Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

IJsberen van Churchill

  • • 2 dagen op zoek naar ijsberen
  • • Maximaal 22 personen
  • • 3 nachten Churchill en 2 nachten Winnipeg
Duur 6 Dagen

Soort Ijsberen

Prijs (vanaf) € 6.615

6-daagse reis met 2 dagen op zoek naar ijsberen en verblijf in de Lazy Bear Lodge in Churchill

Iedere herfst, tijdens een periode van ongeveer zeven weken, is de kustlijn van de Hudson Bay in Manitoba hét koninkrijk van de ijsbeer. De beren verzamelen zich langs de kustlijn bij Churchill en kijken vol spanning uit naar het moment waarop de Hudson Baai genoeg is dichtgevroren. Zodra de baai bevriest, verlaten ze het land om op het pakijs op zeehonden te gaan jagen. Het reukzintuig van ijsberen is zo sterk ontwikkeld, dat ze hun prooi kunnen ruiken tot één meter onder ijs en sneeuw. Grijp deze unieke kans om deze indrukwekkende dieren in hun natuurlijke omgeving te observeren en kennis te maken met het ongerepte noorden van Canada.

Je verblijft 3 nachten in de comfortabele Lazy Bear Lodge in Churchill. Er staan twee dagen voor je gereserveerd waarop je met een speciale Arctic Crawler de toendra's afspeurt naar ijsberen. Daarnaast krijg je een rondleiding door Churchill, waarbij je het historische Cape Merry en de Polar Bear Jail bezoekt. We bezoeken ook een beroemde sledehondenkennel, waarbij je bovendien een korte introductietocht maakt. De groep bestaat uit maximaal 25 personen en we rijden in een 40-persoons toendrabuggy, zodat je de hele dag bij het raam kunt zitten om de ijsberen te bekijken en te fotograferen!

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Aankomst Winnipeg en overnachting in hotel nabij de luchthaven of in de stad: Na aankomst in Winnipeg ga je op eigen gelegenheid naar je accommodatie. In de avond wordt een korte welkomstbijeenkomst gehouden, waarbij je ook kennismaakt met je medereizigers.
Dag 2 - Vlucht naar Churchill: In de loop van de dag word je naar de luchthaven gebracht voor de 2,5 uur durende vlucht naar Churchill. Na aankomst word je opgewacht door een lokale gids, die je tijdens een stadstour meteen laat kennismaken met de rijke cultuurhistorie van Churchill. Je bezoekt lokale bezienswaardigheden zoals Cape Merry, Port of Churchill en de Polar Bear Compound. In de middag heb je tijd om het Eskimo Museum te bezoeken. Optioneel kan ook een helikoptervlucht voor je worden geregeld en met een beetje geluk zie je 's avonds het bijzondere noorderlicht. Later in de middag word je naar je hotel gebracht, waar in de avond een welkomstdiner is. In de Lazy Bear Lodge wordt geen alcohol geschonken. Wil je toch graag een glas wijn bij het diner, dan raden we je aan bij een van de andere eetgelegenheden in Churchill te gaan eten.
Dag 3 - Dagtour met de Arctic Crawler naar de ijsberen: Bij de jaarlijkse migratie van deze uitzonderlijke dieren struinen ze de kust van de Hudson Bay af, wachtend op het moment dat de baai bevriest. Je reist over de bevroren toendra zuidwaarts langs de kust van de Hudson Bay. De wagens, zogenaamde ‘tundra buggies’, staan hoog op de wielen om over dit ruwe terrein te kunnen rijden. Zo kun je goed uitkijken over de ijsberen in hun sub-Arctische omgeving. Begin november begint de eerste sneeuw te vallen. Aan boord van de toendrabuggy is behalve een warme kachel ook koffie en thee aanwezig. Daarnaast krijg je soep en een sandwich. Tegen zonsondergang word je teruggebracht naar je hotel. De avond kun je besteden zoals je wilt.
Dag 4 - Hondenslede-excursie en middag in Churchill: In de ochtend ga je naar een hondenslede-expert en maak je kennis met de honden. Na een uitleg maak je zelf ook een korte rit op de hondenslee. In de middag bezoek je het Parks Canada Interpretive Center, waar je een mooie rondleiding krijgt met diashows en een tentoonstelling over de natuur, cultuur en geschiedenis van Churchill. Je overnacht weer in Churchill.

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben u helemaal óm en wilt u meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om uw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. U kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben u toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met u op.

Maatwerk offerte 03 8080 258
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Hebt u vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen u graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Aantal dagen: 6
Maximaal aantal personen: 25

Bovenstaand dagprogramma is slechts een leidraad. De volgorde van uw dagen in Churchill kan per reis verschillen en wordt kort voor vertrek bekend gemaakt.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen:
• retourvlucht Winnipeg - Churchill
• transfers
• 2 overnachtingen in Winnipeg en 3 overnachtingen in Lazy Bear Lodge in Churchill
• 3x ontbijtvoucher in hotel in Churchill 
• 1 hoofdgerecht bij diner naar keuze
• 2 dagen naar de toendra per Arctic Crawler
• tour door Churchill en omgeving
• hondenslede excursie 3 uur
• Engels sprekende chauffeur/ gids
• reserveringskosten € 37,50 per boeking
• SGR (garantiefonds reizen) bijdrage € 5 per persoon
• bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 
Niet inbegrepen:
• retourvlucht van en naar Winnipeg
• transfers van en naar luchthaven Winnipeg
• overige maaltijden
• optionele excursies
• verzekeringen 

Toeslag 1 persoonskamer:
2023:
- tussen 15 oktober en 11 november € 1.465,- 
- 09,12 oktober en 14 november: € 1.350,-

2024:
- tussen 11 oktober en 8 november € 1.505,- 
- 8 oktober en 11 november: € 1.180,-

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

03 8080 258

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.