mogelijkheid om een huskysafari of andere winterse activiteit bij te boeken. Tijdens de safari met de enthousiaste husky's geniet je van de afwisselende omgeving van bossen, uitgestrekte landschappen en zicht op het fjord en Tromsø. 

Dag 3

Accommodatie: binnenhut aan boord schip Hurtigruten (LO)

Vrije dag, 's avonds aan boord Hurtigruten

De gehele dag heb je ter vrije besteding voordat je tegen middernacht aan boord gaat van het Hurtigruten schip. Bezoek nog een van de vele bezienswaardigheden van Tromsø waar je op dag 2 nog niet aan bent toegekomen of boek nog een leuke excursie. 's Avonds om 23.45 uur begint de inscheping van het Hurtigruten schip en vertrekt om 01.30 uur uit de haven van Tromsø. Na de inscheping heb je direct toegang tot je hut.

Dag 4

Accommodatie: huisje Svinøya Rorbuer (LO) of vergelijkbaar

Bootreis met Hurtigruten naar Svolvær

Het is aan te raden om vandaag vroeg op te staan zodat je optimaal geniet van de prachtige kustlijn waar je vandaag langs vaart. Om 8.00 uur komt het schip aan in Harstad op de Lofoten en na een stop van een half uur wordt de reis voortgezet langs de eilanden van de Vesterålen en Lofoten. Je reist door het Risøyrenna kanaal, dat speciaal voor Hurtigruten werd aangelegd om de 'binnenvaart' door de eilandengroepen mogelijk te maken. In Stokmarknes, de vestigingsplaats van Hurtigruten, is het Hurtigruten museum gratis te bezoeken. Voordat je om 18.30 uur aankomt in Svolvær vaart het schip nog door het smalle Raftsund, de waterweg tussen Vesterålen en Lofoten. Als de omstandigheden het toelaten vaart het schip ook nog het fascinerende Trollfjord in. Je verblijft de komende drie nachten in een zogehete rorbu, vissershuisje, in Svolvær.

Dag 5

Accommodatie: huisje Svinøya Rorbuer (LO) of vergelijkbaar

Huurauto ophalen, vrije dag, noorderlichtlezing Polarlightcenter

's Ochtends haal je de huurauto op in het centrum van Svolvær. De komende twee dagen heb je de tijd om op eigen gelegenheid de eilandengroep Lofoten te ontdekken. Je vindt er talloze pittoreske vissersdorpen, witte zandstranden, fjorden en helderblauwe zee. Bijzonder is de Lofotenveggen (Lofotenmuur), een 160 kilometer lang gebergte met torenhoge pieken en met een reeks vissersdorpjes tegen de kust aan. De bergen lijken zo dicht tegen elkaar te staan, dat het op het eerste gezicht lijkt alsof er geen weg doorheen is maar in feite zijn er vele zee-engtes, zeestraten en fjorden te vinden tussen de eilanden. Je kan met de auto richting het zuiden rijden, waarbij van februari tot april de kabeljauw aan drooghekken hangen. 

Vandaag of morgen ga je een noorderlichtlezing bijwonen in het Polarlightcenter van de Nederlandse Rob en Threes in Laukvik. Tijdens de lezing vertellen Rob en Threes enthousiast over het noorderlicht en misschien zie je die avond het bijzondere licht ook dansen aan de hemel. Wanneer je je aanmeld voor het sms-alert ontvang je tijdens je verblijf op de Lofoten een sms wanneer het tijd is om naar buiten te gaan om het noorderlicht te aanschouwen. 

Dag 6

Accommodatie: huisje Svinøya Rorbuer (LO) of vergelijkbaar

Vrij te besteden dag Lofoten

Vandaag heb je de dag vrij te besteden. Op de Lofoten zijn verschillende kunstwerken buiten in de natuur te vinden die onderdeel uitmaken van het project Skulpturlandskap Nordland. In Bøstad staat het Lofotr Vikingmuseum dat zeker een bezoek waard is. Je waant je hier terug in de tijd van de Vikingen. Het is ook mogelijk om een winterse activiteit te ondernemen zoals een sneeuwschoenwandeling of een tocht op de langlaufenlatten. Daarnaast boek je bij je accommodatie de Lofoten Nature Safari. Dit is een boottocht waarbij je informatie krijgt over het zeeleven en een stuk door het Trollfjord vaart.

Dag 7 (ca. 170 km)

Accommodatie: Thon Hotel Harstad (LO) of vergelijkbaar

Rit naar Harstad

Voordat je de Lofast route gaat rijden naar Harstad heb je nog ruim de tijd om één van de vele kunstgaleries te bezoeken die te vinden zijn in Svolvær, Kabelvåg en Henningsvær. Het bijzondere Lofotenlicht is een inspiratiebron geweest voor vele kunstenaars. Je verblijft één nacht in het centrum van Harstad.

Dag 8 (ca. 45 km)

Terugvlucht naar Amsterdam

Na het ontbijt ga je op weg naar de luchthaven van Evenes waar je de huurauto weer inlevert en terugvliegt via Oslo naar Amsterdam.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe