Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 15 Dagen

Op zoek naar wild in Atlantisch Canada

Terug Bekijk samenvatting

Tijdens deze reis door Atlantisch Canada maak je kennis met het gevarieerde landschap vol ruige kustlijnen, uitgestrekte bossen en duizenden zoetwatermeren, rivieren en stroompjes. Hier leeft een grote variatie aan wild. Elanden en zwarte beren struinen door de bossen, vossen zwerven door de duinen van Prince Edward Island en zeearenden zwermen over Bras d’Or Lake op Cape Breton Island. We hebben drie wildexcursies in de reissom inbegrepen, waarbij je onder andere een walvisexcursie in de Bay of Fundy maakt. Je gaat met een zeilboot en vaart naar een van de beste plekken om ze te vinden! 

Dag 1

Accommodatie: Cambridge Suites Hotel - Standard Room (LO)

Aankomst Halifax

Op de luchthaven van Halifax staat je huurauto gereed, waarmee je naar je hotel in het centrum van deze levendige havenstad rijdt. Onderweg passeer je een tolbrug waar je 1 dollar voor nodig hebt. Je overnacht in Halifax.

Dag 2 (ca. 200 km)

Accommodatie: White Point Beach Resort - Standard Room (LG)

Via Peggy's Cove Lighthouse en Lunenburg naar White Point

Vandaag begint je rondreis door dit prachtige deel van Canada. Zodra je Halifax achter je laat rij je via de ‘Lighthouse Trail’ langs de grillige kust met Schots aandoende vissersdorpjes, de voormalige thuisbasis van piraten uit vroegere tijden. Onderweg kom je langs sfeervolle vissersplaatsjes, baaien en zandstrandjes. Eén van de bekendste plekken aan deze kust is Peggy’s Cove met de meest gefotografeerde vuurtoren van Nova Scotia. Hier kun je  tevens prachtige wandelingen maken langs de ruige kustlijn. Je verblijft in het White Point Beach Resort

Dag 3

Accommodatie: White Point Beach Resort - Standard Room (LG)

Vrije dag omgeving White Point

Dit deel van de zuidkust van Nova Scotia is bekend om de zeehonden en de meest schitterende kustlijn. De 22 km² van beschermd natuurgebied aan de Atlantische kust biedt kraakheldere witte stranden, turquoise water, kustmoerassen en een zeer rijk plantenleven met talloze wilde bloemen. Er zijn twee wandelroutes uitgezet, compleet met uitlegborden en telescopen om uit te kijken naar wild. 

Dag 4 (ca. 142 km)

Accommodatie: Harbourview Inn - gardenview (LO)

Dwars door het Kejimkujik National Park naar Digby

Je verlaat de zuidkust en rijdt door het binnenland naar het nationale park Kejimkujik. Erg leuk om te doen is de korte (1 uur) kanotocht door een stukje van het park waar je een prachtige kijk op de natuur krijgt vanuit een ander perspectief, namelijk vanaf het water. Het landschap onderweg is glooiend en rijk aan dichte bossen en een grote verscheidenheid aan rivieren, vennen en meren. In het park leeft veel wild en de kans om iets te zien is het grootst in de vroege ochtend of in de avond. Wandelen behoort hier ook zeker tot de mogelijkheden. Er zijn hier een aantal goed bewaard gebleven prehistorische Mi’kmaq-indianen kampeerplaatsen te vinden. 

Dag 5

Accommodatie: Harbourview Inn - gardenview (LO)

Walvis excursie Brier Island

Digby ligt aan de Bay of Fundy, beroemd om zijn enorme getijdenverschillen en in de zomermaanden de verblijfplaats voor grote aantallen walvissen. Tevens is Digby bekend vanwege de vangst van St. Jacobsschelpen welke veelvuldig worden aangeboden in de restaurants van dit vissersstadje. Je hebt een vrije dag om de Bay of Fundy te verkennen of je kunt doorrijden langs de kust naar Brier Island voor een walvisobservatie tour, dieje vooraf bij Askja kunt boeken. Deze baai is een geliefd zomerverblijf voor diverse soorten walvissen en de kans dat je er een paar ziet is erg groot.

Bultruggen kun je herkennen aan hun grote, ietwat plompe lijf en hun pokdalige, platte kop. Bultrugmannetjes kunnen trouwens prachtig zingen. Een bultruggenliedje kan wel drie kwartier duren en is op kilometers afstand nog te horen. In zo'n lied kan worden gefloten, gegromd, gekreund en gehuild. Ze doen het waarschijnlijk om een vrouwtje te versieren of om hun territorium af te bakenen. Bultruggen filteren hun eten uit het water met baleinen. Maar ze kunnen met hun grote bek ook scholen vissen opscheppen. Om de vissen dichter bij elkaar te drijven leggen ze soms een cirkel van luchtbellen om de vissen heen. De bultrug duikt daarvoor onder de vissen door, zwemt een rondje en stoot dan luchtbellen uit. Soms maken meerdere bultruggen ook samen een luchtbellencirkel. Ze kunnen vissen ook bij elkaar drijven door met hun vinnen of staart op het water te slaan. Als ze vissen zie je ze vaak boven water komen met hun bek wagenwijd open. 

Dag 6 (ca. 172 km)

Accommodatie: Rossmount Inn - Forest view (LG)

Ferry naar Saint John, korte rit naar Blacks Harbour en verder naar St. Andrews

Je verlaat Nova Scotia en gaat vanaf Digby per ferry naar Saint John. Deze ferry vaart in circa 3 uur dwars door de Bay of Fundy naar New Brunswick. Onderweg zijn er goede kansen tot het zien van walvissen. Afvaarten zijn er het gehele jaar door, in het hoogseizoen zo’n 3x per dag. De ferry terminal vind je aan het einde van highway 303 ten noorden van Digby. Na de bevestiging krijg je te horen op welke tijd de ferrytocht voor je gereserveerd is. 

Dag 7

Accommodatie: Rossmount Inn - Forest view (LG)

Vrije dag St. Andrews

Een heerlijke dag om van alles te ondernemen! Verken historische straten en geniet van vers gevangen vis en zeevruchten in de gezellige restaurantjes. Een wandeling door het charmante Kingsbrae Garden, een botanische tuin met bloemen, kunstwerken en dieren is ook zeker een aanrader, het is een ideale plek om te ontspannen. Er zijn stranden waar je kunt wandelen of zwemmen en er zijn talloze mogelijkheden voor andere buitenactiviteiten zoals kajakken of fietsen.

Dag 8 (ca. 208 km)

Accommodatie: Pond's Resort on the Miramichi - Cabin (LG)

Rit naar Ludlow aan de Miramichi River en avondtocht op zoek naar elanden

Je rijdt door het landelijke New Brunswick met haar kleine dorpjes naar het stadje Fredericton, een levendige stad die rijk is aan cultuur en natuur. Maak een wandeling langs de Miramichi Rivier in Fredericton of verken het stadje per fiets. Onderweg kom je langs, voor deze streek, typische overdekte houten bruggen en een hang/voetbrug over de rivier. Op een nieuwe weg die een oude houthakkersroute volgt krijg je een beeld van het leven dat de houthakkers hier leiden. In de avond staat voor je een begeleide tocht om elanden te zoeken op het programma. Overnachting nabij de Miramichi Rivier. 

Dag 9 (ca. 155 km)

Accommodatie: L'Ancrage Bed & Breakfast - Standard Room (LO)

Verder naar Kouchibouguac National Park, wild observatie tocht

Bij Miramichi betreed je een gebied dat het thuis is van Franssprekende Acadians, afstammelingen van de allereerste Europeanen die Noord Amerika ontdekten en die tot op de dag van vandaag nog steeds hun eigen cultuur aanhouden. Kouchibouguac National Park bestaat uit 238 km² met stranden, bossen, rivier landschappen en weilanden. Het is het grootste park in New Brunswick met haar 26 kilometer aan duinlandschap langs de Northumberland Strait. Overnachting nabij het Kouchibouguac National Park. In het seizoen kunnen hier veel waterhoentjes, zeehonden en een groot aantal Canadese Ganzen gespot worden. 

Dag 10

Accommodatie: L'Ancrage Bed & Breakfast - Standard Room (LO)

Vrije dag Kouchibouguac, boottocht op zoek naar zeehonden en ander marine wildlife

Kouchibouguac National Park heeft prachtige stranden waar je kunt zwemmen, zonnebaden en ontspannen. De zandduinen en het heldere water maken de stranden bijzonder aantrekkelijk. Het park staat bekend om zijn diverse vogelsoorten. Er zijn verschillende uitkijkpunten en observatieplatforms waar je kunt genieten van het kijken naar vogels en andere dieren.

Ook zijn er genoeg fietsvriendelijke paden die je kunt verkennen. Fietsen is een geweldige manier om het park te verkennen terwijl je geniet van de natuur en de frisse lucht. De fietsen, evenals kano's en kajaks zijn te huur bij het bezoekerscentrum, een geweldige plek om ook meer te weten te komen over het park, zijn geschiedenis en ecologie. Je vindt er vaak informatieve tentoonstellingen en interactieve displays.

In de avond staat er een excursie op het programma waarbij je op zoek gaat naar zeehonden, bald eagles (witkop zee-arenden) en ander wild dat in en bij het water leeft.

Dag 11 (ca. 215 km)

Accommodatie: Hotel on Pownal - Standard Room (LG)

Over de Confederation Bridge naar Charlottetown op Prince Edward Island

Ontdek de Acadian Coast langs de warme wateren van de Northumberland Strait. Je kunt een bezoek brengen aan het historische themapark ‘Pays de la Sagouine’ en aan de prachtige zandduinen die je kunt bezoeken bij Bouctouche. De afstanden zijn niet groot en dat geeft je veel tijd om onderweg leuke dingen te ondernemen. Over de 13 kilometer lange “Confederation Bridge” rij je naar Prince Edward Island, vaak afgekort tot PEI. Eindeloze zandstranden, kleine boerderijen en mooie landweggetjes wisselen elkaar af. Altijd is de zee of een baai dichtbij op dit eiland, waardoor de vermenging van zout en zoet water voor een uniek maritiem ecosysteem zorgen. Het is een eldorado voor de vogelliefhebber. Je hoeft vandaag nog geen tol te betalen, je betaalt pas wanneer je (per ferry) van het eiland afgaat. Einddoel vandaag is Charlottetown, de hoofdstad van Prince Edward Island. 

Dag 12

Accommodatie: Hotel on Pownal - Standard Room (LG)

Vrije dag Charlottetown

Charlottetown ligt prachtig op een landtong tussen twee rivieren die uitmonden in de Hillsborough Bay. Het heeft een klein stadscentrum en een schilderachtig gerestaureerde haven bij Peake's Wharf. Hier vind je ook de restaurantjes, boetiekjes en winkels. In Founder's hall krijg je een goede kijk op de geschiedenis van het eiland.

Dag 13 (ca. 300 km)

Accommodatie: The Inverary Resort - Standard Room (LG)

Rit naar Baddeck op Cape Breton Island

Bij Wood Islands neem je de ferry naar Caribou in Nova Scotia. De rivieren zijn heel visrijk en dit trekt grote aantallen visarenden en aalscholvers aan. Vanaf de weg kun jede nesten observeren. De Canso Causeway is de brug die Cape Breton Island met de rest van Nova Scotia verbind. Deze in 1955 geopende brug hoort tot de diepste dambruggen ter wereld. De muren zijn 66 meter vanaf de zeebodem en ze dienen ook om de Strait of Canso te beschermen tegen het drijvende pakijs uit het noorden. Cape Breton heeft de hoogste populatie Bald Eagles in dit deel van Noord Amerika en er zijn diverse mogelijkheden tot het maken van een boottocht met als doel deze vogels te bekijken. 

Dag 14

Accommodatie: The Inverary Resort - Standard Room (LG)

vrije dag Baddeck

We raden je aan om vandaag de Cabot Trail te rijden. Geniet van deze schilderachtige rit over de Cabot Trail vanuit Baddeck. Onderweg ervaar je adembenemende uitzichten over de Atlantische Oceaan, groene bergen en charmante kustdorpjes. De route slingert door het Cape Breton Highlands National Park en biedt een onvergetelijke mix van natuurlijke pracht en culturele ontdekkingen. Overal zijn mooie wandelingen te maken en soms moet je gewoon even stilstaan bij één van de uitkijkpunten. Je ziet de walvissen dan gewoon zwemmen in de oceaan.

Dag 15 (ca. 259 km)

Accommodatie: The Marmalade Motel- Standard Room (LG)

Rit naar Port Dufferin

Je rijdt vanuit Baddeck weer terug naar Nova Scotia via de highway 105/104. Met 3 uur rijden kom je aan in Port Dufferin, deze plaats ligt aan de kust en is een klein vissersdorpje. Bezoek het Taylor Head Provincial Park. Dit park ligt vlakbij Port Dufferin en heeft wandelpaden langs de kustlijn, bossen en prachtige uitzichten. 

Dag 16 (ca. 121 km)

Rit terug naar Halifax, einde van de reis

Je laatste dag alweer! Vandaag rij je van Port Dufferin terug naar Halifax en kun je nog even genieten van de natuur van Nova Scotia. Aan het einde van de dag arriveer je in Halifax, waar je je auto inlevert en incheckt voor je vlucht naar huis. 

 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.