Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 18 Dagen

Country Inns in Maritiem Canada

Terug Bekijk samenvatting

Tijdens deze rondreis Nova Scotia maak je kennis met de rijke geschiedenis van dit typisch maritieme deel van Oost-Canada. Je overnacht in prachtige accommodaties, waarbij de architectuur van deze country inns vaak al een attractie op zich is. Iedere accommodatie is uniek en vertelt het verhaal van het ontstaan en de groei van Canada. Boeren uit Nederland en scheepsbouwers uit het Rijngebied bouwden hun enorme landhuizen en rijke industriëlen uit onder andere Amerika bouwden hier hun zomerhuizen. Veel van deze landhuizen zijn nu beschikbaar om in te overnachten.

Dag 1

Accommodatie: The Halliburton - Standard Room (LO)

Aankomst in Halifax

Je rondreis Oost-Canada begint in Halifax direct na aankomst ga je naar je hotel in het centrum van deze levendige havenstad. Onderweg passeer je een tolbrug waar je een dollar in cash (dit noemen ze een Looney) voor nodig hebt. De tweelingsteden Halifax en Dartmouth, met daartussen de drukke haven, heten je welkom in Canada. Hoge gebouwen staan naast moderne winkelcentra. Boetieks en bars zijn ondergebracht in historische panden. Alles is gegroepeerd rond de Citadel in het nationaal historische park. 

Dag 2

Accommodatie: The Halliburton - Standard Room (LO)

Vrije dag in Halifax

Halifax is met ruim 370.000 inwoners de grootste stad van de Atlantische Provincies. De leukste en gezelligste wijk van Halifax ligt aan de waterkant waar naast de aanlegsteigers van de veerboten de mooi gerestaureerde Historic Properties uit de 19e eeuw staan. Deze drukke straatjes worden ook 's avonds veel bezocht. U kunt hier de wandeling Harbour Walk lopen die u in ongeveer 20 minuten van de Historic Properties naar het VIA Rail Station leidt. Op deze plek hebben tussen 1928 en 1971 meer dan 1 miljoen immigranten via pier 21 hun weg gevonden naar Canada. In het moderne museum Pier 21 leert u alles over deze periode.

Dag 3 (ca. 330 km)

Accommodatie: Seawind Landing Country Inn - Standard Room (LG)

Marine Drive naar Charlos Cove

Vandaag begint je rondreis Oost-Canada door dit prachtige deel van Nova Scotia. Zodra je Halifax achter je laat rij je via de 'Marine Drive' langs grillige kusten, zandstranden en rotsachtige eilandjes. Onderweg passeer je Sherbrooke Village, één van de grootste openlucht musea in Atlantisch Canada dat gedeeltelijk gerestaureerd is zoals in vroegere dagen. Je overnacht in een accommodatie pal aan de kust. Eigenlijk is het jammer dat je hier maar één nachtje blijft, het is een prachtige plek om de reis met een nachtje te verlengen.

Dag 4 (ca. 285 km)

Accommodatie: Point of View Suites - Standard Room (LG)

Verder naar Louisbourg

In de ochtend heb je tijd om een deel van Nova Scotia's meest geïsoleerde kust nader te ontdekken voordat je verder gaat naar Cape Breton Island. Je bereikt Cape Breton Island via de 1.370 meter lange Canso Causeway, één van de diepste dambruggen ter wereld. Eerst voert de route naar Mira River Provincial Park, waar je heerlijk kunt zwemmen en kanovaren. Verderop aan een grote baai het mooie stadje Louisbourg. Hier staat de grootste restauratie van Canada: Fort Louisbourg. Hier is een kwart van een 18e eeuwse koloniale stad gerestaureerd, het sterkste Franse fort op het Amerikaanse continent.

Dag 5

Accommodatie: Point of View Suites - Standard Room (LG)

Vrije dag Bras d'Or Lake, Fortress Louisbourg en Cape Breton

Het Fortress of Louisbourg is het beste historische openluchtmuseum van Canada. In het moderne informatiecentrum kunt u naar multimedia shows en tentoonstellingen waarbij u een goed overzicht krijgt van het leven in de 18e eeuw aan de Atlantische kust. 

Dag 6 (ca. 320 km)

Accommodatie: Glenora Inn & Distillery Resort - Standard Room (LG)

Prachtige rit over de Cabot Trail naar Margaree of Mabou

Rond Cape Breton Highlands National Park loopt een prachtige weg, de Cabot Trail, ookwel de mooiste panoramaweg van Canada genoemd. Deze route loopt de ene keer onderaan bij de zee en de andere keer over de tot 335 meter hoge klippen. Er zijn vele uitzichtpunten van waar je een schitterend uitzicht hebt over de zee en vanwaar je soms het spuiten van de walvissen vanaf de kust kunt zien. Dat maakt deze route zeer de moeite waard tijdens je vakantie Oost-Canada. 

Dag 7 (ca. 325 km)

Accommodatie: Dundee Arms Inn - Standard Room (LG)

Verder naar Charlottetown op Prince Edward Island

Je rijdt verder naar Pictou vanwaar je de ferry neemt naar Prince Edward Island. Voordat je de ferry neemt raden wij je aan even een kijkje te nemen in het historische plaatsje Pictou, waar de Schotten als eerste landen in New Scotland (Nova Scotia). Een 75 minuten durende ferrytocht brengt u vervolgens naar de kleinste provincie van Canada, Prince Edward Island. Hier vind je fotogenieke landschappen met kleurrijke contrasten tussen de rode aarde, groene grasvelden en bossen en de blauwe luchten en de zee.

Dag 8

Accommodatie: Dundee Arms Inn - Standard Room (LG)

Vrije dag op Prince Edward Island

Je hebt de hele dag de tijd het eiland te verkennen. Zo zijn er de stranden, duinlandschappen en ruige kusten aan de westelijke kant in het idyllische Jacques Cartier Provincial Park. Ook Prince Edward Island National Park is een bezoek zeker waard met brede zoutstroken, strand- en duinlandschappen en rode zandsteenklippen. Eindeloze zandstranden, kleine boerderijen en mooie landweggetjes wisselen elkaar af. Altijd is de zee of een baai dichtbij op dit eiland, waardoor de vermenging van zout en zoet water voor een uniek maritiem ecosysteem zorgen. Het is een eldorado voor de vogelliefhebber. 

Dag 9 (ca. 225 km)

Accommodatie: L'Ancrage B&B - Queen Room (LO)

Rit naar St. Louis, New Brunswick

Je verlaat Prince bijna 13 kilometer lange Confederation Bridge tussen Borden-Carleton naar Cape Tormentine en over de Northumberland Strait naar New Brunswick. Wandelpaden en een uitkijkplatform bij het Cape Jurimain Nature Centre geven je een mooi zicht op de brug en de omgeving. Einddoel van vandaag is Shediac/Sackville.

Dag 10 (ca. 215 km)

Accommodatie: St. Martin's Country Inn - Standard Room (LO)

Via Hopewell Rocks en Fundy National Park naar St. Martins

De Bay of Fundy loopt langs de hele zuidkust van New Brunswick en is een zeearm van de Atlantische Oceaan. Twee keer per dag komt de vloed op en dringt er zoveel water de baai binnen dat het soms tot 16 meter hoogte stijgt. Als al dat water weer terugtrekt vallen hele delen langs de kust en in de haventjes droog en kunt u op de zeebodem lopen. Dit is het grootste getijdenverschil ter wereld en behoort tot een van de wereldwonderen. De cyclus van eb en vloed duurt ongeveer 12 ½ uur. Interessant zijn de echo grotten, die door de grote hoeveelheden in en uitstromend water en zand zijn uitgeschuurd. Ze zijn toegankelijk van 2 uur voor tot 2 uur na laag water. 

Dag 11 (ca. 145 km)

Accommodatie: Deer Island Inn - Standard Room (LO)

Verder naar Deer Island

Vandaag heb je de tijd de 19 kilometer lange Fundy Trail Parkway te rijden, die begint in St. Martins en voert langs de oever van de Bay of Fundy. Ook het informatiecentrum aan het einde van de route is erg interessant. De route loopt door een gebied met 150 tot 250 meter hoge kliffen die soms loodrecht naar beneden gaan. Je rijdt verder naar Deer Island, een klein eilandje in de Bay of Fundy, waar je overnacht in de Deer Island Inn.

 

Dag 12

Accommodatie: Deer Island Inn - Standard Room (LO)

Vrije dag Deer Island

Een heerlijke dag in je vakantie Oost-Canada. Je hebt de hele dag te relaxen en het kleine eilandje te verkennen. Hier kun je een walvisexcursie maken, kanoën, wandelen, fietsen of gewoon heerlijk een paar uur naar het strand gaan. Je kunt ook vanaf Deer Island met de ferry oversteken naar Campobello Island, hier bevindt zich het International Park Roosevelt met de te bezoeken cottage van Franklin Roosevelt en vele mooie wandelroutes.

Dag 13 (ca. 95 km)

Accommodatie: Harbourview Inn - Gardenview Room (LO)

Per ferry van Saint Johns naar Digby, Nova Scotia

Je verlaat New Brunswick en gaat vanaf Saint John per ferry naar Digby. Deze ferry vaart in circa 1,5 uur dwars over de Bay of Fundy naar Nova Scotia. Onderweg zijn er goede kansen tot het zien van walvissen. Afvaarten zijn er het gehele jaar door, in het hoogseizoen 3x per dag.

Dag 14

Accommodatie: Harbourview Inn - Gardenview Room (LO)

Vrije dag Digby, optionele walvisexcursie

Digby is gelegen aan de Bay of Fundy, beroemd om zijn enorme getijdenverschillen en in de zomermaanden de verblijfplaats voor grote aantallen walvissen. Tevens is Digby bekend vanwege de vangst van St. Jacobsschelpen welke veelvuldig worden aangeboden in de restaurants van dit vissersstadje. Je hebt een vrije dag om de Bay of Fundy te verkennen of u kunt doorrijden langs de kust naar Brier Island voor een walvisobservatie tour, welke u vooraf bij Askja kunt boeken. Deze baai is een geliefd zomerverblijf voor diverse soorten walvissen en de kans dat u er een paar ziet is erg groot. Deze indrukwekkende walvisexcursie is inbegrepen wanneer je het activiteitenpakket hebt bijgeboekt. Je kunt ook verder rijden naar het Kejimkujik National Park voor een mooie wandeling of kanotocht. 

Dag 15 (ca. 200 km)

Accommodatie: The Cooper's Inn, standard room (LO)

Via de westkust van Nova Scotia naar Shelburne

Je rijdt langs de kust van Nova Scotia en passeert de plaats Yarmouth, dat met circa 8000 inwoners de grootste stad in het westen van Nova Scotia is. Het heeft een rijke geschiedenis van zeevaart en scheepsbouw. Als je van vuurtorens houdt, moet je zeker de tocht naar de punt van het schiereiland Cape Forchu ondernemen om de historische vuurtoren te bezichtigen. Vanaf de kaap heb je prachtig uitzicht op de rotskust. Shelburne is een klein stadje met prachtig gerestaureerde huizen uit de 18e en 19e eeuw. In die tijd was het het grootste stedelijk centrum van Noord Amerika. Het heeft een rijke historie van schepvaart en bij het historische waterfront kun je de huizen uit die tijd bewonderen. Je accommodatie is een vermelding waard, de The Cooper's Inn staat in de wijde omgeving bekend. Eind juni/begin juli wordt in Shelburne het Lobster Festival gehouden als afsluiting van het kreeftenseizoen. 

Dag 16

Accommodatie: The Cooper's Inn, standard room (LO)

Vrije dag aan de zuidkust van Nova Scotia

Je kunt je dag op verschillende manieren besteden. Cape Sable Island ligt ten westen van Shelburne, vanaf Barrington loopt een 1200 meter lange dam naar Cape Sable Island. De grootste plaats is Clark's Harbour en een leuk en oud visserdorpje. Wanneer je naar het oosten rijdt kun je naar een beschermd natuurgebeid van 22 km², het Kejimkujik Seaside National Park. Het park ligt aan de Atlantische kust en biedt kraakheldere witte stranden, turquoise water, kustmoerassen en een zeer rijk plantenleven met talloze wilde bloemen. Er zijn twee wandelroutes uitgezet, compleet met uitlegborden en telescopen om uit te kijken naar wild. 

Dag 17 (ca. 130 km)

Accommodatie: Mariner King Inn - Standard Room (LO)

Langs de zuidkust, Mahone Bay

Je volgt de Lighthouse Trail langs de afwisselende en vooral grillige zuidkust van Nova Scotia. Deze kust wordt ook wel de piratenkust genoemd. Aan deze kust zijn miljoenen dollars uitgegeven om de piratenschatten op te graven. Onderweg kom je langs tal van vuurtorens, zandstrandjes, baaien en vissersplaatsjes. Mahone Bay is een knus en sfeervol dorp van scheepsbouwers en vissers met prachtig uitzicht over zee en de omgeving. Enkele kilometers verder ligt op een schiereiland het bijzonder schilderachtige Lunenburg, gesticht door Duitse immigranten in 1753. De Bluenose, een beroemde vissersboot/schoener, is destijds door deze immigranten gebouwd en is tegenwoordig het symbool van Nova Scotia. Tevens staat deze afgebeeld op de Canadese 10 cent munt. De binnenstad van Lunenburg staat op de UNESCO-Heritage lijst! Je overnacht 1 nacht in Mahone Bay of omgeving

Dag 18

Accommodatie: - inleveren huurauto op luchthaven

einde van de reis

De laatste dag alweer! De meeste vluchten vertrekken aan het einde van de middag of in de avond dus heb je nog wat tijd om rond te kijken. Je kunt daarbij via Peggy's Cove rijden om de meest gefotografeerde vuurtoren van Canada te bekijken of je kunt in de stad nog wat tijd besteden. Daarna lever je de huurauto in op de luchthaven.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.