Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 6 Dagen

Beluga's & ijsberen in Arctisch Canada

Terug Bekijk samenvatting

Churchill, Manitoba wordt naast de ijsbeerhoofdstad ook de belugahoofdstad van de wereld genoemd! Nadat het ijs in de Hudson Bay gesmolten is, komen meer dan 3.500 beluga’s naar de monding van de Churchill River. De walvissen brengen de zomermaanden juli en augustus door in de monding van deze rivier, omdat het water hier warmer is dan het oceaanwater van de Hudson Bay. Ze eten de kleine visjes en schaal- en schelpdieren die hier veel voorkomen. De zomer is een perfecte tijd om de beluga’s van Churchill te zien. De groep bestaat uit maximaal 22 of 40 personen, afhankelijk van het programma dat je kiest. Churchill ligt ook midden in de habitat van de ijsberen en het dorpje wordt dan ook niet voor niets de Polar Bear Capital of the World genoemd. Hét seizoen voor het spotten van ijsberen is de herfst, maar ook in de zomer zijn er regelmatig ijsberen in de omgeving van Churchill te zien. Je gaat met een speciale Tundra Buggy de toendra op en rijdt door het leefgebied van de ijsberen in de hoop ze hier te zien.

Dag 1

Accommodatie: Four Points by Sheraton Hotel - standard room (LG)

aankomst Winnipeg

Na aankomst in Winnipeg kun je lopend naar je hotel op Winnipeg International Airport.  Na aankomst wordt je opgewacht door de gids en de rest van de groep en maak je een stadstour door het mooie Winnipeg.  Je stopt onder andere bij het beroemde Manitoba Legislative Building, het historische Exchange District, je bezoekt St. Boniface en stopt bij The Forks op de plek waar de Assiniboine River en de Red River samenkomen. In de avind geniet je van een welkomst diner waarbij je je medereizigers kunt leren kennen. Je verblijft hier één nacht.

Dag 2

Accommodatie: Hotel in Churchill (LO)

vlucht naar Churchill, tour door Churchill

Na het ontbijt ga je per shuttle naar de luchthaven voor een vlucht naar Churchill. Na aankomst maak je een tour door Churchill en omgeving en bezoek je diverse historische plekken. Vervolgens maak je een tour door Churchill en omgeving en bezoek je diverse historische plekken, zoals  Cape Merry, het beroemde vliegtuigwrak "Miss Piggy" en andere historische plekken die het gezicht van het huidige Churchill bepalen. Ook bezoek je het Parks Canada Visitor Centre en Churchill's Itsanitaq Museum. In Churchill zijn diverse winkeltjes waar je onder andere mooie boeken over de ijsberen en de omgeving of iets van de cultuur van de Natives als souvenir kunt aanschaffen. Je kunt ook bij de balie van het hotel informeren naar de optionele excursies die je kunt boeken.

Dag 3

Accommodatie: Hotel in Churchill (LO)

duizenden belugawalvissen

Na het ontbijt staat er een 3 uur durende boottocht op het programma, waarbij je op zoek gaat naar de ivoorkleurige belugawalvissen. Ook een wandeling naar het historische Prince of Wales Fort is inbegrepen. Deze wandeling geeft je een idee over de geschiedenis van deze regio. In de middag breng je een bezoek aan de sledehonden en maak je een korte toht met een hondeslede cart. De middag deel je zelf in. Je kunt bijvoorbeeld een kajakexcursie boeken.

Dag 4

Accommodatie: Lazy Bear Lodge - standard room (LO)

op zoek naar ijsberen!

Een spannende dag vandaag! Na het ontbijt vertrek je voor een boottocht over de Hudson Bay en de rivieren om de ijsberen te spotten die zich langs de kust begeven. Deze magnifieke dieren kunnen in de kustgebieden gezien worden terwijl ze zwemmen in het water of op de rotsen liggen af te koelen van de warme zon. Het wordt een heerlijke en leerzame dag, want in de middag ga je met een Tundra Buggy naar het Churchill WIldlife Management Area op zoek naar ijsberen. Normaal gesproken komen ze hier pas in oktober maar het komt regelmatig voor dat ze hier ook in de zomer te vinden zijn.

Dag 5

Accommodatie: Four Points by Sheraton (LO)

vrije ochtend en in de middag terug naar Winnipeg

De ochtend is vrij te besteden en kan gebruikt worden voor tours die door de weersomstandigheden eerder in het programma niet konden doorgaan. In de middag ga je terug naar de luchthaven voor je vlucht naar Winnipeg. 

Dag 6

Accommodatie: Lazy Bear Lodge - standard room (LO)

einde van de reis

Helaas is je reis hiermee ten einde gekomen.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.