Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 5 Dagen

Alta Borealis

Terug Bekijk samenvatting

Winterreis naar het hoge noorden van Noorwegen. Een aantal dagen verblijf je in Alta, hét Noorderlicht stadje van Noorwegen, en onderneem je activiteiten. In de avond ga je op pad met een minibus om het noorderlicht te spotten en met een kleine boot ga je op zoek naar walvissen in het Altafjord. Er is voldoende ruimte om extra activiteiten als een husky- of sneeuwscootertocht bij te boeken. 

Dag 1

Accommodatie: Thon Hotel Alta (LO) of vergelijkbaar

Vlucht Amsterdam naar Alta

Vanaf Schiphol vlieg je via Oslo naar Alta. Vanaf de luchthaven van Alta word je per transfer naar je hotel in het centrum van Alta gebracht. De komende twee nachten slaap je in het centrum van Alta.

Dag 2

Accommodatie: Thon Hotel Alta (LO) of vergelijkbaar

Walvisexcursie (dec-jan) of bootexcursie in het Altafjord (ca. 4-6 uur)

In de maanden december en januari staat er een walvisexcursie op het programma. De laatste jaren zijn de walvissen steeds noordelijker gespot en brengen ze de winters nu door in de wateren van Finnmark. In het Altafjord worden nu vooral potvissen en orka’s gespot. Vanaf februari maak je een fjordexcursie door het Altafjord. Met een kleine groep maak je een tocht van ca. 4 tot 6 uur.

Dag 3

Accommodatie: Thon Hotel Alta (LO) of vergelijkbaar

Noorderlichtexcursie

De ochtend en middag heb je vrij te besteden in Alta. In de avond ga je een noorderlichtexcursie maken met gids. Afhankelijk van de weersomstandigheden volg je de kustlijn of trek je het Finnmark plateau op. De gids vertelt onderweg over de cultuur en geschiedenis van Alta, het noorderlicht en helpt je met het fotograferen van het bijzonder Aurora Borealis. 

Dag 4

Accommodatie: Thon Hotel Alta (LO) of vergelijkbaar

Vrije dag

Vandaag is er ruimte om nog een toffe winteractiviteit te ondernemen indien gewenst. Houd je van skiën? Pak dan een afdaling ten noorden van Alta met uitzicht op het Altafjord. Breng ook zeker een bezoek aan de Noorderlicht kathedraal met een bijzondere architectuur en een tentoonstelling over het noorderlicht. 

Net buiten Alta ligt het Igloo Hotel, dé tip voor een bijzondere afsluiting van deze reis. In een warme slaapzak en op een matras met rendiervellen breng je de nacht door bij een temperatuur van -5°C. Vraag onze reisexperts naar de mogelijkheden.

Dag 5

Terugvlucht naar Amsterdam

In de ochtend wordt je naar de luchthaven gebracht en vlieg je via Oslo en/of Kopenhagen terug naar Amsterdam.


N.B. De volgorde van het programma kan wijzigen door o.a. weersomstandigheden.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.