Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 7 Dagen

Winteravontuur Alta

Terug Bekijk samenvatting

Ervaar de Noorse winter in Alta, in het hoge noorden van Noorwegen. In de omgeving van Alta, met besneeuwde bergen, valleien en het uitgestrekte Finnmark plateau, slaap je op twee unieke plekken. De eerste drie nachten verblijf je bij Trasti og Trine en maak je een huskysafari. Verstopt in de bossen ligt deze unieke accommodatie met een huskyfarm en een uitstekend restaurant. De andere drie nachten slaap je op de berg bij Bjørnfjell Mountain Lodge waar je kan skiën of een andere activiteit gaat ondernemen. Genoeg ruimte om de reis verder uit te breiden met winterse activiteiten.

Dag 1

Accommodatie: Trasti og Trine (HP)

Vlucht Amsterdam naar Alta

Vanaf Schiphol vlieg je via Oslo en/of Kopenhagen naar Alta. Vanaf de luchthaven van Alta word je per transfer naar de bijzondere lodge van Johnny en Triste, Trasti og Trine, gebracht. De komende drie nachten slaap je in deze lodge met eigen huskyfarm en een geweldige keuken.

Dag 2

Accommodatie: Trasti og Trine (HP)

Huskysafari

Je Noorwegen reis begint met een huskysafari. Na een heerlijk ontbijt ga je naar de huskyfarm waar de husky’s al enthousiast op je staan te wachten. Je krijgt warme kleding en een instructie hoe je de slede moet gaan besturen. Je gaat per tweetal de husky’s voor je slede spannen. Tijdens de tocht bestuurt een van jullie de slede en halverwege ruil je van plek met degene die op de slede zat. Onderweg is het genieten van de rust, de honden en de prachtige natuur met bossen en bevroren meren. Bij terugkomst verzorg je de honden en praat je na rond het kampvuur met een warme drank en lekkernij. De eigenaresse heeft al veel lange races met de honden gemaakt en hier weet zij mooie verhalen over te vertellen. De rest van de dag heb je vrij te besteden. In de avond geniet je van een heerlijk 3-gangen diner in het restaurant van Trasti og Trine. 

Dag 3

Vrije dag

Vandaag heb je een vrije dag die je naar eigen inzicht kunt invullen. Kies je voor een ontspannen dag, met een boek bij het haardvuur? Of ga je liever nog een activiteit in het winterse landschap ondernemen. Maak een tocht op de sneeuwschoenen, langlaufski's of fatbike door de prachtige natuur rondom Alta. Misschien is het ook mogelijk om nog een keer met de husky's op stap te gaan. In de avond geniet je wederom van een heerlijke maaltijd in de lodge.

Dag 4

Accommodatie: Bjørnfjell Mountain Lodge (HP)

Transfer naar Brjørnfjell Mountain Lodge

In de ochtend is het tijd om afscheid te nemen van Trine, Johnny en de husky's. Per transfer ga op weg naar de Bjørnsfjell Mountain Lodge, ca. 20 kilometer ten noorden van Alta gelegen. Je slaapt drie nachten in een comfortabele kamer van de lodge dat aan de skipiste ligt en uitzicht biedt op het Altafjord.  

Dag 5-6

Accommodatie: Bjørnfjell Mountain Lodge (HP)

Vrije dagen

De komende twee dagen heb je vrij te besteden. Fan van skiën? Bind de ski's onder en geniet van het uitzicht op het Altafjord tijdens het afdalen. Een toffe activiteit is de noorderlichtexcursie op de top van de berg. Aan het einde van de excursie kunnen de waaghalzen onder ons per tobaggon de piste afdalen terug naar de lodge. In de omgeving kan je ook uitstekend langlaufen. Na een dag in de Arctische buitenlucht is het heerlijk ontspannen in de wellness met sauna en jacuzzi. Voldoende ruimte dus om actie en ontspanning af te wisselen. Tijdens de avonden geniet je van het diner in de lodge. Doordat er weinig lichtvervuiling is rond de lodge is het ook een perfecte locatie om het noorderlicht te spotten.

Dag 7

Terugvlucht naar Amsterdam

In de ochtend wordt je naar de luchthaven gebracht en vlieg je via Oslo en/of Kopenhagen terug naar Amsterdam.


N.B. De volgorde van het programma kan wijzigen door o.a. weersomstandigheden.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.