Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 12 Dagen

Groepsreis Ontario & Quebec

Terug Bekijk samenvatting

Ervaar de geschiedenis van de Nieuwe Wereld, bewandel de paden van de kolonisten en geniet van de prachtige multiculturele steden in het oosten van Canada. Grijp je kans op een ontmoeting met de grootste zeezoogdieren ter wereld tijdens een walvisexcursie op de St. Lawrence Rivier. Grote kans dat je witte beluga's ziet, maar ook de bultruggen en blauwe vinvissen komen hier voor. Over de oude Kings Highway, een oude immigrantenroute, rijden we naar Quebec City. Het oude centrum van deze stad is één groot historisch museum en tijdens je verblijf in de stad zijn de Franse invloeden voelbaar. Via Ottawa en het Algonquin Park rijden we terug naar de Niagara Falls, waar je met een boot helemaal tot het neerstortende water kunt varen. Je reist per touringcar en verblijft in toeristenklassehotels waarbij alle ontbijten zijn inbegrepen.

Dag 1

Accommodatie: Chelsea Hotel (LO)

Aankomst Toronto

In de loop van de dag vertrek je vanuit Nederland naar Canada. Na aankomst in Toronto reis je op eigen gelegenheid (shuttlebus, taxi of limousine) naar het hotel. Een vertegenwoordiger van onze Canadese agent zal je hier ontvangen en de reisbescheiden met je doornemen. Je hotelkamer is gereed zodat je zich even kunt opfrissen na de lange reis. De avond is ter vrije besteding. Overnachting in Toronto.

Dag 2

Accommodatie: Chelsea Hotel (LO)

Stadstour Toronto, rest van de dag vrij

Bij het ontbijt maken we kennis met de rest van ons reisgezelschap. Daarna gaan we op pad om de stad te verkennen. We komen onder andere langs het Eaton Centre, het oude en nieuwe stadshuis, Casa Loma, Yorkville, de University of Toronto, Rogers Centre (voormalig Skydome) en de CN-toren. De rest van de dag is ter vrije besteding. Overnachting in Toronto. Ontbijt inbegrepen.

Dag 3

Accommodatie: Delta Hotel by Marriott Montreal (LO)

Rit naar Montreal, Thousand Islands Cruise

Al vroeg in de ochtend laten we Toronto achter ons en volgen we de noordelijke kustlijn van Lake Ontario. Onderweg stoppen we om een relaxte cruise te maken in het schitterende 1.000 eilanden gebied alvorens onze reis richting Montreal te vervolgen. Overnachting in Montreal. Ontbijt inbegrepen.

Dag 4

Accommodatie: Delta Hotel by Marriott Montreal (LO)

Stadstour Montreal

Vandaag maken we een stadstour in de op één na grootste Franstalige stad (na Parijs) ter wereld. Deze dynamische stad herbergt de twee culturen die de grondvesten voor Canada gelegd hebben en is een zeldzame mix van een rijke geschiedenis en het moderne leven. Als we door de binnenstad rijden, zien we het Olympic Complex van de Olympische Spelen van 1976, het charmante stadsdeel Old Montreal, de McGill Universiteit, het charmante Mount Royal en de levendige winkelstraten. ’s Avonds kun je deelnemen aan de facultatieve excursie ”Montreal by night” waarbij je geniet van een diner in één van de beste Griekse restaurants van Montreal. Overnachting in Montreal. Ontbijt inbegrepen.

Dag 5

Accommodatie: Hotel Le Concorde (LO)

Naar Quebec City en stadstour

‘s Morgens reizen we door het schilderachtige landschap langs de Ottawa River naar de Franstalige provincie Quebec. We volgen de “Chemin du Roy” langs rustieke dorpjes. Vandaag eindigt de reis in het culturele hart van de provincie Quebec: de stad Quebec, ook wel de meest romantische stad van Noord-Amerika genoemd. We maken een tour binnen de stadsmuren van het oude stadsgedeelte en bezichtigen onder andere de sierlijke stadspoort, het stadsdeel Lower Town, de Citadel en  Battlefields Park. Overnachting in Quebec. Ontbijt inbegrepen.

Dag 6

Accommodatie: Hotel Le Concorde (LO)

Optionele walvisexcursie Quebec City

Je hebt de gehele dag de tijd om op eigen gelegenheid de bezienswaardigheden van deze charmante stad, een UNESCO World Heritage Site, te bekijken. Het centrum van de stad is uitstekend te voet te verkennen. Wandel langs de Basilica, Place Royale, de Citadel en het historische Chateau Frontenac en strijk neer op één van de gezellige terrasjes in Quartier Latin. Maar je kunt ook deelnemen aan een facultatieve excursie naar Tadoussac om gedurende 3 uur deel te nemen aan een walvisexcursie op de St. Lawrence River. Stap aan boord om op zoek te gaan naar de grootste zoogdieren ter wereld. Daarnaast zullen we ook de spectaculaire Montmorency watervallen bezichtigen, die zelfs 30 meter hoger zijn dan de wereldberoemde Niagara watervallen. De rest van de dag is ter vrije besteding. Overnachting in Quebec. Ontbijt inbegrepen

Dag 7

Accommodatie: Delta Hotels by Marriott (LO)

Naar Ottawa, lunch bij Sucrerie de la Montagne, stadstour

We vervolgen onze route langs de St Lawrence rivier richting Ottawa, de Nationale hoofdstad. Onderweg stoppen we voor de lunch bij de “Sucrerie de la Montagne”; een traditionele Sugar Shack waar je kennis kunt maken met het productieproces van maple syrup. Na aankomst in Ottawa genieten we van een stadstour door deze energieke stad waarbij we de overheidsgebouwen op Parliament Hill en het Rideau-kanaal (UNESCO World Heritage Site) zullen aanschouwen. De rest van de dag is ter vrije besteding waarbij je kunt shoppen in een van de vele winkels of een bezoek kunt brengen aan de openbare tuinen of aan Byward Markt. Overnachting in Ottawa. Ontbijt en lunch inbegrepen.

Dag 8

Accommodatie: Delta Hotels by Marriott (LO)

Ottawa

Je hebt de hele dag vrij ter om te doen wat je leuk vindt. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan één van de vele musea en galerieën, ga winkelen in het Sparks Street Mall of maak een boottocht op de Ottawa rivier. Overnachting in Ottawa. Ontbijt inbegrepen.
 

Dag 9

Accommodatie: Super 8 by Wyndham Midland (LO)

Door Algonquin Park naar Midland

Onze reis voert langs sprankelende meren, diepe wouden en door karakteristieke dorpjes. Hoogtepunt van vandaag vormt een wandeling door het Algonquin Provincial Park. In dit 7.725 vierkante kilometer grote park komen onder andere elanden, bevers en wolven voor. Overnachting in Midland. Ontbijt inbegrepen.

Dag 10

Accommodatie: Hilton Hotel & Suites Fallsview (LO)

Niagara Falls, Hornblower Niagara Cruise en Skylon Tower

Het ontbijt zullen we gebruiken in het pittoreske Sainte-Marie among the Hurons; een gemeenschap die op een indrukwekkende manier het leven van de eerste pioniers en missionarissen nabootst. Een unieke mogelijkheid om met eigen ogen te zien hoe de eerste pioniers zich ‘settelden’ in de vorige eeuw. We vervolgen onze reis langs boom- en wijngaarden om uiteindelijk aan te komen bij één van de grootste natuurwonderen van Canada: de Niagara watervallen. Hier maken we een onvergetelijke boottocht aan boord van de historische “Maid of the Mist”  waar je door het opstuivende water aan den lijve kunt voelen hoe krachtig deze denderende watervallen zijn. Vergeet vooral uw fototoestel niet! Daarna gaan we genieten van het spectaculaire uitzicht over de watervallen vanuit de Skylon toren. De rest van de dag is ter vrije besteding. Maak een adembenemende facultatieve helikoptertour boven de watervallen of breng een facultatief bezoek aan het IMAX theater waar je op een 6 verdiepingen hoog scherm een spectaculaire film kunt bijwonen. Overnachting in Niagara Falls. Ontbijt inbegrepen.

Dag 11

Accommodatie: Chelsea Hotel (LO)

Naar Toronto, afscheidsdiner bij CN Tower

In de morgen laten we de Niagara watervallen achter ons en vervolgen onze reis via de pittoreske Niagara Parkway naar het charmante dorp Niagara-on-the-Lake, één van de leukste stadjes van Canada waar het 19e- eeuwse karakter nog goed bewaard is gebleven. In de middag rijden we door naar Toronto om ’s avonds te genieten van het afscheidsdiner in de CN tower. Overnachting in Toronto. Ontbijt en diner inbegrepen.

Dag 12

Einde van de reis

Met de laatste dag van je reis is de tijd voor afscheid aangebroken. Afhankelijk van je persoonlijke reisplannen kun je wellicht nog de laatste cadeaus en souvenirs kopen. Je reist op eigen gelegenheid (shuttlebus, taxi of limousine) naar de luchthaven van Toronto.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.