Liever uw plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 03 8080 258 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen u tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Noord-Spitsbergen Basecamp expeditie

  • • Alle aktiviteiten inbegrepen
  • • Wandelen, kajakken, sneeuwschoenwandelen
Duur 8 Dagen

Soort Scheepsreizen

Volop aktiviteiten en wildlife op Spitsbergen

Een geweldige reis voor iedereen die op een sportieve manier Spitsbergen wil verkennen! Tijdens deze Noord Spitsbergen Basecamp expeditiecruise krijg je de mogelijkheid om te wandelen, om te sneeuwschoenwandelen, kajakken en je leert perfecte foto's te maken van de arctische flora en fauna. Alle activiteiten zijn bij de reissom inbegrepen. Net als bij de andere reizen vaar je zo ver mogelijk naar het noorden richting het pakijs. Langs dezelfde plek waar onze landgenoot Willem Barentsz in de 16e eeuw land in zicht kreeg en zo, op zoek naar een doorvaart over de Noordpool, Spitsbergen ontdekte. Je vaart langs een kust met ruige bergen, magnifieke fjorden en indrukwekkende ijsmassa's. We komen op de geliefde plekken voor zeehonden, walvissen en vaak ook ijsberen. Mogelijk bezoeken we ook de Liefdefjord, typisch ijsberengebied! Als we dit fjord wegens ijsgang niet kunnen bezoeken wijken we uit naar één van de andere fjorden. 

In de buurt van Nordaustlandet ervaren we mogelijk hoe ‘Life in the Freezer’ moet voelen. Ten noordoosten van Nordaustlandet komen we mogelijk ook pakijs tegen en we proberen hier zo dichtbij mogelijk te komen om deze witte woestijn te aanschouwen. Dit is de natuurlijke habitat van de ijsbeer en de crew aan boord zal er alles aan doen om deze te vinden.  Ook wordt getracht om de vermaarde 80e graad noorderbreedte over te steken. Vogelliefhebbers maken de reis van hun leven. Grote kolonies zeevogels en toendravogels zoals de roodkeelduiker en de brandgans zijn goed te observeren. Elke dag ga je in zodiacs van boord om onder deskundige leiding excursies te maken. Welke route we ook varen, het wordt hoe dan ook een prachtige tocht!

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Een Arctisch dorp: LET OP: Dit reisprogramma is enkel bedoeld als indicatie. Het programma kan variëren, afhankelijk van de plaatselijke ijs- en weersomstandigheden en om zoveel mogelijk gelegenheden te bieden om wilde dieren te zien. De expeditieleider aan boord bepaalt de uiteindelijke route. Routes kunnen plaatsen vermelden waarvoor toestemming is vereist om te landen, die moet worden verleend door de relevante nationale autoriteiten. Dergelijke toestemming wordt niet verleend voorafgaand aan het publiceren van deze routes. Flexibiliteit is cruciaal voor expeditie cruises. De gemiddelde vaarsnelheid van m/v Ortelius is 10,5 knopen Aangeland in Longyearbyen, het administratieve centrum op het grootste eiland van de Spitsbergen archipel. Geniet voor het aan boord gaan van een wandeling door dit voormalige mijnstadje. Een bezoek aan het het houten kerkje en het indrukwekkende poolmuseum zijn zeker de moeite waard.Misschien onverwacht in het poolgebied, maar in de omgeving van Longyearbyen zijn meer dan 100 plantensoorten te vinden, waaronder veel planten met mooie bloemen. In de vroege avond zal het schip vertrekken en de grote Isfjord invaren. In deze 75 kilometer lange fjord zien we mogelijk al onze eerste walvissen.
Dag 2 - De route naar Raudfjorden: Gedurende de nacht varen we naar het noorden, naar Raudfjorden, gelegen in het noordwesten van Spitsbergen. Deze prachtige fjord wordt gedomineerd door spectaculaire gletsjers en een geliefde plek voor Ringelrobben, Baardrobben en vaak ook IJsberen. De kliffen in de fjord bieden ook plaats aan grote kolonies Dikbekzeekoeten en Drieteenmeeuwen.
Dag 3 - De magnifieke Monaco gletsjer: Mogelijk bezoeken we de Liefdefjord en varen daar richting de bijna 5 kilometer lange Monaco gletsjer. Het water voor het gletsjerfront is een interessant foerageergebied voor duizenden Drieteenmeeuwen, maar ook Beluga’s worden hier regelmatig voor de gletsjer gezien.De Liefdefjord is IJsberen gebied en dit bijzondere roofdier wordt dan ook regelmatig waargenomen in de fjord. Wanneer de fjord vanwege het ijs of weersomstandigheden niet toegankelijk is wordt uitgeweken naar een alternatieve route langs de westkust.
Dag 4 - De hoogtepunten van Hinlopen: Vandaag varen we de Hinlopen Straat binnen, een hoog-Arctische zeestraat tussen West Spitsbergen en Nordaustlandet. In de monding van deze zeestraat worden regelmatig Blauwe vinvissen gezien en het gebied is de thuisbasis van Walrussen, Baardrobben, Ivoormeeuwen en IJsberen.We maken een wandeling over de Arctische toendra van het Lomfjordshalvøya en bekijken vanaf de zodiacs de vogelkliffen van Alkefjellet, met zijn tienduizenden Dikbekzeekoeten en Drieteenmeeuwen één van de hoogtepunten van Spitsbergen.Aan de oostkant van de Hinlopen Straat, op Nordaustlandet, ervaren we mogelijk hoe ‘Life in the Freezer’ moet voelen. Wanneer de ijssituatie onze doorgang door de Hinlopenstraat verhindert wordt er een alternatieve route genomen.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer