Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 16 Dagen

Veelzijdig Ontario

Terug Bekijk samenvatting

Ontario is een provincie vol verrassingen en met een grote variatie aan natuurschoon. Hier vind je uitgestrekte kustlijnen, mooie stranden, een heerlijk klimaat, duizenden kleine meren en volop wildernis. Het drukbevolkte zuiden staat in groot contrast met het bijna uitgestorven en onaangeroerde noorden. Geniet van het natuurschoon in de parken van Algonquin, Killarney en Bruce Peninsula tijdens deze reis door Ontario. Het noorden van de provincie is nog leeg en ruig. Maak gebruik van je vrije dag in het meest noordelijke deel van deze rondreis Oost-Canada om een bezoek te brengen aan de Polar Bear Wildlife Habitat in Cochrane. Dit is het enige wildpark ter wereld dat helemaal gewijd is aan ijsberen. Op een gebied van twee hectare groot zijn drie grote terreinen aangelegd waar de beren leven en waar bezoekers langs kunnen wandelen. Als afsluiter van deze reis door Ontario bezoek je natuurlijk de wereldberoemde Niagarawatervallen, waar altijd van alles te beleven valt.

Dag 1

Accommodatie: Holiday Inn Toronto Downtown of Town Inn Suites (LG)

Aankomst Toronto

Na aankomst op de luchthaven haal je de gereedstaande huurauto op en rijd je in circa een half uur naar het centrum van Toronto. Afhankelijk van je aankomsttijd kun je de eerste dag nog even de stad in om een eerste indruk op te doen van deze grootste stad van Canada, het kloppend hart van de Canadese economie. In deze enorme stad leven 3,8 miljoen mensen. 

Dag 2

Accommodatie: Holiday Inn Toronto Downtown of Town Inn Suites (LG)

Vrije dag Toronto

Na New York en Londen is Toronto de belangrijkste theaterstad ter wereld. De stad is ook een multicultureel gebied, het grootste deel van de bevolking bestaat uit nakomelingen van de Europese kolonisten. Dit zie je  terug in de diverse wijken zoals Chinatown, Littly Italy, Greektown of Little Portugal.  Het nieuwe Ripley's Aquarium ligt vlakbij de voet van de CN Tower, hier tref je meer dan 12.500 vierkante meter met honderden zeedieren varierend van haaien tot veelkleurige en zeldzame tropische vissen. 

Dag 3 (ca. 235 km)

Accommodatie: Colonial Bay Motel & Cottages of Comfort Inn Huntsville (LG)

Naar Huntsville bij het Algonquin Park

Je rijdt naar het Algonquin Park en overnacht in Huntsville, de westelijke gateway voor een bezoek aan Algonquin Park. In het plaatsje is van alles te doen maar de meeste bezoekers komen hier voor een bezoek aan het Algonquin Park. Het park bestaat vooral uit heuvelachtig land bedekt met bossen, meren en moerassen. Het heuvelachtige gebied is een paradijs dat vooral goed per kano kan worden ontdekt. Je kunt dit op eigen gelegenheid doen met behulp van een reisgids en goed kaartmateriaal maar het is wel verstandig vooraf een reservering te maken. 

Wil je écht iets bijzonders en een paar dagen doorbrengen in de wildernis van het Algonquin Park? Kies dan voor één van de kano-arrangementen die we hier aanbieden. Je kunt kiezen uit verblijf in een comfortabele lodge maar helemaal gaaf is om te kamperen in een tentje midden in de wildernis. Natuurlijk volledig verzorgd en onder begeleiding van een gids. Voor meer informatie: https://www.askja.nl/reizen/oost-canada/individuele-reizen/kano-avontuur-in-algonquin-park/80347Dag 4

Accommodatie: Colonial Bay Motel & Cottages of Comfort Inn Huntsville (LG)

Vrije dag Algonquin Park

Heb je geen interesse in een kanotocht dan kun je met de auto door het park rijden op zoek naar elanden, zwarte beren en bevers. Vanaf de hoofdweg Highway 60 zijn een aantal mooie wandelingen uitgezet hoewel ze nooit ver het park in gaan.Enkele van de mooiste routes zijn Hardwood Lookout Trail met uitzicht op het bijzonder mooie Smoke Lake (circa 1 kilometer), de Track and Tower Trail met uitzicht op Cache Lake (circa 7,5 kilometer) en de Booth Rock Trail (circa 5,5 kilometer) langs twee meren en een uitzichtspunt. Mei is de beste maand om elanden te spotten. In de zomer is het wel een aanrader om een goede anti-muggen spray mee te nemen omdat deze door het vele water in het park veelvuldig aanwezig zijn! Voor meer informatie, exposities en een tentoonstelling kun je terecht bij het Visitor Centre niet ver van de oostelijke ingang.

Dag 5 (ca. 300 km)

Accommodatie: Sportsman's Inn Resort & Marina (LG)

Verder naar Killarney Provincial Park

De rit noordelijk brengt je langs kleine plaatsjes die helemaal gericht zijn op mijn- en bosbouw. Je passeert ontelbare meren, granietrotsen, baaien met zandstranden, dennenbossen en lichtere gemengde bossen. De route is schitterend en deze natuur kun je het beste terugvinden in het fotogenieke Killarney Provincial Park, dat grotendeels op een schiereiland ligt. 

Dag 6

Accommodatie: Sportsman's Inn Resort & Marina (LG)

Vrije dag Killarney Provincial Park

Dit park geldt als de parel van de provinciale parken in Ontario. De prachtige witte kliffen van de La Cloche Mountains, dennebomen, meertjes en rivieren domineren het landschap. Het park ligt aan de Georgian Bay en wordt gekarakteriseerd door rood graniet. Hier heb je schitterende vergezichten op kale bergen waar regelmatig wild zoals beren, vossen en wolven gespot worden. Killarney is een gehuchtje met niet meer dan 400 inwoners. Houd je van kanoën of kayakken dat is dit je kans want je begeeft je in één van de meest fotogenieke kanogebieden van Oost Canada!   

Dag 7 (ca. 415 km)

Accommodatie: Senator Hotel - Standard Room (LG)

Verder naar het noorden naar Timmins

Je rijd verder naar Timmins, gelegen in een gebied waar de mijnbouw een hoofdrol speelt. Aan het begin van de 20e eeuw ontdekte men zilver en en één van de rijkste goudaders van Canada in de bodem. In Timmins kun je afdalen in een mijn. 

Dag 8

Accommodatie: Senator Hotel - Standard Room (LG)

Vrije dag in Timmins

Je kunt een afdaling in één van de mijnen op het terrein van Hollinger Goldmine maken, vroeger een van de meest winstgevende goudmijnen ter wereld. Hier leer je alles over hoe het mijnen er vroeger aan toe ging. Verder leent het gebied rond Timmins zich ook weer uitstekend voor outdoor recreatie zoals wandelen of een tocht per kano of kayak. 

Een heel bijzondere invulling van deze dag is een bezoek aan het Cochrane Polar Bear Habitat. Op ongeveer een uur en een kwartier rijden vind je het enige wildlife park ter wereld geheel gewijd aan ijsberen. Het centrum wordt internationaal gerespecteerd vanwege het bijzondere zorgzame karakter voor de ijsberen. Op een gebied van 2 hectare groot zijn drie grote terreinen waar de beren leven en waar bezoekers langs kunnen wandelen. De beren hebben de gehele dag toegang tot alle drie de terreinen die zijn uitgerust met water om af te koelen, bomen, rotsen en natuurlijke vegetatie. Je kunt praten met verzorgers om te leren hoe moeilijk de ijsberen hebben om te overleven in deze tijd van klimaatsverandering en welke invloed dit heeft op hun welzijn. Een toegangskaartje kost slechts $16 en een bezoek aan deze faciliteit is zeker de moeite waard!

Dag 9 (ca. 330 km)

Accommodatie: Wawa Motor Inn - Standard Room (LG)

Rit naar Lake Superior, Wawa

Bij het verlaten van Timmins, rij je verder naar het westen door erg afgelegen gebied. Het indrukwekkende landschap onderweg omvat delen van boreaal bos met uitgestrekte, koude en vochtige naaldwouden, dramatische kliffen en meren tot vlak aan de weg. Tussen Timmins en Foleyet aan highway 101 worden regelmatig de zeldzame witte elanden gespot, deze elanden zijn geen albino soort maar hebben een bijzonder gen wat maakt dat ze wit zijn. 

In Wawa aangekomen kun je relaxen bij het park aan de waterkant van Wawa Lake of kun je meer leren over de geschiedenis van de Native bevolking bij Sandy Beach Interpretive Park. 

Dag 10 (ca. 230 km)

Accommodatie: Quattro Hotel & CC of Delta by Marriott Sault Ste Marie Waterfront - Standard Room (LG)

Door Lake Superior Provincial Park naar Sault St. Marie

Je vervolgt de reis en rijdt over de Trans Canada Highway langs de fotogenieke, rotsachtige kust van Lake Superior. Einddoel voor vandaag is Sault St. Marie, ook wel The Soo genoemd, de oudste stad van Ontario en gesticht in 1668 aan de St. Mary's Rivier die Lake Huron en Lake Superior met elkaar verbindt. 

Dag 11

Accommodatie: Quattro Hotel & CC of Delta by Marriott Sault Ste Marie Waterfront - Standard Room (LG)

Vrije dag Sault St. Marie

Voor de mooiste attractie in dit gebied moet je ten noorden van de stad zijn waar je een dagtocht kunt maken per trein over de Algoma Central Railway naar de bodem van de Agawa Canyon. Deze tocht duurt negen uur waarbij je met een trein over steile tracé's en houten spoorbruggen rijdt. Het spoor voert door dichte naaldwouden en langs kloven, meren en watervallen. Zo'n 160 kilometer ten noorden van de stad begint de afdaling in de Awawa Canyon. Hier heb je anderhalf uur de tijd voor een wandeling naar één van de vier watervallen of te wandelen. We adviseren je om een picknick lunch mee te nemen en deze in de trein te gebruiken zodat je optimaal van je tijd in het park kunt genieten.

Dag 12 (ca. 355 km)

Accommodatie: Manitoulin Island Hotel - Standard Room (LG)

Rit naar Manitoulin Island

Je krijgt een tweede kans om de provinciale parken te bezoeken tijdens de rit langs de top van Lake Huron op weg naar Manitoulin Island. Je arriveert op het eiland over een historische draaibrug, gebouwd in 1913. Er zijn vijf Native reservaten op 's wereld grootste zoetwater eiland Manitoulin, waar men de perfecte balans heeft gevonden tussen buitensport activiteiten, beheer van Native land en eco toerisme. Hier krijg je alle tijd te genieten van de cultuur en het lanschap tijdens één van de vele activiteiten die op het eiland mogelijk zijn. 

Dag 13

Accommodatie: Manitoulin Island Hotel - Standard Room (LG)

Vrije dag Manitoulin Island

Manitoulin Island is het grootste zoetwater eiland ter wereld en is 140 kilometer land en 40 kilometer breed. Het eiland herbergt een aantal van de meest schilderachtige kustdorpen van Ontario. Maak kennis met het culturele erfgoed van de Aboriginals wanneer je de Great Spirit Circle Trail volgt die acht First Nations gemeenschappen met elkaar verbindt. Bezoek in M’Çhgeeng het Ojibwe Cultural Foundation en struin langs diverse kunstgalerijen. Bij het informatiecentrum kom je meer te weten over de Cultural Experiences die in juni, juli en augustus bijgewoond kunnen worden. 

Dag 14 (ca. 25 km)

Accommodatie: Tobermory Princess Hotel - Standard Room (LG)

Per ferry van South Baymouth naar Tobermory

Een korte rit brengt je naar de ferryterminal in South Baymouth. Hier stap je aan boord van de 2 uur durende Chi-Cheemaun ferry naar Tobermory, op het meest noordelijke puntje van het schiereiland Bruce Peninsula. Tobermory is van oorsprong een vissersdorp dat nu is uitgegroeid tot een leuk en toeristisch havenstadje. 

Je dient minimaal 1 uur voor vertrek aanwezig te zijn; de overtocht kun je eventueel reserveren via www.ontarioferries.com. Chi-Cheemaun betekent in de Ojibtaal ‘grote kano’. Bij de terminal is een informatiecentrum waar u veel folders en aanvullende informatie kunt krijgen over zowel Bruce Peninsula als Manitoulin Island. Tijdens de overtocht heb je mooi uitzicht op de kust en de eilandjes met hier een daar een vuurtoren. Wanneer je op tijd vertrekt voor de 1e ferry die om circa 09:00 vertrekt, dan heb u de rest van de dag tijd om een bezoek te brengen aan Bruce Peninsula National Park waar verschillende wandelingen zijn uitgezet langs de schitterende rotskust met uitzicht op het azuurblauwe water. 

Dag 15 (ca. 380 km)

Accommodatie: Best Western Colonel Butler Hotel or Hilton Garden Inn Niagara-On-The-Lake - Standard Room (LG)

Rit naar Niagara Falls en Niagara-on-the-Lake

Over het Bruce Peninsula rij je naar het zuiden met als eindbestemming Niagara Falls. Zodra je de zuidelijk regionen van Ontario bereikt, passeer je de heuvels van het Niagara Escarpment. Vanwege het gunstige klimaat hier zie je overal fruit- en wijngaarden waar vele wijnkastelen van wereldfaam te bezoeken zijn. Eenmaal in Niagara Falls staat de Hornblower Cruise voor je op het programma. Tijdens deze boottocht kom je tot onder de waterval, waar een enorme muur van water en mist het zicht tot nul terugbrengt. ‘s Avonds worden de watervallen in verschillende kleuren belicht, een feeëriek schouwspel. Als je de watervallen vanuit een ander perspectief wilt zien dan kun je een bijzondere helikoptervlucht maken boven het Lake Ontario en de Niagara Falls.

Je overnacht in het kleine plaatsje Niagara-on-the-Lake. Deze kleine plaats ligt noordelijk van Niagara Falls aan Lake Ontario en heeft een gezellig centrum. Oude gerestaureerde Victoriaanse huizen vormen het decor, omgeven door bloemperken en hanging baskets vol kleurige bloemen en planten. De meeste van deze huizen zijn nu ingericht als boetiek of restaurant. 

Dag 16 (ca. 130 km)

Terug naar Toronto, einde van de reis

Vandaag rij je terug naar Toronto, waar je reis eindigt. Afhankelijk van je vertrektijd heb je nog tijd om een bezoek te brengen aan het pittoreske Niagara-on-the-Lake of om laatste inkopen te doen. Aansluitend lever je je huurauto in op de luchthaven.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.