Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 17 Dagen

Ontdek Quebec

Terug Bekijk samenvatting

De provincie Quebec is een fantastische provincie en heel geschikt voor een rondreis door Oost-Canada. Hier vind je je alles-in-één vakantie met uitgestrekte bossen, een schitterende kustlijn, kleine vissersdorpjes en kans op wildlife. Bovendien is Quebec heel makkelijk bereikbaar, betaalbaar en gezegend met talloze prestigieuze nationale parken en wildreservaten. In deze rondreis Quebec hebben we op verschillende plekken unieke accommodaties voor je uitgekozen die zich uitstekend lenen om een paar dagen langer te blijven. Je verblijft zoveel mogelijk in authentieke en kleinschalige accommodaties, soms zelfs in een oude verbouwde pastorie of in een lodge midden in een nationaal park. Op veel plekken is het mogelijk de natuur per kano of kajak ter verkennen. Op die manier kun je tijdens je vakantie Quebec in Canadese stijl ontdekken. Je vakantie door de provincie Quebec begint en eindigt in Montreal.  

Dag 1

Accommodatie: Hotel Le Cantlie Suites - Standard Room (LG)

Aankomst in Montreal en ophalen huurauto

Je huurauto staat voor je klaar op de luchthaven van Montreal waar je vakantie Oost-Canada begint. Je overnacht in een hotel in het centrum van Montreal. In de avond kun je nog een bezoek brengen aan bijvoorbeeld Vieux Montreal of gaan genieten van het uitzicht over de stad vanaf de Mont Real. De meeste mensen in Montreal zijn tweetalig. Je kunt je hier, zoals in de hele provincie Quebec waar de voertaal Frans is, uitstekend redden met de Engelse taal.

Dag 2 (ca. 160 km)

Accommodatie: Auberge du Lac a L'Eau Claire - Standard Room (LG)

Rit naar Saint-Alexis-des-Monts

Montreal is een bruisende metropool en wordt gekenmerkt door een mooie combinatie van een historische binnenstad, een levendig centrum en moderne zakenwijken. Deze op één na grootste stad van Canada ligt in de St. Lawrence River op Ile de Montreal. In de ochtend heb je nog tijd om een wandeling door de historische binnenstad te maken. Na de middag verlaat je de stad en rij je via Highway 40 het binnenland in waar je overnacht in super leuke accommodatie aan het meer Lac á l'Eau Claire. Je kunt hier kajaks en roeiboten huren om het meer op te gaan, er zijn wandelroutes en de accommdoatie heeft een groot binnenzwembad, hamam en fitnessruimte.

Dag 3

Accommodatie: Auberge du Lac a L'Eau Claire - Standard Room (LG)

Vrije dag Saint-Alexis-des-Monts

Geniet van het omliggende natuurgebied van circa 400 hectare met minimaal 40 kilometer aan bospaden waar je heerlijk kunt wandelen of mountainbiken. Ook de accommdoatie biedt allerlei mogelijkheden ter ontspanning of inspanning!Dag 4 (ca. 350 km)

Accommodatie: Auberge des Iles - standard room (LG)

Door het binnenland naar Lac Saint Jean

Vandaag reis je verder door het binnenland van Quebec naar Lac Saint-Jean. Het hele gebied rond dit meer is bij uitstek geschikt voor vele activiteiten. Bezoek het Saguenay Fjord waar veel mogelijkheden zijn voor excursies en wandelingen. Auberge des Iles ligt aan de oevers van het meer van Saint-Jean.

Dag 5 (ca. 190 km)

Accommodatie: Hotel Tadoussac- Standard Room (LG)

Tadoussac

De hele dag de tijd voor de mooie omgeving van het Saguenay Fjord. De omgeving leent zich uitstekend voor mooie wandelingen en een aantal daarvan starten in het centrum van Tadoussac. Bij het Visitor Centre kun je allerlei informatie krijgen over wandelingen in de omgeving. Tadoussac is de oudste handelspost van Canada en stamt uit 1598. Je bent nu in één van de spectaculaire regio’s van Oost- Canada, de Charlevoix. . 

Dag 6

Accommodatie: Hotel Tadoussac - standard room (LG)

Vrije dag Tadoussac, tijd voor een walvisexcursie!

Als je nog geen walvissen hebt gezien of er niet genoeg van kunt krijgen, dan is dit je kans. Vandaag ga je namelijk op pad om deze giganten te observeren. De rijke wateren rondom de monding van de Saguenay rivier zijn een eersteklas locatie om deze reuzen van de zee van dichtbij te zien, het is met name een prima habitat voor belugas (witte walvissen) en bultrugwalvissen, maar ook de grootste walvis kan hier zijn opwachting maken, de blauwe vinvis. Belangrijkste reden voor deze grote verscheidenheid is het zoute water van de St. Lawrence River, dat hier ver het Saguenay fjord kan binnendringen door de grote diepte.

Ook het Centre d'Interprétation des Mammifères Marins (CIMM) is een bezoek waard, hier leer je meer over walvissen en waarom juist dit zo'n goede leefomgeving is voor de walvissen. 

Excursietip:
Walvissen & Beluga's Tadoussac

Dag 7 (ca. 265 km)

Accommodatie: Riotel Matane - Standard Room (LG)

Met de ferry van Baie Comeau naar Matane

Vanuit Tadoussac rijd je naar Baie Comeau. De ferry overtocht is vaak in de namiddag naar Matane en duurt circa 2 uur en 15 minuten. Matane is het Mi’kmaq woord voor ‘bever meer’. Zalm en garnalen zijn daar nu voor in de plaats gekomen en tegenwoordig is het dorpje bekend om haar vismarkt, rookhuizen en voortreffelijke visrestaurants. Geniet in de avond van een wandeling over de downtown promenade of ook wel de Captain’s Walk genoemd.

Dag 8 (ca. 90 km)

Accommodatie: Auberge la Seigneurie des Monts - Standard Room (LG)

Rit naar Gaspesie National Park

Maak vanochtend nog eerst een wandeling door La Grotte des Fées, met 6 kilometer aan wandelpaden, een spectaculaire waterval, diepe kloof en Blanche River en rijdt vervolgens weer zo'n schitterende kustweg tijdens je rondreis Oost-Canada op weg naar het Gaspésie National Park. Deze kustroute kent met vele vergezichten, kleine plaatsjes en mooie vuurtorens. Het  Parc National de la Gaspésie staat bekend om haar vele wandelmogelijkheden. St. Anne des Monts is een klein kustplaatsje en de uitvalsbasis voor je bezoek aan het park.

Dag 9

Accommodatie: Auberge la Seigneurie des Monts - Standard Room (LG)

Wandelen in het Gaspesie National Park

Vrije dag in het park dat een ideale uitvalsbasis is voor wandelingen en wildobservatie. Het heeft een oppervlakte van 802 km², bestaande uit bergachtig terrein en het is een onderdeel van de noordelijke Appalachian mountains. Mont Albert en Mont Jacques Cartier, die ongeveer 1.277 meter hoog is, zijn de bekendste bergen voor wandelingen en wildobservatie. Dit is het enige park in Quebec waar kariboes, elanden en witstaartherten naast elkaar leven. Geweldige uitzichten en 100 kilometer aan uitgezette wandelwegen maken van Gaspésie National Park de plaats voor lange en kortere wandelingen of excursies.

Dag 10 (ca. 270 km)

Accommodatie: Hotel Le Mirage - Standard Room (LG)

Een afwisselende rit langs de kust van het Gaspe Peninsula naar Percé

Je rijdt het park weer uit op weg naar Percé. Onderweg heb je de mogelijkheid om een walvisexcursie te maken of een wandeling in het Forillon National Park, gelegen op een in zee uitstekende landtong. Vanaf de punt heb je naar drie kanten een eindeloos uitzicht over de oceaan en de ruige kustlijn. Soms zie je de walvissen gewoon voorbij zwemmen! Bezoek ook het plaatsje Gaspé. Hier staat de enige houten kathedraal van Canada met onder andere een prachtige 400 jaar oude fresco waarop de landing van Jacques Cartier wordt uitgebeeld. Op deze plaats is Canada in 1534 tot Frans grondgebied uitgeroepen.

Percé is vooral bekend vanwege de enorme rots die in zee staat: de Rocher Percé. Pittoreske witte huisjes en groene weiden geven het dorp een vriendelijke uitstraling en de vele hotels en restaurants bieden bijna allemaal uitzicht op de enorme rots. Bij laag tij kun je een wandeling maken naar de 88 meter hoge Percé Rock. Er zijn ook andere wandelroutes uitgezet, zoals Mont Ste. Anne. Deze begint achter de kerk en loopt naar een bijzondere grot. 

Dag 11

Accommodatie: Hotel Le Mirage - Standard Room (LG)

Vrije dag omgeving Percé

Vrije dag in Percé. Een aanrader is een bezoek aan het vogelreservaat Ile Bonaventure, dat uitsluitend per boot bereikbaar is. Door de wind geteisterde coniferen groeien vanaf de steile klippen, die onderdak bieden aan honderdduizenden zeevogels, waaronder ongeveer 80.000 broedende jan-van-genten. Een onvergetelijk schouwspel van schreeuwende en ruziënde vogels. Ook kun je kiezen om op zoek te gaan naar diverse soorten walvissen en dolfijnen. Percé zelf trok in 1930 al bezoekers aan, toen het een populair cultureel centrum was. Het plaatsje heeft dit artistieke karakter kunnen behouden. Er zijn nog veel kunstgalerieën, die op je bezoek wachten.

Uit het verslag van één van onze klanten: "De excursie naar Bonaventura eiland was super leuk!  Wel handig om te weten: vertrek is rond half 11 en je vaart dan rond het eiland zodat je de Jan van Genten al ziet vanaf het water. Daarna wordt je afgezet bij de haven/entree van het nationale park.  Daar betaal je de entree van het park. Er zijn 4 verschillende wandelpaden naar de andere kant van het eiland waar de Jan van Genten kolonie is. Je kan dus kiezen hoe je loopt en hoe laat je terug bent, zolang je de laatste boot van 17 uur maar haalt. In ons geval gingen er 5 boten terug: 11:30, 13 uur, 14:30 uur, 16 en 17 uur.  De excursie van 3 uur kwam voor ons dus neer op eigenlijk een hele dag. Leuk!"

Excursietip:
Cruise Percé Rock & Bonaventure Island

Dag 12 (ca. 200 km)

Accommodatie: Le Manoir Belle Plage - Standard Room (LO)

Mooie rit van Percé naar Bonaventure

Je vervolgt je weg langs de zuidkust van het Gaspé schiereiland naar het plaatsje Bonaventure. Onderweg passeer je typische vissersdorpjes met eigen vissersvloten en visverwerkingsbedrijven. Langs de beschutte baai Des Chaleurs verdienen velen hun kost in de houtindustrie. Er wordt hier ook veel krantenpapier gemaakt voor de export. Fascinerend is dat het ene dorpje een Engelse sfeer uitstraalt zoals New Carlisle en de ander weer een echt Acadische (dus Franse) oorsprong heeft, zoals Bonaventure. De bewoners van Bonaventure wijden zich vanuit hun vroegere traditie aan de landbouw in plaats van de visserij. De oorspronkelijk bewoners, de Micmac, hebben een gemeenschap aan de monding van de Cascapedia rivier. Zij zijn met name bekend vanwege het schitterende vlechtwerk zoals manden van berkenbast. 

Je rijdt nog een klein stukje verder en verblijft een nacht aan Baie des Chaleurs in Hotel Le Manoir Belle Plage.

Dag 13 (ca. 265 km)

Accommodatie: Auberge du Mange Grenouille - Standard Room (LO)

Verder naar Bic en Rimouski

Je kunt de mooie Métis tuinen in Métis bezoeken en de interessante fossielen van Miguasha Park. In Ste. Flavie is een interpretatie centrum over de atlantische zalm. De baai wordt nu steeds nauwer en aan de overkant kun je New Brunswick zien liggen. Je neemt nu route 132 en zo steek je dwars door het heuvelachtige en beboste schiereiland Gaspé, op weg naar Bic. De accommodatie waar je overnacht is weer een bijzondere. Dit country style hotel is ingericht met felle kleuren en de kamers hebben een theatrale uitstraling. Er is een wijnbar en je kunt er heerlijk á la carte dineren.

Dag 14 (ca. 300 km)

Accommodatie: Hotel Clarendon - Standard Room (LG)

Rit naar Quebec City

Je hebt eerst nog tijd om het compact Bic National Park te bezoeken, een prachtig natuurgebied wat vooral tijdens eb goed te zien is. Het bestaat uit allemaal kleine eilandjes die droogvallen bij eb en juist dan komen de zeehonden tevoorschijn en zie je allerlei bijzondere planten. Het gebied leent zich uitstekend voor een mooie wandeling. Ook kun je met een shuttlebus naar de 346 meter hoge top van de Pic Champlain, van waaraf je een schitterend uitzicht hebt over de omgeving. 

Daarna rijd je verder richting Quebec City, ook wel de mooiste stad van Oost-Canada genoemd. Vlak voor je bij de stad arriveert zie je al het indrukwekkende kasteelhotel Frontenac, dat hoog boven het landschap uittorent. Je verblijft in Quebec City, met zijn vele mooie gebouwen. 

Dag 15

Accommodatie: Hotel Clarendon - Standard Room (LG)

Slenteren door Quebec City

Vrije dag in Quebec City. Bezoek zeker het Quartier Petit Champlain, met de kasseien, terrasjes en kleine winkeltjes het mooiste gedeelte van de oude binnenstad. De Citadel is dominant aanwezig op het hoogste punt van de Cap Diamant. Dit Franse fort is nu in gebruik als ambtswoning van de gouverneur-generaal. De aflossing van de wacht is een veel bezochte attractie. Op het lager gelegen Parc de Chaps de la Battaille vonden de beslissende veldslagen tussen de Fransen en de Engelsen plaats. Het oude centrum van Quebec City is één groot historisch museum. Bijzonder is ook het historische Ile d’Orléans. Een eiland in de St. Lawrence River van 35 kilometer lang met schitterende dorpjes. Het eiland staat in haar geheel op de monumentenlijst en is via een brug bereikbaar.

Excursietip:
Historische wandeltocht door oud Quebec

Dag 16 (ca. 260 km)

Accommodatie: Manoir des Sables (LG)

Rit naar Sherbrooke

Vandaag rijd je van Quebec naar Sherbrooke om morgen vanaf Montreal terug te vliegen naar huis. Het historische centrum van Sherbrooke ligt op de kruising van 2 rivieren. Je verblijft in hotel Manoir des Sables dat ligt naast het plaatselijke meer van Orford.

Dag 17 (ca. 135 km)

Rit terug naar Montreal, inleveren huurauto en einde van de reis

Je rijdt weer terug naar Montreal waar je, afhankelijk van je vertrektijd nog mogelijkheid hebt om nog een laatste blik op de stad te werpen. Op het vliegveld levert je je auto weer in en is helaas je vakantie Oost-Canada ten einde gekomen.

 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.