Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Kano en avontuur in Algonquin Park

  • • Kies uit 3- of 5 dagen kamperen of in een lodge
  • • Volledig verzorgd
  • • Deskundige begeleiding
Duur 5 Dagen

Soort Individuele reizen en excursies

Dompel je onder in de Canadese wildernis

Het Algonquin Park is een van de mooiste natuurparken in Oost-Canada. Je kunt er met de auto doorheen rijden over Highway 60 en vanaf de weg diverse trails lopen. Wil je het park écht leren kennen en ervaren hoe Canadezen ook genieten van hun natuur dan moet je de wildernis in. Je kunt er voor kiezen om drie dagen te gaan kanoën waarbij je onderweg gaat kamperen in de wildernis. Maar ook kun je kiezen om de comfortabele lodge als uitvalsbasis te hebben en van daaruit wandel- en kanotrips ondernemen. Je kunt kiezen uit een arrangement van drie of vijf dagen, de arrangementen zijn compleet verzorgd en alle maaltijden zijn inclusief. En natuurlijk altijd onder leiding van een deskundige gids. 

Allereerst krijg je een kano-les en daarna trek je overdag de natuur in, natuurlijk met een gids en per kano. Op mooie plekken maak je wandelingen en je leert de geluiden van de wildernis kennen. Het voorjaar is een uitstekende tijd om elanden te spotten! Natuurlijk blijft er ook voldoende tijd over om te relaxen, een kampvuur te maken of lekker te zwemmen. De kampeerplekken bieden je een optimale kans om wild te zien en te horen. De comfortabele houten blokhut is van alle gemakken voorzien, alleen: geen wifi!

Het genoemde dagprogramma is een indicatie en helemaal afhankelijk van de wensen van de groep en de weersomstandigheden. 

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Maandag: ontmoeting medereizigers en in de middag vertrek per kano: De bedoeling is dat iedereen om 12.30 uur verzamelt op de afgesproken plek in de noordwestelijke hoek van het Algonquin Park. Na de lunch laden we onze kano's in en vertrekken we per kano het park in. Onderweg leren we de fijne kneepjes van het kanoën, het dragen van de kano's en hebben we alle tijd voor een verfrissende duik in het water. We zoeken een prachtig plekje uit om de tenten op te zetten tussen de bomen en genieten van onze maaltijd die bereid wordt op het kampvuur.
Dag 2 - Dinsdag: ontdekkingstocht per kano: Na een hartig ontbijt breken we de tenten af en peddelen we in oostelijke richting door een lint van typische Algonquin Park meertjes. De heerlijke lunch op het water geeft ons voldoende energie om in de middag richting een moeras te peddelen wat een fantastische plek is om bevers, blauwe reigers en elanden te zien. Onze eindstop is een prachtig meer waar we de middag hebben om te wandelen, zwemmen of vissen. We genieten van vers gebakken brood op het kampvuur en luisteren naar verhalen bij het kampvuur.
Dag 3 - Woensdag: kanotocht en verder naar de blokhut: De geur van verse koffie en gebakken spek maakt ons wakker. Na een heerlijk ontbijt pakken we de spullen weer in en maken we een mooie wandeling door het bos waarbij we meer leren over de unieke combinatie van flora en fauna. We leren om solo te kanoén en navigeren weer naar ons startpunt. Onderweg genieten we van een heerlijke Smorgasbord lunch. Laat in de middag arriveren we bij de Algonquin log Cabin waar we twee dagen zullen verblijven. Hier genieten we weer van een lekkere douche of kunnen we de sauna in. We drinken een lekker glaasje wijn voor het avondeten en genieten van onze eerste avond in de cabin.
Dag 4 - Donderdag: wandelen en picknicken: Na het ontbijt gaan we de vele wandelpaden rondom de cabins verkennen. Tijdens de wandeling rondom Music Lake maak je kennis met de oerbossen, een beverdam en eindeloze moerassen. We hebben een picknicklunch bij Music lake voordat we naar Suprise Lake wandelen waar een enorme kano op ons te wachten ligt. Hiermee gaan we eiland-hoppen en peddelen we langzamerhand weer terug naar onze cabin waar we heerlijk kunnen zwemmen, relaxen of in de sauna kunnen gaan. Geniet van het echt Canadese diner en van onze avond-trip over het water, de "Voices of Algonquin".

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben u helemaal óm en wilt u meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om uw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. U kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben u toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met u op.

Maatwerk offerte 03 8080 258
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Hebt u vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen u graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Bovenstaand dagprogramma is van de 5-daagse combinatie van kamperen en het verblijf in de lodge. Het dagprogramma van het 3-daagse kampeerarrantement is hetzelfde als de eerste 3 dagen van dit arrangement en van het 3-daagse lodge arrangement hetzelde als de laatste 3 dagen.

Prijzen op basis van 2-personen per tent/kamer. Kinderprijzen op aanvraag.

Vertrekdagen 2024:

5-daags kampeer/lodge arrangement: vertrek op maandag tussen 1 juli en 30 augustus
3-daags kampeer arrangement: iedere maandag en vrijdag tussen 24 juni en 29 september.
5-daags kampeer arrangement: iedere maandag tussen 1 juli en 1 september
3-daags lodge arrangement: vertrek op 17 mei, 24 juni, 28 juni en op maandag en vrijdag tussen 1 juli en 9 oktober. 

Juni is de perfecte maand om elanden te spotten! Vanaf 3e week september geniet je van de spectaculaire herfstkleuren.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen in 3-daags kampeer arrangement: 
• twee overnachtingen in tent (op basis van 2-personen)
• alle maaltijden tijdens deze drie dagen (ontbijt, lunch en diner)
• complete uitrusting voor het kanoën en kamperen inclusief slaapzak en matje
• begeleiding door ervaren gids gedurende drie dagen

Inbegrepen in 3-daags lodge arrangement: 
• twee overnachtingen in log cabin (op basis van 2-personen)
• alle maaltijden tijdens deze drie dagen (ontbijt, lunch en diner)
• tijdens je verblijf: kano les, diverse wandelingen, avond excursie, ochtend excursie bij zondopgang op zoek naar wild, diner bij kampvuur

Inbegrepen in 5-daags kampeer / lodge arrangement: 
• twee overnachtingen in tent (op basis van 2-personen)
• twee overnachtingen in de lodge in 2-persoonskamer
• alle maaltijden tijdens deze vijf dagen (ontbijt, lunch en diner)
• complete uitrusting voor het kanoën en kamperen inclusief slaapzak en matje
• begeleiding door ervaren gids gedurende vijf dagen

Overig inbegrepen
• lokale belastingen

Niet inbegrepen: 
• transfer naar en van Algonquin Park. Je kunt transfers vanuit Toronto bijboeken vanaf € 160 per persoon.
• overige uitgaven zoals drankjes

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

03 8080 258

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.