Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Slapen tussen de ijsberen

  • • 2 of nachten in de Tundra Buggy Lodge
  • • Kleine groep van 20 personen
  • • Deskundige gids
Duur 6 Dagen

Soort Meerdaagse excursies

Prijs (vanaf) Op aanvraag

Wakker worden terwijl er ijsberen onder je raam rondstruinen is een unieke ervaring. Tijdens je verblijf in de Tundra Buggy Lodge breng je heel veel tijd door tussen de ijsberen in hun natuurlijke omgeving. Het zijn kostbare momenten, vooral vroeg in de ochtend voordat alle andere gasten vanuit de stad aankomen, en later in de middag wanneer ze weer zijn vertrokken. Als de weersomstandigheden goed zijn, is de kans groot dat je bij het wakker worden ijsberen ziet, die zich ontdoen van de dikke sneeuwdeken waarmee ze tijdens de nacht bedekt zijn. Het licht is dan prachtig, de toendra is verlaten en je bevindt je midden in de wildernis. Deze momenten tussen de ijsberen zullen op je netvlies blijven staan.

De Tundra Buggy Lodge is een unieke ‘lodge op wielen’ die bestaat uit vijf speciale, moderne voertuigen op megabanden, die aan elkaar gekoppeld zijn als een trein. De vijf units omvatten twee slaapwagens (18 en 20 gasten) met gedeelde badkamer en douchefaciliteiten, een lounge en een keuken- en restauratiewagen. Tussen de units en aan elk uiteinde bevinden zich openluchtplatforms, die ideaal zijn om veilig beren te observeren en ‘s avonds het noorderlicht te ervaren. 

Je reist in een kleine groep van maximaal 20 personen onder leiding van een deskundige gids. Er zijn tours van 5, 6, of 7 dagen waarbij je 2 of 3 nachten in de Tundra Buggy Lodge overnacht.
 

Lees meer over deze reis

Dagprogramma

Dag 1 - Aankomst Winnipeg: Na aankomst in Winnipeg ga je per shuttlebus of lopend naar je hotel, dat zich op de luchthaven en dicht bij de aankomsthal bevindt.
Dag 2 - Vlucht naar Churchill: In de ochtend vlieg je naar Churchill. Na aankomst word je opgewacht door een lokale gids, die je tijdens een stadstour meteen laat kennismaken met de rijke cultuurhistorie van Churchill. Je bezoekt lokale bezienswaardigheden zoals Cape Merry, Port of Churchill en de Polar Bear Compound. Aansluitend ga je naar het vertrekpunt van de toendrabuggy's, die je in een rustig tempo over de toendra rijden. In de avond word je afgezet bij de Tundra Buggy Lodge, waar een heerlijke, vers bereide maaltijd voor je klaarstaat. 's Avonds worden video- en diapresentaties gegeven. Met een beetje geluk zie je ook het noorderlicht!
Dag 3 - 4 - Per buggy over de toendra, zoekend naar ijsberen en ander wildlife: Deze twee dagen breng je door op de toendra. Na het ontbijt vertrek je per 'tundra buggy' om op zoek te gaan naar ijsberen en ander arctisch wild, zoals de arctische rode vos, sneeuwhoenders en sneeuwuilen. In de avond worden video- en diapresentaties en gegeven. 
Dag 5 - Laatste expeditie naar de toendra: Na het ontbijt verlaat je de Tundra Buggy Lodge en word je in een rustig tempo weer naar het transferpunt gebracht, waar de bus klaarstaat die je verder naar de luchthaven brengt. Aan het einde van de dag kom je aan op het vliegveld voor je terugvlucht naar Winnipeg, waar je de laatste nacht verblijft.
  • foto: Sergey Uryadnikov

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.