Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Expeditie naar het oosten van Spitsbergen

Duur 8 Dagen

Soort Scheepsreizen

Prijs (vanaf) € 3.700

Ontdek het grotendeels onontdekte oosten van de archipel

Ga mee met deze bijzondere expeditiereis naar het nog grotendeels onontdekte oostelijke deel van Spitsbergen en ontdek de hoogste pieken, de grootste zeevogel kolonies en de beste plekken om ijsberen te spotten. Hier bezoeken we enkele van de toplocaties met gigantische gletsjers, fascinerende historische plaatsen en uitgestrekte fjordenstelsels. In dit deel van Spitsbergen zijn nog weinig mensen je voorgegaan. Ook is hier grote kans om walvissen, walrussen en zeehonden te spotten. 

Één van de plekken die we proberen te bezoeken is het eiland Barentsøya. Dit eiland is bijna voor de helft bedekt met ijs en is deel van het Søraust - Svalbard Nature Reserve. Hier wonen geen mensen en het is een plek die voor ijsberen ook aardig in trek is. Het eiland is vernoemd naar Willem Barentsz hoewel hij hier nooit voet aan wal gezet heeft. Ook bestaat de kans dat we Edgeøya, of Edge Eiland bezoeken, een van Svalbards grootste eilanden en is deel van het Southeast Svalbard Nature Reserve. Dit natuurgebied is ingesteld door Noorwegen in 1973 en staat zowel bekend om z’n grote rendierpopulatie als om z’n ijsberen. De oostkust van het eiland is vrijwel geheel door ijs bedekt.

Welke plekken we ook bezoeken, het wordt een bijzondere reis. Een reis die voor altijd op je netvlies blijft staan. 

LET OP: Deze routebeschrijving is slechts een indicatie. Het programma kan variëren afhankelijk van ijs, weer, en wildlife condities. Landingen zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van locaties, vergunningen en milieuoverwegingen volgens AECO regelgeving. Officiële vaarschema's en landingsplaatsen worden gepland in samenwerking met AECO vóór de start van het seizoen, maar de expeditieleider bepaalt het definitieve vaarschema. Flexibiliteit is van het grootste belang voor expeditie cruises. De gemiddelde vaarsnelheid van ons schip is 10,5 knopen.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Inscheping in Longyearbyen, de grootste plaats op het grootste eiland: Je landt in Longyearbyen, het administrative centrum van Spitsbergen, het grootste eiland van de Svalbard archipel. Geniet van een wandeling door dit voormalige mijnwerkersdorpje, waar de parochiekerk en het Svalbard Museum voorname attracties zijn. Hoewel het landschap er grimmig uitziet, zijn er meer dan honderd soorten planten waargenomen. In de avond vaart het schip het Isfjord uit, hier zien we mogelijk de eerste dwergvinvissen van onze tocht.
Dag 2 - De spectaculaire Hornsund: We beginnen de dag met een rustige vaart door de zijfjorden van het spectaculaire Hornsund-gebied in het zuiden van Spitsbergen, genietend van het landschap van torenhoge bergtoppen. De berg Hornsundtind bereikt een hoogte van 1.431 meter, terwijl de top van Bautaen bewijst waarom de vroege Nederlandse ontdekkingsreizigers dit eiland de naam Spitsbergen gaven, wat "puntige bergen" betekent. Er zijn 14 prachtige gletsjers in het gebied, en we hebben een goede kans om zeehonden en ijsberen tegen te komen. De nabijgelegen kliffen van Sofiakammen zijn ook de thuishaven van duizenden paren nestelende drieteenmeeuwen en kleine alken, en 's avonds zien we misschien wel duizenden zadelrobben bronstig op de ijsschotsen bij Sørkapp.
Dag 3 - Lange excursie bij Diskobukta: Na een tocht over het drijfijs van Storfjorden, waar we soms zadelrobben zien, landen we in het noordwesten van Edgeøya aan de noordoever van de Rosenberdalrivier. Hier hebben we op het verhoogde strand de mogelijkheid om naar Rosenbergdalen te wandelen, waar het wemelt van de grazende rendieren. Daarna zijn we van plan langs een klif met nestelende zwarte zeekoeten te lopen op weg naar Stretehamna, waar we vaak een kudde walrussen op het strand aantreffen bij een achthoekige pelsjagershut uit 1905. We kunnen ook de overblijfselen zien van een 19e-eeuws Pomorhuis en de botten van walrussen waarop in vorige eeuwen is gejaagd.
Dag 4 - Pelsjagersgeschiedenis in Freemansundet: Terwijl we de waterweg van Freemansundet opvaren, zijn we van plan om aan land te gaan bij de toendra laagvlakte van Sundneset, op het eiland Barentsøya. Hier zullen we de hut van een Duitse wetenschappelijke expeditie (Würzbugerhütte) van zestig jaar geleden bezoeken en vervolgens een stevige wandeling maken over de toendra op zoek naar Spitsbergense rendieren en brandganzen. Daarna plannen we een Zodiac cruise in de buurt van Freeman Glacier en een bezoek aan een drieteenmeeuwenkolonie in een canyon in de buurt. In geval van zwaar ijs in Freemandundet zullen we in plaats daarvan naar Negribreen varen, een van de meest uitgestrekte gletsjerfronten aan de oostkant van Spitsbergen. Hier kunnen we een Zodiac cruise maken en landen op Walrus Island, dat eind vorige eeuw ijsvrij werd.

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben u helemaal óm en wilt u meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om uw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. U kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben u toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met u op.

Maatwerk offerte 03 8080 258
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Hebt u vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen u graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Zomerzonnewende!

De middernachtzon is een natuurfenomeen wat in de zomer voorkomt. De zon is gedurende de volledige 24 uur van de dag zichtbaar, als het niet bewolkt is uiteraard. De zomerzonnewende vindt plaats op 21 juni 2024 om 05:31 uur in Longyearbyen.

Dit moment wordt zonnewende genoemd omdat het punt aan de horizon waarop de zon opkomt en ondergaat stopt en weer de andere kant op gaat. Op deze dag komt de zon niet precies in het oosten op, maar in het noordoosten en gaat weer in het noordwesten onder. Hierdoor is de zon een stuk langer zichtbaar gedurende de dag. Pas in eind augustus gaat de zon voor het eerst weer onder voor een paar minuten.

Ervaar de zomerzonnewende wanneer de middernachtzon z’n hoogste punt heeft boven de noordelijke horizon op Spitsbergen.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen: 
• expeditiecruise zoals omschreven met accommodatie aan boord in hut van uw keuze op basis van volpension
• koffie en thee
• alle excursies en lezingen gedurende de expeditiecruise
• uitgebreide reisinformatie
• bijdrage Future For Nature

Niet inbegrepen: 
• internationale vluchten (kunnen bijgeboekt worden)
• hotelovernachtingen voor- en na de expeditiecruise
• evt. brandstoftoeslag voor de expeditiecruise
• drankjes en overige persoonlijke uitgaven aan boord
• reis- en annuleringsverzekering
• reserveringskosten € 37,50 per boeking
• SGR (garantiefonds reizen) bijdrage € 5 per persoon
• bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

LET OP: N.B. n. Alle reisprogramma’s zijn enkel bedoeld als indicatie. De programma’s kunnen variëren, afhankelijk van de plaatselijke ijs- en weersomstandigheden en om zoveel mogelijk gelegenheden te bieden om wilde dieren te zien. Het definitieve programma wordt bepaald door de expeditieleider aan boord. Flexibiliteit is cruciaal voor expeditiecruises.

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

03 8080 258

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.