Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 20 Dagen

IJsbergen & Walvissen van Atlantisch Canada

Terug Bekijk samenvatting

Deze rondreis Oost-Canada laat je kennismaken met de veelzijdige en indrukwekkende natuur van de provincies Nova Scotia en Newfoundland in het Atlantische deel van Canada. Op Cape Breton vind je een van de mooiste kustwegen in Canada: de Cabot Trail, die kronkelt om de steile kliffen langs de oceaan. Ervaar het enorme getijdenverschil in de Bay of Fundy en geniet van je vakantie in Nova Scotia en Newfoundland met hun uitgestrekte stranden en kleurige vissersplaatsjes. Newfoundland heeft een ruige kustlijn die constant blijft boeien. Je vindt er idyllische plaatsjes, levendige vissershavens, schitterende kustlijnen en overal mogelijkheden om de mooiste wandelpaden te lopen. In de zomer zie je er van alle kanten walvissen in de oceaan zwemmen. Tel daarbij ook nog eens de ijsbergen op die je hier vroeg in de zomer tot soms ver in juli voorbij ziet drijven en dan is je beleving van Newfoundland en daarmee je vakantie Oost-Canada compleet. 

Dag 1 (ca. 34 km)

Accommodatie: Cambridge Suites Hotel Halifax - Studio Room (LO)

Aankomst Halifax

Op de luchthaven van Halifax staat de auto klaar waarmee je naar je hotel in het centrum van deze levendige havenstad rijdt. Onderweg passeer je een tolbrug waar je circa CAD 1,25 cash voor nodig hebt. Wissel dus vast wat muntjes op de luchthaven! Via Highway 102 en later 118 steek je uiteindelijk via de tolbrug Angus L. Macdonald Bridge over van Dartmouth naar Halifax. De tweelingsteden Halifax en Dartmouth, met daartussen de drukke haven, heten je welkom in Canada. Hoge gebouwen staan naast moderne winkelcentra. Boetieks en bars zijn ondergebracht in historische panden. Alles staat gegroepeerd rond de Citadel in het nationaal historische park. 

Dag 2 (ca. 140 km)

Accommodatie: Oak Island Resort - Landside room (LG)

Via Peggy's Cove Lighthouse naar Western Shore

Je volgt de Lighthouse Trail westwaarts langs de afwisselende en vooral grillige zuidkust van Nova Scotia. Deze kust wordt ook wel de piratenkust genoemd. Aan deze kust zijn miljoenen dollars uitgegeven om de piratenschatten op te graven. Onderweg kom je langs tal van vuurtorens, zandstrandjes, baaien en vissersplaatsjes, waaronder het sfeervolle Peggy’s Cove. Eén van de meest gefotografeerde plekken aan deze kust. 

Dag 3 (ca. 151 km)

Accommodatie: Harbourview Inn - Standard gardenview room (LO)

Langs het Kejimkujik National Park naar Digby of Annapolis Royal

Onderweg naar het westen is het aan te raden eerst langs Mahone Bay en Lunenburg te gaan. Mahone Bay ligt op korte afstand van Lunenburg en is een klein pittoreske plaatsje. Karakteristiek voor het uitzicht zijn de 3 witte kerkjes die naast elkaar liggen en waar je mooi uitzicht op hebt wanneer je over highway 3 Mahone Bay binnenrijdt uit oostelijke richting. Lunenburg is een historisch stadje waarbij het unieke centrum op de Unesco Wereld erfgoed lijst staat. Deze plek is ook echt weer de moeite waard om te gaan verkennen. Door het binnenland rij je verder naar het nationale park Kejimkujik. Het landschap onderweg is glooiend en rijk aan dichte bossen en een grote verscheidenheid aan rivieren, vennen en meren. In het park leeft veel wild en de kans om iets te zien is het grootst in de vroege ochtend of in de avond. Tevens kun je hier genieten van de rust en er met een kano een poosje op uit trekken. Wandelen behoort hier ook zeker tot de mogelijkheden. Er zijn hier een aantal goed bewaard gebleven prehistorische Mi’kmaq-indianen kampeerplaatsen te vinden. Hierna is het niet ver meer naar je overnachtingsadres. 

Dag 4

Accommodatie: Harbourview Inn - Standard gardenview room (LO)

Vrije dag aan de Bay of Fundy, mogelijkheid tot walvisexcursie

Digby ligt aan de Bay of Fundy, beroemd om zijn enorme getijdenverschillen en in de zomermaanden de verblijfplaats voor grote aantallen walvissen. Tevens is Digby bekend vanwege de vangst van St. Jacobsschelpen, welke veelvuldig worden aangeboden in de restaurants van dit vissersstadje. Je hebt een vrije dag om de Bay of Fundy te verkennen of je kunt doorrijden langs de kust naar Brier Island voor een walvisobservatie tour, deze is vooraf bij Askja bij te boeken. Deze baai is een geliefd zomerverblijf voor diverse soorten walvissen en de kans dat je er een paar ziet is erg groot. Je kunt ook terugrijden naar het Kejimkujik National Park voor nog een mooie wandeling of kanotocht. 

Excursietip:
* Walvisexcursie vanaf Brier Island

Dag 5 (ca. 289 km)

Accommodatie: Inn on Prince - Standard Room (LO)

Rit naar Truro

Deze dag reis je langs de Bay of Fundy naar je overnachtingsplek in de omgeving van Truro. Tijdens de rit heb je tijd om te genieten van schitterende stranden, vuurtorens en idyllische plekjes langs de baai. Een plek om niet over te slaan in het mooie Burntcoat Head Park, dat  direct aan de Bay of Fundy ligt. Hier zie je 's werelds hoogste getijdenverschillen en bij eb wandel je hier over de bodem van de oceaan. In het park bevindt zich ook een prachtige vuurtoren waar een aantal trails je schitterend uitzicht geven over de Cobequid Bay.

Onderweg kun je nog een excursie maken per zodiak door de metershoge golven van het opkomende tij. Door het grote getijde verschil is dit een zeer avontuurlijke tocht.

Dag 6 (ca. 302 km)

Accommodatie: L'Auberge Doucet Inn - Standard Room (LO)

Naar Cape Breton, Cheticamp

Vandaag staat de rit naar de ruige Cape Breton Highlands op je programma. Je maakt een Oost-Canada rondreis, maar dit prachtige gebied in Nova Scotia doet je ook helemaal denken aan de Schotse Hooglanden. De Cabot Trail is één van Canada’s mooiste kustwegen en gaat langs de rand van de kust, over steile kliffen die recht de zee induiken. Je hebt steeds prachtig uitzicht over de kustlijn voor je. In het binnenland zijn veel stille meertjes te vinden en wandelpaden in overvloed. Je hebt de hele dag de tijd om de vissersplaatsjes, watervallen en talrijke wandelmogelijkheden te verkennen. De uitzichten zijn grandioos, je kijkt over zee uit en het gebeurt regelmatig dat er een walvis vlak voor de kust opduikt. Je kunt lekker vis en schaaldieren eten in één van de kleine vissersplaatsjes. Ook voor de vogelliefhebber is deze kust een eldorado, want veel zeevogels komen in de zomermaanden naar deze kust. Je overnacht in het kleine kustplaatsje Cheticamp, de hoofdplaats van Cape Breton met ongeveer 1.000 inwoners, ook weer een prima plek om een walvisobservatie tocht te maken.

Dag 7 (ca. 125 km)

Accommodatie: Castle Rock Country Inn - Standard Room (LO)

Over de Cabot Trail en door Cape Breton Highlands National Park naar Ingonish

Een korte rit staat op het programma zodat je de hele dag de tijd hebt om te genieten van de natuur in het Cape Breton Highlands National Park, dat eigenlijk net ten noorden van Cheticamp begint. Voor Pleasant Bay voert de weg langzaam naar beneden en dat zorgt voor schitterende uitzichten. Hier kom je weer op zeeniveau uit waar kleine vissersboten in de haven dobberen. De weg gaat aan de noordzijde weer omhoog en je rijdt door prachtige berglandschappen naar Ingonish, waar je heerlijk kunt zwemmen.

Dag 8 (ca. 110 km)

Accommodatie: Standaard hut aan boord van Marine Atlantic ferry (LG)

Korte rit naar North Sydney en per ferry naar Argentia, Newfoundland

De Cabot Trail is één van meest schilderachtige routes in Atlantisch Canada. Watervallen en snelstromende riviertjes liggen vlak langs de weg en de kans om elanden te spotten is dan ook groot. De meeste stranden bevinden zich langs de oostkant, vooral Ingonish Beach is de moeite waard. Vandaag rij je naar North Sydney, waar aan het einde van de middag de ferry naar Newfoudland vertrekt. De overtocht naar Argentia duurt ongeveer 16 uur en je hebt een cabin ter beschikking. 

Dag 9 (ca. 135 km)

Accommodatie: ALT Hotel St. John's - Standard Room Cityview (LG)

Aankomst Argentia en rit naar St. John's

Rond de middag arriveer je in Argentia op het prachtige Avalon schiereiland. Er zijn verschillende mogelijkheden om naar St. John's te rijden en als het weer het toelaat is het een aanrader via een omweg langs Cape St. Mary's aan de zuidkust te rijden. Hier leidt een kustwandeling langs de hoge en zeer steile kliffen je naar een kolonie Jan-van-genten en andere zeevogels. De meest directe route naar St. John's is circa 135 kilometer en wanneer je via Cape St. Mary's rijdt, leg je circa 250 kilometer af. 

Dag 10

Accommodatie: ALT Hotel St. John's - Standard Room Cityview (LG)

Vrije dag St. John's

St. John's is de hoofdstad van Newfoundland en één van de oudste steden van Canada, mooi gelegen aan de Conception Bay én de Atlantische Oceaan. Het heeft haar bestaan te danken aan de gunstige ligging aan de Atlantische Oceaan. Je hebt eerste klas uitzicht op de indrukwekkende kust van Newfoundland. In Bay Bulls of in Witless Bay Ecological Reserve zijn eventueel nog mogelijkheden op walvissen te observeren. 

Dag 11 (ca. 270 km)

Accommodatie: Bishop's White Manor - Standard Room (LO)

Rit naar Trinity Bay

Je verlaat St. John's en het Avalon schiereiland en rijdt naar het noorden naar het mooie kustplaatsje Trinity. Trinity was vroeger een belangrijke vissershaven. De laatste eeuw is er in dit afgelegen plaatsje niet veel veranderd. Vanuit deze bijzondere overnachtingsplek bij Trinity Bay heb je de mogelijkheid met walviskenners vanuit zodiaks walvissen te observeren, die hier in de maanden juli en augustus naar voedsel zoeken. 

Dag 12

Accommodatie: Bishop's White Manor - Standard Room (LO)

Vrije dag Trinity Bay

Tijdens je rondreis Oost-Canada wil je natuurlijk ook walvissen zien. En één van de beste plaatsen ter wereld om deze te observeren is Trinity Bay; het boeken van een excursie is dan ook zeker een aanrader! De beste tijd om de bultruggen te zien in dit gebied is vanaf de tweede week in juli, wanneer er mogelijkerwijs ook nog ijsbergen te zien zijn. Kom je hier later dan is de kans op het zien van ijsbergen erg klein.

Het schiereiland Bonavista heeft zoveel moois te bieden dat je hier makkelijk nog één of twee nachten extra kunt verblijven. Er zijn prachtige wandelingen te maken, één van de meest bekende is de 5,3 km lange Skerwink Trail. Er zijn op het schiereiland ook een aantal (verscholen) plekken waar je in de zomer ook de veelkeurige papegaaiduikers kunt bekijken. 

Excursietip:
* Walvisexcursie Trinity Bay per zodiac

Dag 13 (ca. 310 km)

Accommodatie: Anchor Inn Hotel & Suites - Standard Room (LG)

Noordelijk naar Twillingate

Een mooie rit over de Trans Canada Highway laat je verder genieten van de geweldige natuur van Newfoundland. Je passeert diverse stadjes waaronder Gander, een knooppunt voor weg- en luchtverkeer. Omdat hier relatief weinig mist voorkomt was het in de jaren 30 een Brits steunpunt voor luchtverkeer. Hier maakten tijdens de Tweede Wereldoorlog militaire vliegtuigen een tussenlanding om te tanken op hun lange reis van en naar Europa. Maak je graag een omweg langs een schitterend stukje kust dan raden wij je aan om Highway 1 te verlaten bij Gambo en hier verder te rijden op de route 320 langs de kust. Je verlengt je reisdag wel met enkele uren rijden, maar de route is meer dan de moeite waard.

Dag 14

Accommodatie: Anchor Inn Hotel & Suites - Standard Room (LG)

Vrije dag Twillingate

Vakantie Oost-Canada is ook heerlijk struinen door verlaten landschappen, genieten van wat de natuur te bieden heeft. Hier ben je in een typisch Newfoundland omgeving, Twillingate ligt aan de zogenaamde Iceberg Alley; ijsbergen in zicht! Het plaatsje is pittoresk en heeft ongeveer 1.700 inwoners. In het voorjaar en het begin van de zomer drijft de koude Labradorstroom ijsbergen en pakijs uit Groenland en de poolstreek naar de noordelijke kust van Newfoundland. Twillingate biedt (na het noordelijk gelegen St. Anthony) het beste zicht op de voorbij drijvende ijsbergen. Vanaf het meer dan 100 jaar oude Long Point Lighthouse heb je prachtig uitzicht op de ijseilanden. Vanuit Twillingate varen ook excursieboten die prachtig zicht bieden op de bultruggen die in het koude water voorbijtrekken, en op ontelbare zeevogels die broeden op de rotseilanden en de zeehonden die in de middagzon liggen te luieren.

Excursietip:
IJsbergen & Wildlife cruise Twillingate

Dag 15 (ca. 425 km)

Accommodatie: Ocean View Hotel - Standard Gardenview Room (LG)

Transcanada Highway naar Gros Morne National Park, Rocky Harbour

Een lange maar mooie route over de Trans Canada Highway langs de plaatsjes Deer Lake en Sandy Lake volgt. Je rijdt nu door de indrukwekkende en ruige landschappen van Newfoundland naar het Gros Morne National Park. Deze onherbergzame streek herbergt de beroemde en miljoenen jaar oude Long Range Mountains, door vroegere gletsjers uitgeschuurde en gepolijste tafelbergen. 

Dag 16

Accommodatie: Ocean View Hotel - Standard Gardenview Room (LG)

Vrije dag Gros Morne National Park

Het Gros Morne National Park is uitgeroepen tot Unesco World Heritage Site vanwege de Tablelands, een kale afgeplatte berg met metaalrijk gesteente dat uit het binnenste van de aardbol omhoog komt. De Tablelands liggen in het zuidelijke deel van Gros Morne National park. Je hebt een hele dag om dit indrukwekkende park te verkennen, bijvoorbeeld door een boottocht te maken over het mooie West Brook Pond Fjord dat in het noordelijke deel van Gros Morne ligt. Je vaart door het grandioze decor van loodrechte kliffen die hoog boven je uittoornen. Ragfijne watervallen maken van het landschap een sprookjesachtige geheel. 

Het bezoekerscentrum voor Gros Morne National Park ligt iets vóór Rocky Harbour en een bezoekje hieraan is zeker de moeite waard. Je kunt allerlei informatie krijgen over het park en de verschillende wandelingen. Deze zijn er in alle soorten en maten varierend van 1 tot 16 kilometer. Geoefende wandelaars kunnen de 16 kilometer lange wandeltocht maken naar de top van de 806 meter hoge Gros Morne. Van hieraf heb je een waanzinnig mooi uitzicht over de indrukwekkende fjorden in het park.


Excursietip:
* Western Brook Pond Fjord cruise

Dag 17 (ca. 320 km)

Accommodatie: Cape Anguille Lighthouse Inn - Standard Room Mountainside (LO)

Zuidwaarts richting Cape Anguille en Port aux Basques

Je verlaat het Gros Morne National Park en rijdt in zuidelijke richting. Je passeert Corner Brook, de op één na grootste stad op Newfoundland (35.000 inwoners). Einddoel van vandaag is het Cape Anguille Lighthouse Hotel, gelegen in het huis van de voormalige vuurtorenwachter, en al meer dan 100 jaar oud. 

De ligging is schitterend, midden tussen groene, glooiende heuvels met paarden en schapen en aan de kust met spectaculaire uitzichten. Het is heerlijk hier te wandelen en te genieten van de omgeving. In dit deel van Newfoundland wordt ook de blauwe vinvis gespot, dus hopelijk heb je geluk en zie je ze!

In deze accommodatie kun je ook terecht voor het avondeten, maar dat moet je minimaal 24 uur van te voren reserveren.

Dag 18 (ca. 60 km)

Accommodatie: The Simon hotel - Standard Room (LG)

Korte rit naar Port aux Basques en per ferry terug naar Nova Scotia, Sydney

Vandaag neem je de ferry naar North Sydney, deze overtocht duurt slechts 5,5 uur. 

Dag 19 (ca. 340 km)

Accommodatie: Seawind Landing Country Inn - Standard Room (LG)

Rit richting Charlos Cove of Liscomb Mills

Je vervolgt je reis over een prachtige route vanuit oostelijk Nova Scotia naar Liscomb of Charlos Cove. Eerst voert de route naar Mira River Provincial Park, waar je heerlijk kunt zwemmen en kanovaren. Daarna rij je verder langs het Bras d’Or Lake, een enorme zoutwaterarm die in verbinding staat met de oceaan. Hier komt een grote concentratie van de Amerikaanse zeearend voor. In het Bem Eoin Park zijn verschillende uitkijkplaatsen aangelegd. Onderweg passeer je nog Eddy Point Lighthouse, het hoogste punt tussen de Strait of Canso en Chedabucto Bay. Met de veerboot of over de brug kun je Country Harbour oversteken. Je vervolgt je weg langs kronkelige wegen, knusse baaien en dromerige vissersdorpen waar dit gedeelte van Oost-Canada bekend om staat.

Dag 20 (ca. 300 km)

Terug naar Halifax, einde van de reis

In de ochtend rij je langs de kust terug naar Halifax, waar je je auto weer inlevert op de luchthaven in Halifax. Helaas is er aan jouw vakantie Oost-Canada een einde gekomen.

 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.