Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Puur Ontario & Quebec

Duur 19 Dagen

Soort Individuele reizen

Prijs (vanaf) € 3.060

familiereis vol aktiviteiten en avontuur

Een geweldige reis Canada door de twee grootste provincies van Canada: Ontario & Quebec. Je vindt er fantastische natuurparken waar je je eindeloos kunt vermaken en echt Canadese buitenactiviteiten kunt ondernemen. Hou je van kanoën, kajakken en wandelen in de natuur? Maak dan kennis met het echte het buitenleven. Waar ze niet allemaal een fiets hebben maar dan wel een kano. Perfect voor gezinnen met kinderen maar ook voor iedereen die houdt van een actieve vakantie buiten. Op veel locaties overnacht je op plekken waar van alles te doen en te ondernemen is. In Algonquin Park ga je iets bijzonders doen. In plaats van te overnachten in een hotel aan de rand van het park ga je écht de wildernis in. Weg van alle drukte en weg van televisie, internet of telefoon. Je vult je dagen met kanoën of wandelen en zit 's avonds lekker bij het kampvuur. Houd je ogen open voor de bevers, elanden en misschien zelfs een zwarte beer. En wie weet, als je 's nachts goed luistert, vang je het mysterieuze gehuil van wolven op. Een speeltuin voor natuurliefhebbers en een avontuur om nooit te vergeten. 

Natuurlijk mogen de Niagara watervallen niet ontbreken in een reis Oost-Canada en ook de steden Ottawa, Quebec en Montreal ga je verkennen. Bij verschillende accommodaties zijn leuke buitenactiviteiten inbegrepen zoals fietsen, paardrijden, kajakken, paddleboats of tennis.  Bovendien zijn er talloze mogelijkheden om te zwemmen, in een hot tub te gaan of te wandelen, kanoën of fietsen. De rijafstanden zijn niet groot en de wegen zijn makkelijk te rijden. Deze reis biedt een goede mix van steden, natuur en cultuur en is daarmee een ideale reis als je houdt van de natuur, unieke accommodaties en het fijn vindt diverse activiteiten te ondernemen in de natuur.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Aankomst Toronto, huurauto ophalen en rit naar Niagara on the Lake: Na aankomst op de luchthaven haal je de gereedstaande huurauto op en rijd je in circa anderhalf uur naar de plaats Niagara on the Lake. Dit kleine plaatsje vlakbij Niagara Falls wordt ook wel 'the loveliest town in Canada' genoemd. Vooral vanwege de prachtige oude gebouwen in het centrum aan het pittoreske Queen Street dat in oude glorie is gerestaureerd. Je verblijft hier twee nachten. 
Dag 2 - Tijd voor bezoek aan Niagara Falls: De hele dag de tijd om naar Niagara Falls te gaan. Je ziet al snel het vershcil met Niagara on the Lake, waar dit een klein charmant plaatsje is, is Niagara Falls een bruisende plaats met overal attracties die temaken hebben met de wereldberoemde Niagara watervallen. De plaats is erg commercieel, de watervallen zijn echt een spektakel om te zien. Voor ons is nog altijd de leukste attractie om de watervallen te bekijken de Hornblower cruise, waarbij je gewapend met regenponcho op een bootje tot vlak onder de watervallen vaart.Excursietip:Helikoptervlucht over de Niagara Falls
Dag 3 - Rit naar Keene, naar Elmhirst's Resort: Je vertrekt weer uit  Niagara on the Lake en het eerste stuk is richting Toronto. Van daaruit reis je verder in oostelijke richting naar Keene waar Elmhirst's Resort ligt. Je verblijft hier in een deluxe cottage aan het meer. Alle huisjes hebben een terras met barbecue, bubbelbad en een keuken met fornuis, vaatwasser en koelkast. Op het terrein kun je wandelen en fietsen en als je geen zin hebt om zelf te koken kun je terecht voor een heerlijke maaltijd met verse biologische groenten in de Hearthside Dining Room.
Dag 4 - Vrije dag Elmhirst's Resort: Vandaag een heerlijk relaxte vakantiedag! Of je kunt kiezen uit allerlei activiteiten die rondom het Resort te ondernemen zijn. In het meertje kun je zwemmen of kanoën, of een bootje huren, maar ook ligt er een gigantisch platform in het water met opblaasbare glijbanen etcetera. Kortom, je houdt tijd over voor jezelf terwijl de kinderen lekker aan het spelen zijn! Ook kun je er golfen, vissen of paardrijden en 's avonds is het altijd gezellig bij het kampvuur. Geen tijd om je te vervelen!
  • Algonquin Provincial Park
  • Algonquin Provincial Park
  • Laurentides regio
  • Puur Ontario en Quebec

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben u helemaal óm en wilt u meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om uw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. U kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben u toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met u op.

Maatwerk offerte 03 8080 258
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Hebt u vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen u graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Vertrekdata: tussen 18 juni en 21 september 2024 vertrek op dinsdag en zaterdag.
Onderstaande vertrekdatums zijn niet mogelijk in verband met feestdagen.
22 juni, 16 juli, en 13 augustus
Andere dagen kan ook, altijd rekening houdend met onderstaande start data van het Algonquin arrangement. 

Startdatum Algonquin Camping avontuur: 
Juni: 21, 24 & 28
Juli: 1, 5, 8, 12, 15, 19, 22, 26 & 29
Augustus: 2, 5, 9, 12, 16, 19, 23, 26 & 30
September: 2, 6, 9, 13,16, 20, 23 & 27

Algonquin Park Lodge adventure: tegen een kleine toeslag van € 75 per persoon kun je ook 2 nachten in een lodge verblijven in plaats van kamperen. Houd dan rekening met de volgende vertrekdagen van het 3-daagse arrangement: 
Mei: 17
Juni: 10
Juli: 1, 5, 8, 12, 15, 19, 22, 26 & 29
Augustus: 2, 5, 9, 12, 16, 19, 23, 26 & 30
September: 2, 6, 9, 13, 16, 20, 23, 27 & 30
Oktober: 4, 7 & 11

Wanneer je in de lodge overnacht geldt een iets ander dagprogramma. Op de tweede dag maak je een lange wandeling naar uitzichtspunt, in de middag heb je vrij en 's avonds peddel je naar een plek waar je schitterende zonsondergang kunt kijken.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen: 
• 16 overnachtingen accommodaties zoals aangegeven
• 2 overnachtingen in tent (op basis van 2-personen)
• alle maaltijden tijdens de drie dagen in Algonquin Park (ontbijt, lunch en diner)
• complete uitrusting voor het kanoën en kamperen inclusief slaapzak en matje
• begeleiding door ervaren gids gedurende drie dagen in Algonquin Park
• 18 dagen huurauto met:
Hertz in gekozen categorie (of gelijkwaardig) inclusief schade- en diefstaldekking (LDW met eigen risico CAD 500 per gebeurtenis, exclusief lokale belasting), aanvullende WA verzekering tot CAD 1.000.000, ongelimiteerde kilometers, lokale belastingen en 1 bestuurder
• lokale belastingen 
• in Severn Lodge: gebruik zwembad, kano's, kajaks, paddle-boards, mountain bikes
• in Le Baluchon: gebruik kano's, kajaks, mountain bikes, geo coaching, zwembaden
• ondersteuning door onze lokale agent
• uitgebreide reisinformatie
• reserveringskosten € 37,50 per boeking
• SGR (garantiefonds reizen) bijdrage € 5 per persoon
• bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
• bijdrage Future For Nature

Niet inbegrepen: 
• vlucht Amsterdam - Toronto / Montreal - Amsterdam (kunnen bijgeboekt worden)
• overige maaltijden
• brandstof
• entreegeld parken
• excursies
• parkeergelden
• drop off fee Toronto - Montreal (afhankelijk van categorie auto en ter plaatse te voldoen)
• reis- en annuleringsverzekering
• optionele afkoop eigen risico cascoverzekering voor de huurauto

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

03 8080 258

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.