Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 17 Dagen

De legendarische Ruta Nacional 40

Terug Bekijk samenvatting

De Ruta Nacional 40 in West-Argentinië strekt zich uit over ruim 5.000 kilometer, van Cabo Vírgenes in het zuiden tot La Quiaca in het noorden. Tijdens deze reis volg je het traject tussen Mendoza en Salta. De route is een waar begrip in Argentinië en brengt je langs verschillende nationale parken en tot 5.000 meter hoge bergpassen in de Andes. Dit is de ideale roadtrip voor iedereen die op zoek is naar avontuur en die de indrukwekkende Argentijnse landschappen over land wil doorkruisen.

Dag 1

Accommodatie: Merit San Telmo - Standard Room (LO)

Aankomst Buenos Aires en verken stad

Bij aankomst op de luchthaven van Buenos Aires word je opgewacht door een Engelssprekende gids, die ons lokaal vertegenwoordigt. Alle vragen die je hebt over jullie reis door Argentinië kunnen worden beantwoord tijdens de rit naar het hotel. Een aanrader om in de middag te bezoeken is de gezellige wijk San Telmo. Wandel door de smalle kinderkopjes-straten en bezoek de grote overdekte markt met honderden kraampjes en proef er ook vele lekkernijen. Ben je er op zondag ervaar dan de lokale sfeer op de befaamde antiekmarkt op Plaza Dorrego. Het elitaire Recoleta met de gelijknamige begraafplaats is ook een hoogtepunt in deze veelzijdige stad.

Dag 2

Accommodatie: Merit San Telmo - Standard Room (LO)

Verken per fiets de wijken van Buenos Aires en bezoek een tangoshow

Wij raden je aan vanmorgen een fietstocht met Nederlandse gids te maken langs bekende highlights, maar ook naar onbekende plekken. De enthousiaste gidsen geven je een goed beeld van de stad inclusief haar interessante en bewogen geschiedenis. Je verkent verschillende wijken in deze bruisende metropool. Niet te missen bezienswaardigheden zijn Plaza de Mayo met het roze presidentieel paleis Casa Rosada, de tangowijk San Telmo en de arbeiderswijk La Boca, met haar felgekleurde huizen en het voetbalstadion van de Boca Juniors. Wat eigenlijk niet mag ontbreken tijdens je verblijf in Buenos Aires is een tangoshow of laat ons een diner regelen bij een Argentijnse familie thuis voor een bijzondere avond.

Dag 3

Accommodatie: Bohemian Hotel - Standard Room (LO)

Vlucht van Buenos Aires naar Mendoza

Vandaag reis je af naar Mendoza gelegen in de bekendste wijnregio van Argentinië. Vanaf de luchthaven neem je gelijk de huurauto mee. De stad ligt aan de voet van het Andes gebergte met op tweeënhalf uur rijden de hoogste berg van Zuid-Amerika, de Anconcagua (6.962 meter). Dankzij de Tunyán en Mendoza rivier vormt de omgeving een oase voor het telen van fruit en groente. In de stad zelf is ook genoeg te doen. Bezoek een van de diverse mooie kerken, musea of pleinen, waaronder Plaza Independencia.

Dag 4

Accommodatie: Bohemian Hotel - Standard Room (LO)

Vrije dag voor omgeving Mendoza

Vandaag heb je de hele dag om eropuit te trekken. Op twintig kilometer van Mendoza over de Ruta 40 ligt de belangrijkste wijnstreek van de regio, Lujan de Cuyo. Lunch bij één van de bodega's (wijnhuizen) in de regio en proef hier de beste Malbec van het land. Voor een actieve dag rij je naar Parque Provincial Aconcagua. Wandel een uur naar een uitzichtpunt of maak een uitdagende hike (16 kilometer retour) naar het base camp Confluencia.

Dag 5 (ca. 470 km)

Accommodatie: Cañon de Talampaya - Standard Room (LO)

Rit naar Villa Unión in La Rioja

Je verlaat Mendoza en rijdt noordwaarts via de beroemde Ruta Nacional 40 naar Villa Unión in de provincie La Rioja. Dit deel van de RN 40 is geasfalteerd en in goede staat. Op het eerste deel van de route, naar San Juan, zie je zowel de bergen van de Andes als de prachtige wijngaarden. Je overnacht in Villa Unión waar je na een rit van circa zes uur aan komt.

Dag 6

Accommodatie: Cañon de Talampaya - Standard Room (LO)

Vrije dag voor Ischigualasto National Park

Op 95 kilometer van Villa Unión ligt Ischigualasto National Park, ook bekend als Valle de la Luna (maanvallei). Het park bestaat uit bijzonder gevormde rots- en kleiformaties met een grote variëteit in kleuren, hellingen met vele lagen mineralen en sedimenten die de evolutie van de aarde weergeven. Met je eigen auto rij je onder begeleiding van een gids de 45 kilometer lange route door het park langs de verschillende formaties.

Dag 7

Accommodatie: Cañon de Talampaya - Standard Room (LO)

Bezoek Talampaya National Park

Een ander park om te bezoeken in de omgeving is Talampaya National Park, dat op 60 kilometer ten zuiden van Villa Union ligt. Dit park is niet toegankelijk met de auto. Boek gezien de grote interesse voor het park van te voren een excursie via de website naar Cañon del Talampaya en Cajones de Shimpa. Talampaya is één van Argentinië’s meest belangrijke parken en staat op de werelderfgoed lijst van UNESCO vanwege zijn paleontologische en archeologische betekenis.

Dag 8 (ca. 325 km)

Accommodatie: Hotel Belén - Standard Room (LO)m

Rit via Famatina vallei naar Belén

De Ruta Nacional 40 leidt je door de met bergen omringde Famatina vallei en over een twintig kilometer onverhard deel van de route via Cuesta de Miranda. "Het indrukwekkende landschap met rode rotsen en groene vegetatie op deze bochtige weg vormen een mooi contrast met de strakblauwe lucht. Op zo'n dertig kilometer voor Belén raden wij aan net voor Londres de afslag te nemen naar de Ruinas de El Shincal, kleinschalige Inca ruïnes met prachtig uitzicht op de bergen.

Dag 9 (ca. 255 km)

Accommodatie: Los Sauces - Standard Room (LO)

Rit naar Cafayate

Voor een handgeweven lamawollen poncho breng je vanmorgen nog even een bezoek aan één van de vele textielwinkeltjes waar Belén bekend om staat. Op weg naar Cafayate vind je meerdere intrigerende koloniale kapelletjes in de traditionele dorpjes in de Hualfin vallei. De weg door de vallei, een deel van de Inca route, vormt een natuurlijke grens tussen de woestijn en de vruchtbare valleien. Via de Santa Maria regio, bekend om zijn archeologische site vol met oude aardewerken rij je naar de wijngaarden rondom Cafayate.

Dag 10

Accommodatie: Los Sauces - Standard Room (LO)

Wijngaarden en Quebrada de Cafayate

Cafayate ligt op 1.660 meter hoogte en wordt omringd door vele wijngaarden. In het koloniale centrum vind je een grote kathedraal, overdekte binnenplaatsjes, textielwinkeltjes en zilversmeden. Bezoek zeker één van de bodega’s voor een rondleiding en het proeven van de befaamde witte Torrontes wijn uit deze regio. Op circa twintig kilometer ten noorden van Cafayate aan de R68 ligt de spectaculaire Quebrada de Cafayate, een woest landschap van bizar gevormde en veelkleurige zandstenen rotsformaties.

Dag 11 (ca. 185 km)

Accommodatie: Miraluna - Standard Room (LO)

Prachtige route naar Cachi

Een rit van ongeveer vier uur brengt je naar Cachi. Het merendeel van de route is onverhard en niet altijd even goed onderhouden, maar de route is prachtig. Je komt door kleine, typisch Noord-Argentijnse dorpen zoals Angastaco, Molinos en Seclantás. De met kinderkopjes bestrate wegen, de koloniale architectuur en de voorname gebouwen maken Cachi het mooiste plekje in de Valle de Calchaquí.

Dag 12 (ca. 170 km)

Accommodatie: La Candela - Standard Room (LO)

Rit over Cuesta del Obispo naar Salta

Even ten noorden van Cachi verlaat je de Ruta Nacional 40 en brengt de R33 je naar Salta. Maak onderweg een stop bij het Parque Nacional Los Cardones voor een wandeling tussen de gigantische cactussen. Verder op de route stuit je op de kronkelige Cuesta del Obispo, één van de mooiste bergroutes van Argentinië.

Dag 13 (ca. 370 km)

Accommodatie: Patio Alto - Standard Room (LO)

Rit naar Purmamarca en Tilcara

Vanuit Salta kronkelt de weg door de bergen naar het dorpje San Salvador de Jujuy, een leuke plek om even te stoppen en een kijke te nemen bij één van de vele kathedralen en pleintjes. Vervolg je weg via Purmamarca naar het kleine, authentieke plaatsje Tilcara, prachtig gelegen in de gekleurde Humahuaca vallei. 

Dag 14

Accommodatie: Patio Alto - Standard Room (LO)

Ontdek de Humahuaca vallei en Salinas Grandes

Sta vandaag op tijd op. In de ochtend schijnt de zon op "de berg met de zeven kleuren" (Cerro de los Siete Colores) en is dan op haar mooist. Rij vervolgens door naar de indrukwekkende zoutvlaktes Salinas Grandes. Wil je nog meer ontdekken in de omgeving? Rij dan door de kleurrijke Humahuaca vallei naar het gelijknamige, traditionele dorpje, ten noorden van Tilcara. Een bezoek aan een lokale markt mag je ook zeker niet missen!

Dag 15 (ca. 150 km)

Accommodatie: La Candela - Standard Room (LO)

Terug naar Salta

Ook vandaag staat er weer een prachtige route op het programma. Vanaf Purmamarca rij je richting Salinas Grandes, waar je bij Tres Morros linksaf de Ruta 40 op draait richting San Antonio de los Cobres. Vanaf San Antonio volg je grotendeels het traject van de Tren a las Nubes en arriveer je na een mooie rit weer in Salta.

Dag 16

Accommodatie: Merit San Telmo - Standard Room (LO)

Vliegen van Salta naar Buenos Aires

Vandaag verlaat je het Argenijnse binnenland en vlieg je terug naar Buenos Aires. Hier kun je nog wat tijd besteden aan de bezienswaardigheden die je aan het begin van de reis wellicht gemist hebt.

Dag 17

Vertrek uit Buenos Aires

Na een laatste overnachting is deze prachtige reis ten einde gekomen.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gratis annuleren bij vertrek vóór 1 december

Tot 6 weken voor vertrek en geldig voor IJsland en Noorwegen (m.u.v. scheepsreizen)

Bekijk reizen Meer informatie

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.