Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 3 Dagen

Algonquin Ecolodge avontuur

Terug Bekijk samenvatting

Algonquin Park is een wereldberoemd wildernis park op slechts 3 uur ten noorden van Toronto. Het park is 7.725 vierkante kilometer groot en heeft meer dan 2.000 zoetwatermeren en riviertjes. Hier vind je herten, elanden, bevers, wolven, beren en vele andere wilde dieren, allemaal in hun natuurlijke habitat. De EcoLodge is een geweldige plek om te kanoën en mountainbiken en voor mooie wandelingen door de natuur.De EcoLodge ligt aan de zuidrand van het Algonquin Park, naast een actieve bevervijver (Moffat Pond) en een waterval. Compleet geïsoleerd van de rest van de wereld verblijf je hier drie of vier dagen in een lodge dat 100 jaar geleden een logging camp voor houthakkers was. Een unieke locatie, midden in de natuur, zonder tv, telefoon of internet! Waar vind je dat nog? Inmiddels is de plek tot een echt comfortabele lodge omgebouwd. Elektriciteit is er pas enkele jaren, het sanitair is nieuw en er is een sauna aan het water. Kanovaren, wandelen, kampvuur en zoektochten naar wild zijn de activiteiten waar je overdag mee bezig bent en gedurende je gehele verblijf zijn alle maaltijden bij de prijs inbegrepen.  Het verblijf in de EcoLodge is een ideale manier om kennis te maken met de Canadese wildernis. Onder deskundige leiding maak je wandelingen en leer je de kneepjes van het kanoën. Maar ook de gezelligheid van andere reizigers en de avonden rondom het kampvuur maken je beleving van de Canadese wildernis compleet.

Dag 1

Aankomst in de middag

Aankomst in de middag, check-in is na 14.00 uur. Je ontmoet de gids en krijgt een eerste orientatie tour. Na het diner maak je een kanotocht over het meer waarbij je probeert enkele bevers te spotten. Ze zijn het meest aktief rondom zonsondergang dus dat is de beste tijd om ze te spotten.

Dag 2

Wildernis kanotocht door het Algonquin Park

Na het ontbijt pakken we de kano's voor een tocht het park in. We peddelen de York River over,  moeten af en toe de kano over land tillen om watervallen en stroomversnellingen te omzeilen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij High Falls, Gut Rapids en The Chute. Het water onder de watervallen is uitstekend geschikt om te zwemmen en de omgeving leent zich prima voor een picknick lunch. Ook hier kun je meerdere beverlodges zien en het is ook een uitstekende plek om herten te vinden. In de avond ben je vrij om te doen wat je wilt. Je kunt gebruik maken van de sauna of hottub, vissen in het meer, nog voor een kanotochtje kiezen of gewoon relaxen bij het kampvuur met marshmellows en spannende verhalen.

Dag 3

Dag 3 van het 4-daagse arrangement

Deze dag geldt voor iedereen die het 4-daagse arrangement maakt. In de ochtned maken we een begeleide wandeling van 4 uur naar de Grand View Lookout vanwaar je een schitterend uitzicht hebt over het park. We hebben een picknicklunch onderweg. In de middag heb je tijd om zelf wat activiteiten te ondernemen. Als het weer het toelaat bereid de chef voor de avond een barbecue voor. Natuurlijk sluiten we de dag af bij het kampvuur.

Dag 4

Laatste dag

Op deze laatste dag van het 3- en 4-daagse arrangement heb je in d eochtend nog gelegenheid een kanotocht op eigen gelegenheid te maken naar bijvoorbeeld Little Mink Lake. Hier is de ideale plek om op zoek te gaan naar elanden, hertjes, bevers en sporen van wolvenactiviteit. Daarna ontbijt en uitchecken vóór 12 uur in de middag.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.