Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 13 Dagen

Charmes van Atlantisch Canada

Terug Bekijk samenvatting

Ben je liefhebber van de zee, spectaculaire kustlandschappen, bossen en ander natuurschoon? Dan is Atlantisch Canada een prachtige bestemming voor jou! De provincies zijn niet zo groot, maar je vindt er eigenlijk alles wat Canada te bieden heeft. Geniet van de ontspannen sfeer op het platteland en in de kleine plaatsjes. De kust kan hier en daar grillig zijn, maar je ziet ook mooie stranden en knusse baaien met kleurrijke vissersdorpjes. In het binnenland rij je door de bossen, maar regelmatig heb je weer uitzicht op de zee. 

Dag 1

Accommodatie: Cambridge Suites Halifax - Standard Room (LG)

Aankomst Halifax

Aankomst in Halifax en op eigen gelegenheid naar je hotel midden in het centrum van Halifax. In de avond ontmoet je je reisleider en medereizigers tijdens een welkomstreceptie.

Dag 2

Accommodatie: Crowne Plaza Moncton Downtown - Standard Room (O/L)

Joggins Fossil Cliffs & Dinner Cruise op Shediac Bay, overnachten in Moncton

We verkennen de Bay of Fundy waarbij je meer leert over de hoogste getijden ter wereld terwijl we langs de kleurrijke kustlijn naar de tweetalige stad Moncton in New Brunswick rijden. Onderweg bekijken we de Joggins Fossil Cliffs, een UNESCO werelderfgoedlocatie. Bekijk de prachtig blootgelegde rotslagen die 's werelds meest complete fossielen uit de "Steentijd" van 300 miljoen jaar geleden onthullen. Na de oversteek naar New Brunswick wacht een onvergetelijk culinaire ervaring wanneer we door de Shediac Bay varen aan boord van een kreeftenboot. We leren over de visindustrie en genieten van een heerlijk kreeften diner. Na aankomst in Moncton check je in in je hotel.

Dag 3

Accommodatie: Hilton Saint John // Delta Hotels by Marriott Saint John - Standard Room (O/L)

Hopewell Rocks, Fundy National Park en stadstour Saint John

In de ochtend bezoeken we de Hopewell Rocks aan de kust van de Bay of Fundy. Bewonder deze enorme bloempotvormige formaties, uitgesleten door het water tijdens de hoogste getijdenwisseling ter wereld. Daarna rijden we door Fundy National Park naar Saint John aan de zuidkust van New Brunswick. Hier krijgen we een rondleiding door de stad en bezoeken de Reversing Falls, voordat we inchecken ons hotel.

Dag 4

Accommodatie: Hilton Saint John // Delta Hotels by Marriott Saint John - Standard Room (O/L)

Bezoek St. Andrews by-the-Sea en walvisexcursie

We bezoeken vandaag het pittoreske St. Andrews by-the-Sea, waar je kunt genieten van de schilderachtige charme van dit kuststadje. Na een walvisexcursie (als het weer het toelaat), is de middag aan jezelf om in eigen tempo de vriendelijke mensen, de prachtige architectuur en het rijke zeeleven van dit plaatsje te verkennen.

Dag 5

Accommodatie: Digby Pines Golf Resort & Spa - Standard Room (HP)

Ferry van Saint John naar Digby, Annapolis Valley

Geniet van een vrije ochtend in Saint John voordat we met de veerboot teruggaan naar Nova Scotia; kijk uit naar walvissen als we de Bay of Fundy oversteken! Na aankomst in Digby rijden we door naar Annapolis Valley voor de overnachting. 

Dag 6

Accommodatie: Cambridge Suites Halifax (LO)

Door de Annapolis Valley naar Halifax, onderweg bezoek en proeverij bij een Winery

We doorkruisen de weelderige Annapolis Valley, bekend van de Franse Acadiërs die hier hun eerste nederzetting stichtten in het begin van 1600.  Hier bezoeken we een lokale wijngaard voor een rondleiding en proeverij voordat we in Halifax aankomen voor de overnachting. 

Dag 7

Accommodatie: Cambridge Suites Halifax (HP)

Peggy's Cove, Lunenburg, Mahone Bay en Oak Island

Een leuke dag vol met excursies! Allereerst gaan we naar het bekende vissersdorpje Peggy's Cove voor het ontbijt. Natuurlijk zien we hier de beroemde vuurtoren van Peggy's Cove. Daarna reizen we langs de zuidkust naar het UNESCO Werelderfgoed stadje Lunenburg. Hier maken we een wandeling om een van de meest opmerkelijk bewaard gebleven koloniale nederzettingen van de Nieuwe Wereld te bewonderen en bezoeken we het Visserijmuseum van de Atlantic. We overnachten in Halifax.

Dag 8

Accommodatie: Rodd Charlottetown // Rodd Royalty Hotel // Holman Grand Hotel // Delta Prince Edward - Standard Room (HP)

Via Glooscap Heritage Centre & Mi’kmaq Museum naar Charlottetown

Vandaag reizen we naar Prince Edward Island over de Confederation Bridge. Leer onderweg meer over de Mi'kmaq cultuur in het Glooscap Heritage Centre & Mi'kmaq Museum. In de avond ervaar je de echte maritieme gastvrijheid tijdens een traditioneel kreeftdiner voordat we inchecken in onze accommodatie in Charlottetown waar we twee nachten verblijven.

Dag 9

Accommodatie: Rodd Charlottetown // Rodd Royalty Hotel // Holman Grand Hotel // Delta Prince Edward - Standard Room (LO)

Tour over Prince Edward Island

Geniet van een vrije ochtend in Charlottetown of neem deel aan een gratis wandeling door de stad. In de middag verlaten we de stad en genieten we van rode kliffen, witte stranden, zacht glooiende zandduinen en groene velden op weg naar het Prince Edward Island National Park. Voordat we weer terugkeren naar Charlottetown, bezoeken we Green Gables Heritage Site, de inspiratiebron van Lucy Maud Montgomery's klassieke Anne of Green Gables boeken.

Dag 10

Accommodatie: Inverary Resort - Standard Room (HP)

Baddeck en Alexander Graham Bell National Historic Site

We nemen de ferry terug naar Nova Scotia over de Northumberland Strait en reizen verder naar Cape Breton Island,  het Schotland van Noord-Amerika. HIer brengen we een bezoek aan Alexander Graham Bell National Historic Site in Baddeck om meer te leren over de vele uitvindingen van Bell die hier op het eiland woonde. 

Dag 11

Accommodatie: Inverary Resort - Standard Room (VP)

Cabot Trail en walvisexcursie

Onze rit over de Cabot Trail is een van de meest adembenemende schilderachtige routes in Noord-Amerika. Deze weg slingert zich rond de rotsachtige punt van de noordkust van Cape Breton en de bergen van het Cape Breton Highlands National Park. Look-outs bieden onvergetelijke vergezichten op de ruige kustlijn en zorgen voor fotogenieke plaatjes. Daarna reizen we naar de kust waar we genieten van een walvisexcursie (als het weer het toelaat) voordat we terugkeren naar Baddeck voor de avond. 

Dag 12

Accommodatie: Cambridge Suites Hotel - Standard Room (LO)

Fortress of Louisbourg National Historic Site en terug naar Halifax

We krijgen een kijkje in de vroege dagen van het koloniale leven tijdens een bezoek aan het Fort van Louisbourg National Historic Site. De levendige geschiedenis van de regio komt tot leven in deze nauwkeurige reconstructie van een van de belangrijkste franse nederzettingen uit circa 1744. Na ons bezoek rijden we langs de kust van het Bras d'Or meer naar het vasteland voordat we verder gaan naar Halifax voor onze laatste nacht in de Maritimes. 

Dag 13

Einde van de reis in Halifax

Na het ontbijt is er helaas een einde gekomen aan onze reis.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.