Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 8 Dagen

Tromsø, Senja & Sommarøy

Terug Bekijk samenvatting

Het noorden van Noorwegen heeft een uitzonderlijke natuur en deze winterreis per auto laat je de pareltjes Senja en Sommarøy ontdekken. Na Tromsø verkent te hebben ga je met de huurauto de natuur van de eilanden Senja en Sommarøy ontdekken. Geniet van panoramische uitzichten, hoge bergen, diepe fjorden, rustige baaien en als je geluk hebt ook het noorderlicht.

Dag 1

Accommodatie: Clarion Collection Hotel Aurora (LO) of vergelijkbaar

Vlucht naar Tromsø

Vanaf Schiphol vlieg je via Oslo naar Tromsø. Vanaf de luchthaven van Tromsø ga je op eigen gelegenheid naar je hotel in Tromsø. Je verblijft twee nachten in het centrum van Tromsø. 

Dag 2

Accommodatie: Clarion Collection Hotel Aurora (LO) of vergelijkbaar

Vrije dag in Tromsø

Vandaag heb je de hele dag om Tromsø te verkennen. Je bent in het noorden van Noorwegen, een multicultureel gebied waar naast Noren, ook Sami, Noorse Finnen en Russen wonen. Tromsø is de grootste stad boven de poolcirkel met ruim 60.000 inwoners. Het is gebouwd op een eiland en is zeer levendig door onder andere de universiteit die hier is gevestigd. Het aanbod van cafés en restaurants is uitgebreid en er zijn veel musea. Vandaag heb je ook de mogelijkheid om een huskysafari of andere winterse activiteit bij te boeken. Tijdens de safari met de enthousiaste husky's geniet je van de afwisselende omgeving van bossen, uitgestrekte landschappen en zicht op het fjord en Tromsø. 

Dag 3 (ca. 225 km)

Accommodatie: huisje Mefjord Brygge (LG)

Op naar Senja

Na het ontbijt haal je de huurauto op bij het verhuurstation in de stad. Na de nodige formaliteiten ga je op weg naar een van de mooiste eilanden van Noorwegen, Senja. Je rijdt een mooie route via het schiereiland Malangen naar Finnsnes waar je de brug over rijdt naar Senja. Senja wordt ook wel Noorwegen in het klein genoemd, door de verscheidenheid aan landschappen. Je slaapt drie nachten in Mefjordvær, aan de westkant van Senja aan het fjord.

Dag 4-5

Accommodatie: huisje Mefjord Brygge (LG)

Vrije dagen op Senja

Het eiland Senja is nog niet zo bekend bij iedereen in vergelijking tot de indrukwekkende natuur van de Lofoten en Vesterålen, maar het is echt een pareltje. Het eiland heeft een veelzijdige natuur met diepe fjorden, parelwitte zandstranden, helderblauw water, hoge bergen en rustige baaien. Langs de westkant van het eiland loopt een nationaal toeristische autoroute met diverse mooie uitkijkpunten. Er is weinig lichtvervuiling waardoor het een perfecte omgeving is voor het spotten van het noorderlicht. Maak een sneeuwschoenwandeling of een autotocht langs de hoogtepunten van het eiland. Of maak je liever een huskysafari? Ook dat is mogelijk op Senja. 

Dag 6 (ca. 60 km)

Accommodatie: Sommarøy Arctic Hotel (LO)

Rit naar Sommarøy

Vandaag laat je Senja achter je en ga je op weg naar het idyllische eilandje Sommarøy waar je de twee laatste nachten van de reis verblijft. Vanaf Botnhamn op Senja neem je de ferry naar Brensholmen en is het niet ver meer rijden naar Sommarøy. Sommarøy is met een brug verbonden aan het vasteland.

Dag 7

Accommodatie: Sommarøy Arctic Hotel (LO)

Vrije dag op Sommarøy

Sommarøy is omringd door een helderblauwe zee, witte zandstranden en een mooi berglandschap. Vanaf het hotel wordt hier ontzettend vaak het noorderlicht gespot door de ligging aan zee en geringe lichtvervuiling. Je maakt hier wandelingen langs de kust over de hagelwitte stranden of ga mee met een boottocht langs de kust op zoek naar zeearenden. Of ga met een gids op pad om meer te leren over de geschiedenis van het eiland of het noorderlicht. Een prachtige plek om deze reis langs diverse natuurlijke hoogtepunten van het noorden van Noorwegen af te sluiten.  

Dag 8 (ca. 55 km)

Terugvlucht naar Amsterdam

Na het ontbijt neem je afscheid van Noorwegen en rijd je met de huurauto naar de luchthaven. Je levert de huurauto in en vliegt terug naar Nederland.


N.B. In het voor- en naseizoen, grofweg buiten de maanden juni, juli en augustus, kan het weer van invloed zijn op de bereikbaarheid van bepaalde attracties en op de reisduur van bepaalde trajecten. In dat geval kan het voorkomen dat reizigers bovengenoemd dagprogramma enigszins moeten aanpassen.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.