Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 5 Dagen

Avontuurlijk Tromsø

Terug Bekijk samenvatting

Je overnacht drie nachten in een comfortabel hotel in Tromsø en gaat er overdag op uit. In de avond ga je met een gids op pad vanuit Tromsø, op zoek naar het noorderlicht. Halverwege de reis bezoek je het wilderniskamp Tamok, dat in onbewoond gebied ligt. Daar breng je de nacht door in een blokhut met een dakraam voor het eventuele noorderlicht. Een onvergetelijke belevenis! In de avonduren maak je een sneeuwscootertocht, misschien wel inclusief Aurora Borealis. Ook is er een huskysafari voor je geboekt.

Dag 1

Accommodatie: Clarion Collection Hotel Aurora (LO) of vergelijkbaar

Vlucht naar Tromsø

Vanaf Schiphol vlieg je via Oslo naar Tromsø. Vanaf de luchthaven van Tromsø ga je op eigen gelegenheid naar het hotel in Tromsø. Je overnacht in het centrum van Tromsø.

Dag 2

Accommodatie: Clarion Collection Hotel Aurora (LO) of vergelijkbaar

Noorderlichtexcursie

Vandaag heb je de tijd om de stad te verkennen. Er zijn diverse musea die je kunt bezoeken, waarvan het Poolmuseum een aanrader is. Dit museum biedt een schat aan informatie over de gedurfde poolexpedities van o.a. Roald Amundsen, de manier waarop pelsjagers overwinterden en de jacht. Het Polaria museum en bibliotheek zijn overigens ook de moeite waard om te bezoeken. Aan de overkant van het fjord ligt de IJszeekathedraal, dat met een lange brug verbonden is aan de stad. Op ca. 10 minuten loopafstand van de kathedraal neem je de kabelbaan naar de top van de berg Storsteinen, waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Voor een hapje en een drankje kun je terecht in een van de vele cafés en restaurants in Tromsø.

In de avond ga je een noorderlichtexcursie maken. In een comfortabele minibus voor maximaal 15 personen ga je op zoek naar het magische licht in de omgeving van Tromsø. De gids vertelt verhalen over het bijzondere noorderlicht en helpt bij het fotograferen.

Dag 3

Accommodatie: Wilderniskamp Tamok (HP)

Naar wilderniskamp Tamok, sneeuwscootertocht in de avond

In de loop van de dag word je opgehaald en naar het wilderniskamp Tamok gebracht, ongeveer anderhalf uur buiten Tromsø gelegen. Je slaapt in het wilderniskamp in een wilderniskamer.

Na aankomst in het wilderniskamp krijg je warme kleding en een korte introductie waarna je op pad gaat met de sneeuwscooters (2 personen per scooter). Het rijden in het donker vergt extra concentratie maar de sneeuw maakt alles ook weer lichter. Het is een onvergetelijke ervaring om onder de sterrenhemel te rijden naar het hoogste punt, een bevroren meer. Als je geluk hebt zie je onderweg het noorderlicht dansen aan de hemel. Aan het einde van de tocht wordt er een lichte warme maaltijd geserveerd in de Lavvu.

Dag 4

Accommodatie: Clarion Collection Hotel Aurora (LO) of vergelijkbaar

Huskysafari, transfer naar Tromsø

Na het ontbijt word je verwelkomt door enthousiast blaffende husky's. Na een korte introductie, over hoe je de slede moet besturen, ga je op pad. Je gaat met twee personen op één slede, je neemt plaats in de slede en de ander gaat de slede besturen. Halverwege de tocht heb je de mogelijkheid om te wisselen. De 16 kilometer lange tocht leid je door de met sneeuwbedekte vallei van Tamok. Na de huskysafari heb je vrije tijd in en rondom het kamp voordat de lunch wordt geserveerd. In de middag ben je weer terug in Tromsø en heb je de rest van de dag vrij te besteden.

Dag 5

Terugvlucht naar Amsterdam

Je ontbijt in het hotel waarna je op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Tromsø gaat voor de vlucht via Oslo en/of Kopenhagen naar Amsterdam.

 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.