Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 7 Dagen

Husky & Noorderlicht

Terug Bekijk samenvatting

Deze reis combineert de stad Tromsø met een verblijf op het magische eiland Senja, een droombestemming in Noord-Noorwegen. Na een overnachting verruil je de stad Tromsø voor de majestueuze fjorden van het eiland Senja. Zowel Tromsø als Senja bevinden zich in de noorderlichtzone en zijn uitstekende locaties om het bijzondere Aurora Borealis te zien. De bootreis met de Hurtigruten van Finnsnes naar Tromsø is inbegrepen, net als vier excursies op Senja. 

Dag 1

Accommodatie: Radisson Blu Hotel Tromsø (LO) of vergelijkbaar

Vlucht naar Tromsø

Vanaf Schiphol vlieg je via Oslo naar Tromsø. De gehele reis inclusief tussenstop in Oslo neemt minimaal 5 uur in beslag. Vanaf de luchthaven van Tromsø neem je de Flybus naar het centrum van Tromsø waar je de eerste nacht verblijft.

Dag 2

Accommodatie: Mefjord Brygge (VP)

Boottocht en transfer naar Senja

Je hebt de ochtend en een gedeelte van de middag nog de tijd om Tromsø verder te verkennen. In de middag neem je vanaf de haven van Tromsø de fast ferry naar Finnsnes. De boottocht gaat langs de prachtige kustlijn met besneeuwde bergtoppen. Na aankomst in Finnsnes word je door een busje opgehaald en na een rit van maximaal een uur arriveer je bij Mefjord Brygge, mooi gelegen aan het Mefjord. Mefjord Brygge heeft gezellige huisjes en hotelkamers, een sfeervol restaurant en een ideale ligging richting het noorden voor het spotten van het noorderlicht. Na het diner heb je tijd om te ontspannen of de omgeving te verkennen. 

Dag 3

Accommodatie: Mefjord Brygge (VP)

Huskysafari en noorderlicht excursie

Na het ontbijt ontmoet je de gids en krijg je uitleg over de activiteiten die je de komende twee dagen gaat ondernemen. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan het programma wat afwijken of vinden activiteiten op een andere dag plaats. Overdag ga je een spectaculair huskysafari maken. Met een kleine groep van maximaal 8 personen ga je ca. 2 uur op pad met de enthousiaste husky's. Onderweg is het genieten van het prachtige en gevarieerde landschap van Senja, uitgestrekte vlaktes en diepe valleien. In de avonduren krijg je een lezing over het noorderlicht en het wildlife op en rondom Senja. Met de gids ga je op zoek naar de beste plekjes om het noorderlicht te aanschouwen. Senja is daar een perfecte plek voor aangezien er weinig lichtvervuiling is. Een magische ervaring. 

Dag 4

Accommodatie: Mefjord Brygge (VP)

Fjordsafari en noorderlicht sneeuwschoenwandeling

Vandaag ga je een andere excursie maken dan de dag ervoor. Samen met de gids ga je een fjord safari maken en de prachtige kustlijn met grillige bergtoppen en diepe fjorden bewonderen vanaf het water. Onderweg spot je zeearenden en zeehonden. In de middag heb je tijd om wat te ontspannen voordat je na het diner weer op pad gaat. Na het diner ga je een wandeling maken op sneeuwschoenen. Je wandelt naar een mooie plek waar je bij helder weer goed zicht hebt op het noorderlicht.

Dag 5

Accommodatie: Radisson Blu Hotel Tromsø (LO) of vergelijkbaar

Naar Tromsø met Hurtigruten

Na het ontbijt is er een einde gekomen aan je avontuur op het magische eiland Senja. Je wordt naar de haven van Finnsnes gebracht waar je aan boord gaat van een van de Hurtigruten schepen. Het schip vertrekt om 11.45 uur en meert rond 14.30 uur aan in Tromsø. Aan boord geniet je van het winterse landschap om je heen en van een uitgebreide lunch die inbegrepen is. Bij helder weer en bij hoge activiteit van het noorderlicht is het aan te raden om vandaag nog deel te nemen aan een noorderlichtexcursie vanuit Tromsø.

Dag 6

Accommodatie: Radisson Blu Hotel Tromsø (LO) of vergelijkbaar

Vrije dag in Tromsø

Vandaag heb je de tijd om de stad te verkennen. Het aanbod van cafés en restaurants is uitgebreid en er zijn veel musea. Het Polaria, centrum voor het Arctisch gebied, is verbonden aan de universiteit. In het schitterende gebouw kun je een mooie film over Spitsbergen bekijken en over de cultuur en natuur van het noorden leren. Ook het Poolmuseum is een absolute aanrader. Het bevat een schat aan informatie, die op soms aandoenlijk knullige wijze is tentoongesteld. De moderne IJszeekathedraal ligt aan de overkant van het fjord, dat met een lange brug verbonden is met de stad. Op ca. 10 minuten lopen van de kathedraal kun je de kabelbaan nemen naar Storsteinen. Daar geniet je van het uitzicht op Tromsø en de besneeuwde omgeving.

Dag 7

Terugvlucht naar Amsterdam

Na het ontbijt ga je op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Tromsø voor je terugvlucht naar Amsterdam via Oslo.


N.B. De volgorde van het programma op Senja kan veranderen.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer