Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 5 Dagen

Alta Borealis

Terug Bekijk samenvatting

Winterreis naar het hoge noorden van Noorwegen. Een aantal dagen verblijf je in Alta, hét Noorderlicht stadje van Noorwegen, en onderneem je activiteiten. In de avond ga je op pad met een minibus om het noorderlicht te spotten en met een kleine boot ga je op zoek naar walvissen in het Altafjord. Er is voldoende ruimte om extra activiteiten als een husky- of sneeuwscootertocht bij te boeken. Een overnachting in het bijzondere Igloo Hotelis is ook inbegrepen. 

Dag 1

Accommodatie: Thon Hotel Alta (LO) of vergelijkbaar

Vlucht Amsterdam naar Alta

Vanaf Schiphol vlieg je via Oslo naar Alta. Vanaf de luchthaven van Alta word je per transfer naar je hotel in het centrum van Alta gebracht. De komende twee nachten slaap je in het centrum van Alta.

Dag 2

Accommodatie: Thon Hotel Alta (LO) of vergelijkbaar

Walvisexcursie (dec-jan) of bootexcursie in het Altafjord (ca. 4-6 uur)

In de maanden december en januari staat er een walvisexcursie op het programma. De laatste jaren zijn de walvissen steeds noordelijker gespot en brengen ze de winters nu door in de wateren van Finnmark. In het Altafjord worden nu vooral potvissen en orka’s gespot. Vanaf februari maak je een fjordexcursie door het Altafjord. Met een kleine groep maak je een tocht van ca. 4 tot 6 uur.

Dag 3

Accommodatie: ijskamer Igloo Hotel (LO)

Noorderlichtexcursie en slapen in het Igloo Hotel

De ochtend en middag heb je vrij te besteden in Alta. In de middag word je per transfer naar het Igloo Hotel Sorrisniva gebracht, mooi gelegen aan de Alta rivier op ca. 20 km buiten Alta. Het hotel heeft diverse ijskamers, een ijskapel, een ijsbar en vele mooie ijssculpturen.

In de avond ga je een noorderlichtexcursie maken met gids. Afhankelijk van de weersomstandigheden volg je de kustlijn of trek je het Finnmark plateau op. De gids vertelt onderweg over de cultuur en geschiedenis van Alta, het noorderlicht en helpt je met het fotograferen van het bijzonder Aurora Borealis. De nacht breng je door in het Igloo Hotel in een ijskamer. In een warme slaapzak en op een matras met rendiervellen breng je de nacht door bij een temperatuur van -5°C.

Dag 4

Accommodatie: Thon Hotel Alta (LO) of vergelijkbaar

Vrije dag

In de ochtend is de sauna al warm en is het hier heerlijk wakker worden. Na het ontbijt heb je de ochtend nog vrij te besteden rondom het Igloo Hotel. Maak een wandeling langs de rivier en je hebt grote kans dat je elanden spot. Per transfer word je in de middag teruggebracht naar het centrum van Alta waar je de laatste nacht slaapt. Bezoek de Noorderlicht kathedraal met een bijzondere architectuur en een tentoonstelling over het noorderlicht. In het centrum zijn diverse goede restaurants te vinden om deze mooie winterreis af te sluiten.

Dag 5

Terugvlucht naar Amsterdam

In de ochtend wordt je naar de luchthaven gebracht en vlieg je via Oslo en/of Kopenhagen terug naar Amsterdam.


N.B. De volgorde van het programma kan wijzigen door o.a. weersomstandigheden.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.